Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μ. Παπαδόπουλος (ΚΚΕ): Η πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ θυσιάζει την ασφάλεια των μεταφορών (VIDEO)

Η απε­λευ­θέ­ρω­ση των σιδη­ρο­δρό­μων που απο­τε­λεί πάγια πολι­τι­κή της ΕΕ έχει προ­κα­λέ­σει κενά στην ασφά­λεια των σιδη­ρο­δρό­μων είτε αφο­ρούν στο προ­σω­πι­κό, είτε στα συστή­μα­τα, όχι μόνο σήμε­ρα και όχι μόνο στην Ελλά­δα, τόνι­σε ο Μάκης Παπα­δό­που­λος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υπο­ψή­φιος βου­λευ­τής στο ψηφο­δέλ­τιο Επι­κρα­τεί­ας μιλώ­ντας στο «Open».

Όπως ανέ­φε­ρε, μόνο το 2021 έχουν σημειω­θεί 1.300 σιδη­ρο­δρο­μι­κά ατυ­χή­μα­τα σε χώρες της ΕΕ, ενώ στην Ελλά­δα υπήρ­ξαν ατυ­χή­μα­τα από το 2016, με δια­φο­ρε­τι­κές κυβερνήσεις.

Ακό­μα επι­σή­μα­νε ότι η πολι­τι­κή της απε­λευ­θέ­ρω­σης θυσιά­ζει την ασφά­λεια των μετα­φο­ρών στο βωμό του κέρ­δους, καθώς τα μονο­πώ­λια, κρα­τι­κά ή ιδιω­τι­κά υπο­λο­γί­ζουν με το κρι­τή­ριο του κόστους — οφέλους.

Ο Μ. Παπα­δό­που­λος υπο­γράμ­μι­σε ότι δεν μπο­ρεί να υπάρ­ξει ουσια­στι­κή λύση στο πλαί­σιο της απε­λευ­θε­ρω­μέ­νη αγο­ράς, αλλά μόνο σύγκρου­ση με την πολι­τι­κή που εφαρ­μό­ζε­ται σε όλη την ΕΕ και από όλες τις κυβερνήσεις.

Ξεκα­θά­ρι­σε ότι πίσω από τις περι­κο­πές ανα­γκαί­ων δαπα­νών για την ασφά­λεια βρί­σκε­ται η πολι­τι­κή των ματω­μέ­νων πλε­ο­να­σμά­των και των μαξι­λα­ριών που χει­ρο­κρο­τούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα, τόνι­σε, που δαπά­νες υπάρ­χουν για να στη­ρί­ζουν τους ομί­λους, δεν βρί­σκο­νται για την συντή­ρη­ση του δικτύου.

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο