Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μόσχα προς ΗΠΑ: Μην μας κάνετε κήρυγμα για τις σχέσεις μας με τη Βόρεια Κορέα

Η Ρωσία δήλω­σε σήμε­ρα ότι οι ΗΠΑ έχουν υπο­κρι­τι­κή στά­ση με το να επι­κρί­νουν τη συνά­ντη­ση κορυ­φής του προ­έ­δρου Βλα­ντί­μιρ Πού­τιν με τον Βορειο­κο­ρε­ά­τη ηγέ­τη Κιμ Γιονγκ Ουν διό­τι η Ουά­σινγ­κτον έχει σπεί­ρει χάος και έχει στεί­λει όπλα σε συμ­μά­χους της σε όλο τον κόσμο.

«Οι ΗΠΑ δεν έχουν κανέ­να δικαί­ω­μα να μας κάνουν κήρυγ­μα για το πώς να ζήσου­με», δήλω­σε σε ανα­κοί­νω­ση ο Ρώσος πρε­σβευ­τής στις ΗΠΑ Ανα­τό­λι Αντόνοφ.

Για τις ΗΠΑ και τους συμ­μά­χους, η φιλία που ανα­πτύσ­σε­ται μετα­ξύ του Κιμ και του Πού­τιν προ­κα­λεί ανη­συ­χία: η Ουά­σινγ­κτον έχει κατη­γο­ρή­σει τη Βόρεια Κορέα ότι παρέ­χει όπλα στη Ρωσία αλλά δεν είναι σαφές εάν έχουν γίνει παρα­δό­σεις οπλισμού.

Οι ΗΠΑ, δήλω­σε ο Αντό­νοφ, έχουν οικο­δο­μή­σει έναν συνα­σπι­σμό στην Ασία, έχουν επε­κτεί­νει τις στρα­τιω­τι­κές ασκή­σεις κοντά στην κορε­α­τι­κή χερ­σό­νη­σο και παρέ­χουν δισε­κα­τομ­μύ­ρια δολά­ρια όπλων στην Ουκρανία.

«Είναι ώρα η Ουά­σινγ­κτον να ρίξει τις οικο­νο­μι­κές της κυρώ­σεις στον κάλα­θο των αχρή­στων», δήλω­σε ο Αντό­νοφ. «Η δια­τή­ρη­ση της μονο­πο­λι­κής κυριαρ­χί­ας, που τόσο αγα­πούν οι Αμε­ρι­κα­νοί αξιω­μα­τού­χοι, δεν είναι πλέ­ον δυνατή».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο