Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέα δίωξη για βιασμό σε βάρος ηθοποιού

Νέα ποι­νι­κή δίω­ξη για βια­σμό ασκή­θη­κε στο πλαί­σιο των ερευ­νών για καταγ­γε­λί­ες σχε­τι­κά με σεξουα­λι­κές κακο­ποι­ή­σεις. Η δίω­ξη ασκή­θη­κε από τον εισαγ­γε­λέα που ανέ­λα­βε τις έρευ­νες Κων­στα­ντί­νο Σπυ­ρό­που­λο σε βάρος του ηθο­ποιού Θάνου Κοντο­γιώρ­γη που φέρε­ται το 2020 να προ­έ­βη στην αξιό­ποι­νη πρά­ξη για την οποία διώκεται.

Ο ηθο­ποιός αρνεί­ται την καταγ­γε­λία σε βάρος του και έχει υπο­στη­ρί­ξει ότι ό,τι έγι­νε έγι­νε με τη συναί­νε­ση της καταγ­γέ­λου­σας. Η υπό­θε­ση παρα­πέμ­φθη­κε σε ανα­κρι­τή για τα περαιτέρω.

Στο μετα­ξύ προσ­διο­ρί­στη­κε και η πρώ­τη δίκη για σεξουα­λι­κές κακο­ποι­ή­σεις. Συγκε­κρι­μέ­να , στις 12 Ιανουα­ρί­ου 2022, στο εδώ­λιο του Μει­κτού Ορκω­τού Δικα­στη­ρί­ου της Αθή­νας θα καθί­σει ο προ­πο­νη­τής της ιστιο­πλο­ΐ­ας, ο οποί­ος έχει κρι­θεί προ­σω­ρι­νά κρα­τού­με­νος για την πρά­ξη του βια­σμού σε βάρος ανή­λι­κης μαθήτριας.

Τέλος, όπως είναι γνω­στό εντός των επό­με­νων ημε­ρών ανα­μέ­νο­νται και τα βου­λεύ­μα­τα του Συμ­βου­λί­ου Πλημ­με­λειο­δι­κών της Αθή­νας, με βάση τα οποία οι δικα­στές θα απο­φαί­νο­νται για την παρα­πο­μπή ή μη σε δίκη για τους ήδη προ­φυ­λα­κι­σμέ­νους ηθο­ποιούς και σκη­νο­θέ­τες Δημή­τρη Λιγνά­δη και Πέτρο Φιλιπ­πί­δη , για τους οποί­ους έχουν προη­γη­θεί παρα­πεμ­πτι­κές εισαγ­γε­λι­κές προτάσεις.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο