Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μπολσονάρου φύγε! Οργή στη Βραζιλία για την ανεύθυνη στάση του προέδρου στο θέμα του κορονοϊού

Χτυ­πώ­ντας κατσα­ρό­λες, τηγά­νια και φωνά­ζο­ντας συν­θή­μα­τα κατά του Μπολ­σο­νά­ρου, εκα­τομ­μύ­ρια βρα­ζι­λιά­νοι βγή­καν χθες στα μπαλ­κό­νια τους ως ένδει­ξη απο­δο­κι­μα­σί­ας για τον ακρο­δε­ξιό πρό­ε­δρο της χώρας.

Οι γει­το­νιές του Σάο Πάο­λο, του Ρίο ντε Τζα­νέϊ­ρο και άλλων μεγά­λων πόλε­ων γέμι­σαν από ήχους και φωνές, σε μια απ’ τις μαζι­κό­τε­ρες δια­μαρ­τυ­ρί­ες κατά του Μπολ­σο­νά­ρου από την έναρ­ξη της θητεί­ας του.

Μεγά­λο τμή­μα του πλη­θυ­σμού ζητά πλέ­ον την παραί­τη­ση του ακρο­δε­ξιού προ­έ­δρου για τους χει­ρι­σμούς του πάνω στο θέμα της παν­δη­μί­ας του κορο­νοϊ­ού. Την στιγ­μή που τα κρού­σμα­τα αυξά­νο­νται και οι βρα­ζι­λιά­νοι κλεί­νο­νται στα σπί­τια τους για να μειώ­σουν τη δια­σπο­ρά του ιού, ο Μπολ­σο­νά­ρου συνε­χί­ζει να υπο­βαθ­μί­ζει το ζήτη­μα, αρνού­με­νος να πάρει δρα­στι­κά μέτρα.

Το πλε­όν χαρα­κτη­ρι­στι­κό είναι ότι παρ’ ότι περισ­σό­τε­ρα από 10 άτο­μα του στε­νού του κύκλου έχουν ήδη προ­σβλη­θεί από κορο­νο­ϊό, ο βρα­ζι­λιά­νος πρό­ε­δρος συνε­χί­ζει «το βιο­λί του».

Χαρα­κτή­ρι­σε τους φόβους για παν­δη­μία ως «φαντα­σιο­πλη­ξί­ες» κάνο­ντας λόγο για «υστε­ρί­ες»!

Οργή προ­κά­λε­σε η κίνη­ση του Μπολ­σο­νά­ρου, το περα­σμέ­νο σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο, να βγει απ’ την καρα­ντί­να του προ­κει­μέ­νου να παρα­βρε­θεί σε συγκέ­ντρω­ση οπα­δών του! Εκεί, όπως ανα­φέ­ρουν βρα­ζι­λιά­νι­κα μέσα, άγγι­ξε και ήρθε σε στε­νή επα­φή με πάνω από 272 άτο­μα, δίνο­ντας χει­ρα­ψί­ες και βγά­ζο­ντας σέλφι.

Η ανεύ­θυ­να προ­κλη­τι­κή στά­ση του ακρο­δε­ξιού προ­έ­δρου έχει προ­κα­λέ­σει οργή στη χώρα, ενώ βου­λευ­τές της αντι­πο­λί­τευ­σης έχουν ήδη προ­χω­ρή­σει στην συλ­λο­γή υπο­γρα­φών για καθαί­ρε­ση του Μπολ­σο­νά­ρου, κατη­γο­ρώ­ντας τον ότι δρα «ανεύ­θυ­να και εγκληματικά».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο