Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέα διακοπή στη δίκη των δολοφόνων της Ε. Τοποαλούδη — Έντονη αντίδραση από τη μάνα της Ελένης

Την έντο­νη αντί­δρα­ση της μητέ­ρας της δολο­φο­νη­μέ­νης φοι­τή­τριας στην Ρόδο Ελέ­νης Τοπα­λού­δη προ­κά­λε­σε η δεύ­τε­ρη κατά σει­ρά δια­κο­πή της δίκης, αυτή τη φορά λόγω νόση­σης με κορο­ναϊό ενός εκ των τακτι­κών ενόρ­κων της έδρας και του δικη­γό­ρου του κατη­γο­ρού­με­νου από την Αλβανία.

Στο άκου­σμα της από­φα­σης του δικα­στη­ρί­ου που διέ­κο­ψε για τις 15 Μαρ­τί­ου 2022, η μητέ­ρα του θύμα­τος, αλλά και οι μητέ­ρες άλλων γυναι­κών που  δολο­φο­νή­θη­καν από τους συζύ­γους και τους συντρό­φους τους αντέ­δρα­σαν έντο­να με φωνές μη μπο­ρώ­ντας να συγκρα­τή­σουν τα συναι­σθή­μα­τα τους βλέ­πο­ντας πως ούτε σήμε­ρα ξεκί­νη­σε η δίκη .

«Μπρά­βο σε όλους κι εκεί ψηλά που κάθε­στε στα έδρα­να. Ντρο­πή! Ντρο­πή!» φώνα­ξε η μητέ­ρα της Ελέ­νης, Κού­λα Αρμου­τί­δου μόλις άκου­σε την από­φα­ση του δικα­στη­ρί­ου για δια­κο­πή της δίκης.

Στο πλευ­ρό της οικο­γέ­νειας της Ελέ­νης Τοπα­λού­δη βρέ­θη­κε η Αννα Ψαρά­κου, μητέ­ρα της Γαρυ­φαλ­λιάς που δολο­φο­νή­θη­κε το καλο­καί­ρι στη Φολέ­γαν­δρο, αλλά και η Ελέ­νη Κρε­μα­στιώ­τη, μητέ­ρα της Ερα­τούς που δολο­φο­νή­θη­κε το 2019 στη Μυτι­λή­νη από τον εν δια­στά­σει σύζυ­γό της.

Η τελευ­ταία μάλι­στα δια­μαρ­τυ­ρή­θη­κε έντο­να στο δικα­στή­ριο ακού­γο­ντας την εισαγ­γε­λέα να προ­τεί­νει δια­κο­πή της δίκης, με την εισαγ­γε­λέα να απα­ντά «τι θέλε­τε δηλα­δή! Να τους φέρου­με εδώ με κόβιντ;».

Νωρί­τε­ρα, η μητέ­ρα της Ελέ­νης Τοπα­λου­δη ξέσπα­σε βλέ­πο­ντας τον Ροδί­τη κατη­γο­ρού­με­νο, που βρέ­θη­κε στο δικα­στή­ριο, να κάθε­ται στα εδώ­λιο που σε όλες τις αίθου­σες των Μει­κτών Ορκω­τών Εφε­τεί­ων βρί­σκε­ται στο ύψος της έδρας. «Δε μπο­ρώ να βλέ­πω τους δολο­φό­νους του παι­διού μου στο ίδιο ύψος με τους δικα­στές. Εγώ η μάνα της δολο­φο­νη­μέ­νης Ελένης».

 

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο