Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μeteo: Βελτίωση του καιρού Τρίτη και Τετάρτη — Νέο κύμα κακοκαιρίας από την Πέμπτη

Ένα νέο κύμα κακο­και­ρί­ας με κύρια χαρα­κτη­ρι­στι­κά την πτώ­ση της θερ­μο­κρα­σί­ας, τις βρο­χο­πτώ­σεις, τις χιο­νο­πτώ­σεις ενδε­χο­μέ­νως και σε χαμη­λά υψό­με­τρα, καθώς και την ενί­σχυ­ση των ανέ­μων, ανα­μέ­νε­ται από την Πέμ­πτη 17/3, σύμ­φω­να με τα τελευ­ταία προ­γνω­στι­κά δεδο­μέ­να του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών/meteo.gr.

Έως τότε, γενι­κά καλές και­ρι­κές συν­θή­κες και άνο­δος της θερ­μο­κρα­σί­ας θα επι­κρα­τή­σουν στην χώρα κατά την Τρί­τη και την Τετάρ­τη. Το επό­με­νο διή­με­ρο ανα­μέ­νε­ται ηλιο­φά­νεια σε μεγά­λο μέρος της χώρας, ενώ πρό­σκαι­ρες τοπι­κές νεφώ­σεις θα υπάρ­χουν κυρί­ως στα δυτι­κά, στα βόρεια, στην Ανα­το­λι­κή Στε­ρεά, στο Αιγαίο και στην Κρή­τη. Σπο­ρα­δι­κές και ασθε­νείς βρο­χές θα σημειω­θούν στα δυτι­κά και βόρεια μετά το μεση­μέ­ρι της Τετάρτης.

Παράλ­λη­λα η θερ­μο­κρα­σία θα παρου­σιά­σει μικρή άνο­δο, φτά­νο­ντας κατά τόπους τους 17 έως 18 βαθ­μούς Κελ­σί­ου το μεση­μέ­ρι της Τετάρ­της. Στην Αθή­να η μέγι­στη θερ­μο­κρα­σία ανα­μέ­νε­ται να είναι 12–13 βαθ­μοί την Τρί­τη και 14–15 βαθ­μοί την Τετάρ­τη, ενώ στη Λάρι­σα μπο­ρεί να φθά­σει και τους 18 βαθμούς.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο