Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τουλάχιστον 14 νεκροί από ουκρανικό πλήγμα στην Μπέλγκοροντ — Δε θα μείνει αναπάντητο λέει η Μόσχα

Η Μόσχα κατη­γό­ρη­σε τον ουκρα­νι­κό στρα­τό για μια επί­θε­ση που στοί­χι­σε τη ζωή σε 14 ανθρώ­πους, μετα­ξύ των οποί­ων δύο παι­διά, και προ­κά­λε­σε τον τραυ­μα­τι­σμό άλλων 108 στο Μπέλ­γκο­ροντ, ρωσι­κή πόλη κοντά στα ρωσο­ου­κρα­νι­κά σύνο­ρα, την επο­μέ­νη των μαζι­κών ρωσι­κών πληγ­μά­των που στοί­χι­σαν τη ζωή σε 39 ανθρώ­πους στην Ουκρανία.

«Σύμ­φω­να με τις τελευ­ταί­ες πλη­ρο­φο­ρί­ες, 12 ενή­λι­κοι και δύο παι­διά σκο­τώ­θη­καν στο Μπέλ­γκο­ροντ», ανα­κοί­νω­σε το ρωσι­κό υπουρ­γείο Εκτά­κτων Κατα­στά­σε­ων μέσω της πλατ­φόρ­μας Telegram, προ­σθέ­το­ντας πως «108 άνθρω­ποι, μετα­ξύ των οποί­ων 15 παι­διά, τραυματίσθηκαν».

Σε εικό­νες που δημο­σιο­ποι­ή­θη­καν μέσω του Ίντερ­νετ φαί­νο­νται αυτο­κί­νη­τα να καί­γο­νται, πολυ­κα­τοι­κί­ες με σπα­σμέ­νους τους υαλο­πί­να­κες των παρα­θύ­ρων, καθώς και στή­λες μαύ­ρου καπνού να υψώ­νο­νται από μερι­κά κτί­ρια. Ο ρώσος πρό­ε­δρος Βλα­ντί­μιρ Πού­τιν «ενη­με­ρώ­θη­κε» για την επί­θε­ση αυτή σε «συνοι­κί­ες κατοι­κιών» της πόλης, δήλω­σε ο εκπρό­σω­πος του Κρεμ­λί­νου Ντμί­τρι Πεσκόφ, σύμ­φω­να με τα ρωσι­κά πρα­κτο­ρεία ειδήσεων.

Το ρωσι­κό υπουρ­γείο Άμυ­νας δια­βε­βαί­ω­σε πως η φονι­κή επί­θε­ση στο Μπέλ­γκο­ροντ δεν θα μεί­νει «ατι­μώ­ρη­τη» και επέρ­ρι­ψε την ευθύ­νη στον ουκρα­νι­κό στρατό.

«Αυτή η επί­θε­ση δεν θα μεί­νει ατι­μώ­ρη­τη», δήλω­σε το υπουρ­γείο μέσω της Telegram δια­βε­βαιώ­νο­ντας πως κατά­φε­ρε να ανα­χαι­τί­σει δύο πυραύ­λους και «τις περισ­σό­τε­ρες» από τις ρου­κέ­τες που εκτο­ξεύ­θη­καν ενα­ντί­ον της πόλης.

Το Κίε­βο δεν έχει ακό­μα αντι­δρά­σει στις ρωσι­κές κατηγορίες.

Νωρί­τε­ρα ο κυβερ­νή­της της περι­φέ­ρειας του Μπέλ­γκο­ροντ Βια­τσε­σλάβ Γκλά­ντ­κοφ είχε ανα­φέ­ρει το θάνα­το δύο παι­διών από ουκρα­νι­κό πλήγ­μα στην περι­φε­ρεια­κή πρωτεύουσα.

Οι αρχές δεν διευ­κρί­νι­σαν αν τα θύμα­τα αυτά περι­λαμ­βά­νο­νται στον απο­λο­γι­σμό που ανα­κοι­νώ­θη­κε από το υπουρ­γείο ή αν πρό­κει­ται για δια­φο­ρε­τι­κά πλήγματα.

Από την πλευ­ρά του, ο κυβερ­νή­της της ρωσι­κής μεθο­ρια­κής περι­φέ­ρειας του Μπριάνσκ, ο Αλε­ξά­ντρ Μπο­γκο­μάζ, είχε δηλώ­σει πως από ουκρα­νι­κή επί­θε­ση σκο­τώ­θη­κε «ένα παι­δί γεν­νη­μέ­νο το 2014».

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνέρχεται στις 23.00 ώρα Ελλάδος με θέμα την επίθεση στο Μπέλγκοροντ

Το Συμ­βού­λιο Ασφα­λεί­ας του ΟΗΕ συνέρ­χε­ται στις 23.00 ώρα Ελλά­δος με θέμα συζή­τη­σης την επί­θε­ση στο Μπέλ­γκο­ροντ, ανα­κοί­νω­σε η ρωσι­κή απο­στο­λή στα Ηνω­μέ­να Εθνη.

«Σήμε­ρα (…) θα διε­ξα­χθεί συνε­δρί­α­ση του Συμ­βου­λί­ου Ασφα­λεί­ας του ΟΗΕ έπει­τα από αίτη­μα της Ρωσί­ας για τα πλήγ­μα­τα στο Μπέλ­γκο­ροντ», ανα­κοί­νω­σε στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης η ρωσι­κή αποστολή.

Η πλη­ρο­φο­ρία επι­βε­βαιώ­θη­κε από δύο μέλη του Συμ­βου­λί­ου Ασφαλείας.

 

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο