Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μυτιλήνη: Μάθημα αξιοπρέπειας από οικογένεια προσφύγων — Βρήκαν και παρέδωσαν πορτοφόλι με χρήματα και πιστωτικές κάρτες

Μια οικο­γέ­νεια Αφγα­νών προ­σφύ­γων βρή­κε σήμε­ρα έξω από κεντρι­κό σού­περ μάρ­κετ της Μυτι­λή­νης ένα πορ­το­φό­λι, το οποίο και αμέ­σως παρέ­δω­σε σε αστυ­νο­μι­κό που βρι­σκό­ταν στην περιο­χή. Μέσα στο πορ­το­φό­λι υπήρ­χαν 150 ευρώ, πιστω­τι­κές και χρε­ω­στι­κές κάρ­τες και άλλα προ­σω­πι­κά έγγραφα.

Όπως περι­γρά­φει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρχι­φύ­λα­κας Μάκης Μπε­κιά­ρης, μοτο­σι­κλε­τι­στής της Τρο­χαί­ας Μυτι­λή­νης, που παρέ­λα­βε το πορ­το­φό­λι, πραγ­μα­το­ποιού­σε σήμε­ρα αργά το μεση­μέ­ρι έλεγ­χο εφαρ­μο­γής μέτρων κατά της παν­δη­μί­ας του κορο­νοϊ­ού στην οδό Οδυσ­σέα Ελύ­τη σε μηχα­νή­μα­τα ΑΤΜ που είναι τοπο­θε­τη­μέ­να εκεί.

Μια Αφγα­νή τον πλη­σί­α­σε και του έτει­νε το πορ­το­φό­λι δεί­χνο­ντας του με νοή­μα­τα το σημείο όπου αυτό βρέ­θη­κε. Η γυναί­κα με το σύζυ­γο της και το μικρό τους παι­δί είχαν κατέ­βει για ψώνια στο σού­περ μάρ­κετ από τη δομή όπου δια­μέ­νουν. Λίγο αργό­τε­ρα το πορ­το­φό­λι παρα­δό­θη­κε στον ιδιο­κτή­τη του ενώ η οικο­γέ­νεια των Αφγα­νών που το είχε βρει είχε επι­στρέ­ψει στη δομή.

Άρα­γε, τα διά­φο­ρα ρατσι­στό­μου­τρα και οι «προ­σφυ­γο­φά­γοι» στη Λέσβο και αλλού τι έχουν να πουν για αυτό; Τίπο­τα να μην πουν. Η πρά­ξη της προ­σφυ­γι­κής οικο­γέ­νειας τα λέει όλα και κλεί­νει το στό­μα του κάθε φασίστα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο