Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μόνο 87 ενεργά κρούσματα Covid-19 στο Βιετνάμ

Από τα 1.194 κρού­σμα­τα Covid-19 που ανα­φέρ­θη­καν στο Βιετ­νάμ από την αρχή της παν­δη­μί­ας στις αρχές του έτους, μόνο 87 εξα­κο­λου­θούν να νοση­λεύ­ο­νται, όπως ανέ­φε­ρε εκπρό­σω­πος της αρμό­διας επι­τρο­πής για τον περιο­ρι­σμό της.Covid 19 Vietnam total

Διευ­κρί­νι­σε ότι «μετα­ξύ των ασθε­νών που εξα­κο­λου­θούν να λαμ­βά­νουν θερα­πεία, κανέ­νας δεν κιν­δυ­νεύ­ει να πεθά­νει και 17 είναι αρνη­τι­κοί στις δύο και στις τρεις καθιε­ρω­μέ­νες εξε­τά­σεις για SARS-CoV-2».

Επι­πλέ­ον, η χώρα κλεί­νει  μήνα χωρίς αυτό­χθο­νες λοι­μώ­ξεις και 27 μέρες χωρίς αύξη­ση του αριθ­μού των θανά­των (35 συνο­λι­κά), μετά από τους συνε­χείς ελέγ­χους του δεύ­τε­ρου κύματος.

Εν τω μετα­ξύ, περί­που 16 χιλιά­δες άτο­μα βρί­σκο­νται σε καρα­ντί­να σε νοσο­κο­μεία, εξει­δι­κευ­μέ­να κέντρα ή στο σπί­τι, οι περισ­σό­τε­ροι βιετ­να­μέ­ζοι υπή­κο­οι που επέ­στρε­ψαν από άλλες χώρες.

Vietnam Covid 19 Oct 10

Βασι­κά στα­τι­στι­κά στοι­χεία για την ασθέ­νεια, ιδιαί­τε­ρα η μεί­ω­ση των κοι­νο­τι­κών λοι­μώ­ξε­ων, επι­βε­βαιώ­νουν ότι το ξέσπα­σμα της 25ης Ιου­λί­ου στην κεντρι­κή πόλη Da Nang είναι υπό έλεγχο.

Κατά συνέ­πεια, η χώρα εισέρ­χε­ται σε μια φάση «νέας ομα­λό­τη­τας» που περ­νά από την προ­ο­δευ­τι­κή χαλά­ρω­ση των μέτρων περιο­ρι­σμού και την ανα­βί­ω­ση των οικο­νο­μι­κών και κοι­νω­νι­κών δραστηριοτήτων.

Περισ­σό­τε­ρα ανα­λυ­τι­κά στοι­χεία |>εδώ<|

  • Η ΛΔ του Βιετ­νάμ έχει πλη­θυ­σμό 96.179.000 κατοί­κους (πυκνό­τη­τα πλη­θυ­σμού σχε­δόν τετρα­πλά­σια από την Ελλά­δα) και η πρω­τεύ­ου­σα Χο Τσι Μιν (πρώ­ην Σαϊ­γκόν) 6.650.942
  • Δεί­τε τα παρα­κά­τω 2 video, χαρα­κτη­ρι­στι­κά του τρό­που αντι­με­τώ­πι­σης της παν­δη­μί­ας, σε μια «φτω­χή» — «τρι­το­κο­σμι­κή» χώρα, όπου  το πάνω χέρι έχει ο λαός και όχι οι πολυεθνικές

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο