Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γάζα: Ανελέητο σφυροκόπημα – Με γυμνά χέρια Παλαιστίνιοι προσπαθούν να βγάλουν μωρά από τα συντρίμμια

Δια­κό­σιοι νεκροί μέσα σε 24 ώρες. Οι Ισραη­λι­νοί σφυ­ρο­κο­πούν ανε­λέ­η­τα τη Γάζα λίγο πριν εκπνεύ­σει το 2023, την ώρα που δεκά­δες χιλιά­δες εκτο­πι­σμέ­νοι Παλαι­στί­νιοι ανα­ζη­τούν κατα­φύ­γιο για να προ­στα­τευ­θούν. Στο στό­χα­στρο πυρο­βο­λι­κού και αερο­πο­ρί­ας βρέ­θη­κε η Χαν Γιού­νις και πόλεις στην κεντρι­κή Λωρί­δα, με τον Ισραη­λι­νό στρα­τό να δημο­σιεύ­ει βίντεο με δια­μέ­ρι­σμα – κρυ­ψώ­να του ηγέ­τη της Χαμάς, Σινουάρ, που συν­δε­ό­ταν με τού­νελ 218 μέτρων.

Λίγο μετά τους τελευ­ταί­ους βομ­βαρ­δι­σμούς στη Ράφα, δια­σώ­στες κι εθε­λο­ντές βγά­ζουν το ένα μετά το άλλο, βρέ­φη και παι­διά ζωντα­νά από τα συντρίμ­μια σπιτιών.

«Κοι­μό­μα­σταν στα σπί­τια μας όταν ξαφ­νι­κά ακού­σα­με εκρή­ξεις κι άρχι­σαν να πέφτουν πάνω μας πέτρες» λέει ένας κάτοι­κος της Ράφα.

Το υπουρ­γείο Υγεί­ας της Χαμάς ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα πως οι ισραη­λι­νές στρα­τιω­τι­κές επι­χει­ρή­σεις στη Λωρί­δα της Γάζας έχουν στοι­χί­σει τη ζωή σε 21.672 ανθρώ­πους από την αρχή του πολέ­μου στις 7 Οκτω­βρί­ου και έχουν τραυ­μα­τι­σθεί 56.165 άνθρωποι.

Την ίδια στιγ­μή, στρα­τιω­τι­κά, οι ανη­συ­χί­ες για το βόρειο μέτω­πο και γενί­κευ­ση του πολέ­μου εντεί­νο­νται με τις συνε­χείς επι­θέ­σεις και αντε­πι­θέ­σεις Χεσμπολά-Ισραήλ.

«Υπάρ­χουν πολ­λά παρα­δείγ­μα­τα επι­θέ­σε­ων πιο βαθιά στα εδά­φη του Λιβά­νου και του Ισρα­ήλ, εγεί­ρο­ντας ανη­συ­χί­ες για διεύ­ρυν­ση του μετώ­που» ανέ­φε­ρε ο Χαλεντ Κιά­ρι, βοη­θός του γγ του ΟΗΕ για θέμα­τα Μέσης Ανατολής

 

 

Να ακου­στεί μέχρι τη Γάζα: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο