Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέα Ιωνία: Η τρομοκρατία δε θα περάσει — Μαζική και με παλμό η συγκέντρωση ενάντια στην κρατική καταστολή (ΒΙΝΤΕΟ — ΦΩΤΟ)

Μαζι­κή, με ζωντά­νια, παλ­μό και έντο­νο το στίγ­μα της νεο­λαί­ας, συγκέ­ντρω­ση Σωμα­τεί­ων και φορέ­ων πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε το μεση­μέ­ρι του Σαβ­βά­του στη Ν. Ιωνία ενά­ντια στην κρα­τι­κή κατα­στο­λή και τα σχέ­δια της κυβέρνησης.

«Δώστε λεφτά για Υγεία και Παι­δεία, όχι στην κατα­στο­λή και την τρο­μο­κρα­τία», «Με λίγους για­τρούς δεν βγαί­νει παν­δη­μία, μόνι­μες προ­σλή­ψεις στην Υγεία», «Μέτρα προ­στα­σί­ας στους χώρους δου­λειάς, στα ΜΜΜ, στα σχο­λεία και τα πανε­πι­στή­μια», «Η κατα­στο­λή δεν θα περά­σει, η πάλη των μαθη­τών θα τη σπά­σει», ήταν ορι­σμέ­να από τα συν­θή­μα­τα στα πανό που έδι­ναν τον «τόνο» στη συγκέ­ντρω­ση και την πορεία.

nea ionia1

«Εμβό­λιο δεν βρί­σκε­ται για την κατα­στο­λή, ελπί­δα ο αγώ­νας για την ανα­τρο­πή», «Πάλη οργα­νω­μέ­νη, πάλη ταξι­κή, είναι η απά­ντη­ση στην κατα­στο­λή», βρο­ντο­φώ­να­ξαν οι δια­δη­λω­τές στην πορεία στις γει­το­νιές της Ν. Ιωνί­ας. Οι γει­το­νιές απ’ όπου πέρα­σε η δια­δή­λω­ση υπο­δέ­χτη­καν με θέρ­μη και χει­ρο­κρο­τή­μα­τα τους δια­δη­λω­τές, «αγκα­λιά­ζο­ντας» τα συν­θή­μα­τα της πορείας.

nea ionia2

Η συγκέ­ντρω­ση ξεκί­νη­σε από την πλα­τεία Σημη­ριώ­τη στη Ν. Ιωνία, όπου έγι­ναν χαι­ρε­τι­σμοί από εκπρο­σώ­πους των Σωμα­τεί­ων, καθώς και από μαθη­τές εκλεγ­μέ­νους σε 15μελή και εκπρο­σώ­πους της Συντο­νι­στι­κής Επι­τρο­πής Μαθη­τών Ν. Φιλαδέλφειας.

Το αγω­νι­στι­κό ραντε­βού ανα­νε­ώ­θη­κε για τις 17 Μάρ­τη, στα συλ­λα­λη­τή­ρια των Σωμα­τεί­ων και Ομο­σπον­διών για την υγεία και τα δικαιώ­μα­τα, κόντρα στον αυταρ­χι­σμό και την καταστολή.

nea ionia3

Στην κινη­το­ποί­η­ση συμ­με­τεί­χαν ο Σύλ­λο­γος Εκπαι­δευ­τι­κών ΠΕ «Γ. Σεφέ­ρης», η Δ’ ΕΛΜΕ Αν. Αττι­κής, μαθη­τές εκλεγ­μέ­νοι στα 15μελή και εκπρό­σω­ποι των Συντο­νι­στι­κών Επι­τρο­πών Μαθη­τών Ν. Φιλα­δέλ­φειας και Ν. Ιωνί­ας, ο Σύλ­λο­γος Γυναι­κών Μετα­μόρ­φω­σης, ο Σύλ­λο­γος εργα­ζο­μέ­νων Δήμου Νέας Ιωνί­ας, το Σωμα­τείο Εργα­ζο­μέ­νων Δήμου Λυκό­βρυ­σης — Πεύ­κης, η Ένω­ση ΕΒΕ Μετα­μόρ­φω­σης, ο Σύλ­λο­γος Εργα­ζο­μέ­νων στο νοσο­κο­μείο “Αγία Όλγα”, ο Σύλ­λο­γος Γυναι­κών Νέας Ιωνί­ας, η Ένω­ση ΕΒΕ Ηρα­κλεί­ου, η Ένω­ση ΕΒΕ Νέας Ιωνί­ας, το Συν­δι­κά­το Οικο­δό­μων Νέας Ιωνί­ας και ο Σύν­δε­σμος Συντα­ξιού­χων Νέας Ιωνίας.

nea ionia4

Η ομιλία του Κώστας Κατιμερτζόγλου

Η Κυβέρ­νη­ση της ΝΔ όλο το διά­στη­μα της παν­δη­μί­ας με πρό­σχη­μα την αντι­με­τώ­πι­ση της δια­σπο­ράς του κορο­νοϊ­ου θέτει στο λαό ουσια­στι­κά το δίλημ­μα: « ατο­μι­κή ευθύ­νη ή θάνα­τος». Δε στα­μα­τά να παίρ­νει, πότε με ΠΝΠ πότε με πολυ­νο­μο­σχέ­δια πότε με αιφ­νι­δια­στι­κές νομο­θε­τι­κές ρυθ­μί­σεις, συνε­χώς αντι­λαϊ­κά μέτρα περιο­ρί­ζο­ντας τις συν­δι­κα­λι­στι­κές του ελευ­θε­ρί­ες και τα εργα­τι­κά του δικαιώματα.

Αντί να ενι­σχύ­σει το δημό­σιο τομέα υγεί­ας με προ­σλή­ψεις μόνι­μου ιατρι­κού – νοση­λευ­τι­κού προ­σω­πι­κού και την επί­τα­ξη των ιδιω­τι­κών κλι­νι­κών αντί να πάρει μέτρα προ­στα­σί­ας της υγεί­ας στους χώρους δου­λειάς και στα μέσα μετα­φο­ράς, αντί να φρο­ντί­σει για το ασφα­λές άνοιγ­μα των σχο­λεί­ων και των σχο­λών και τον διο­ρι­σμό μόνι­μου εκπαι­δευ­τι­κού προ­σω­πι­κού, αντί να προ­στα­τέ­ψει το λαϊ­κό εισό­δη­μα, απο­δει­κνύ­ει με τον πιο εκκω­φα­ντι­κό τρό­πο ότι οι προ­τε­ραιό­τη­τες της είναι η πλου­σιο­πά­ρο­χες προ­σφο­ρές δισε­κα­τομ­μυ­ρί­ων στις μεγά­λες μονο­πω­λια­κές επι­χει­ρή­σεις, τις τρά­πε­ζες, τα μέσα ενη­μέ­ρω­σης για να προ­βάλ­λουν μια πλα­στή πραγ­μα­τι­κό­τη­τα για το έργο της με τη συκο­φά­ντη­ση παράλ­λη­λα των αγω­νι­στι­κών κινη­το­ποι­ή­σε­ων αλλά και την αύξη­ση του αριθ­μού των προ­σλή­ψε­ων στις δυνά­μεις κατα­στο­λής στο σώμα της αστυνομίας.

Η κυβέρ­νη­ση, σύμ­φω­να με την πάγια τακτι­κή όλων δια­χρο­νι­κά των κυβερ­νή­σε­ων, θωρα­κί­ζει με τη σει­ρά της ακό­μη περισ­σό­τε­ρο το σύστη­μα της εκμε­τάλ­λευ­σης των εργα­ζο­μέ­νων απέ­να­ντι στις αντι­δρά­σεις του λαού και της νεο­λαί­ας που θα συνε­χί­ζουν να εντεί­νο­νται απέ­να­ντι σ΄ αυτή την πολι­τι­κή μέχρι τη συνο­λι­κή ανα­τρο­πή της. Γι ΄αυτό ενο­χο­ποιεί ακό­μη και τις απλές εξό­δους μητέ­ρων και παι­διών με τους ελέγ­χους, τις ενι­σχυ­μέ­νες περι­πο­λί­ες και παρου­σία αστυ­νο­μι­κών δυνά­με­ων στις γει­το­νιές και τις πλα­τεί­ες, επι­βάλ­λο­ντας τη λογι­κή : «εγκλει­σμός ή πρό­στι­μο». Ο στό­χος είναι προ­φα­νής: Τα περι­στα­τι­κά βίας κατά των πολι­τών, όπως αυτό της Νέας Σμύρ­νης να γίνουν καθε­στώς, μέρος της καθη­με­ρι­νής ζωής, ώστε να περ­νούν απρό­σκο­πτα οι αντι­λαϊ­κές κυβερ­νη­τι­κές επι­λο­γές, Το δόγ­μα «Νόμος και Τάξη».

nea ionia11

Γι ΄ αυτό δεν είναι «μεμο­νω­μέ­νες άτυ­χες περι­πτώ­σεις». Είναι ανα­πό­σπα­στο μέρος της κρα­τι­κής κατα­στο­λής απέ­να­ντι στον «εχθρό λαό» για να εθι­στεί στην παρου­σία των ομά­δων της αστυ­νο­μί­ας στα πανε­πι­στή­μια, τις πλα­τεί­ες, τους δρό­μους, τις γει­το­νιές, τις κοι­νω­νι­κές εκδη­λώ­σεις και στις εργα­τι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις. Να υπο­μέ­νει αδια­μαρ­τύ­ρη­τα τις δυσκο­λί­ες της ζωής και τη δυστυ­χία του. περι­μέ­νο­ντας τους σωτή­ρες του.

Η επι­μο­νή και η εμμο­νή των ΜΜΕ στην προ­βο­λή μεμο­νω­μέ­νων σκη­νών σύγκρου­σης της αστυ­νο­μί­ας με δια­δη­λω­τές ή με ομά­δες των «γνω­στών αγνώ­στων» που συμ­βαί­νουν στο περι­θώ­ριο συνή­θως κάποιων εκδη­λώ­σε­ων και έξω από τον όγκο μεγά­λων δια­δη­λώ­σε­ων όπως αυτές στη Νέα Σμύρ­νη, που είχε ως απο­τέ­λε­σμα, δυστυ­χώς, τον τραυ­μα­τι­σμό ενός αστυ­νο­μι­κού, στο­χεύ­ει στο να υπο­νο­μευ­τούν, να δια­συρ­θούν και να συκο­φα­ντη­θούν οι μαζι­κές και αγω­νι­στι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις των εργα­τι­κών οργα­νώ­σε­ων κατά της αντι­λαϊ­κής κυβερ­νη­τι­κής πολιτικής.

Γι΄ αυτό και τέτοια επει­σό­δια δεν είναι ικα­νά να υπο­βαθ­μί­σουν τις διεκ­δι­κή­σεις των εργα­ζο­μέ­νων και δεν θα δώσουν άλλο­θι στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή της κυβέρνησης.

– Επί­τα­ξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, του ιδιω­τι­κού τομέα της Υγεί­ας, χωρίς αποζημίωση.

– Μέτρα προ­στα­σί­ας των εργα­ζο­μέ­νων στους χώρους δου­λειάς, στα Μέσα Μαζι­κής Μετα­φο­ράς, στα σχο­λεία και τα πανεπιστήμια.

– Οργα­νω­μέ­νος έλεγ­χος σε μεγά­λες βιο­μη­χα­νι­κές μονά­δες όπου απα­σχο­λού­νται χιλιά­δες εργα­ζό­με­νοι. Οργα­νω­μέ­νος έλεγ­χος στα σού­περ μάρκετ.

– Στή­ρι­ξη του εισο­δή­μα­τος και των δικαιω­μά­των των εργα­ζο­μέ­νων. Προ­στα­σία των ανέρ­γων, έντα­ση του αγώ­να ενά­ντια σε κυβέρ­νη­ση και επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους, που επι­χει­ρούν να τσα­κί­σουν μισθούς και συντά­ξεις, τα ασφα­λι­στι­κά, τα εργα­σια­κά και δημο­κρα­τι­κά δικαιώματα.

– Καμία περι­στο­λή των δημο­κρα­τι­κών δικαιω­μά­των με πρό­σχη­μα τον κορο­νο­ϊό. Να μπει τέρ­μα στην αστυ­νο­μι­κή βία και την κρα­τι­κή καταστολή.

Το κλί­μα αστυ­νο­μο­κρα­τί­ας που επι­διώ­κει να επι­βά­λει η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ δεν θα περάσει.

Ανα­νε­ώ­νου­με το αγω­νι­στι­κό μας ραντε­βού στη συγκέ­ντρω­ση των σωμα­τεί­ων και των Ομο­σπον­διών την Τετάρ­τη 17 Μαρ­τί­ου στα Προ­πύ­λαια στις 6.30 το απόγευμα.

ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΣΤΙΑ
ΜΕ ΜΑΤ ΚΑΙ ΒΙΑ ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

nea ionia5

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΚΕ ΚΑΙ ΚΝΕ Ν. ΙΩΝΙΑΣ: Ο λαός και η νεολαία της περιοχής έστειλαν βροντερό μήνυμα ότι δεν θα περάσει η τρομοκρατία

Το μεγα­λειώ­δες σημε­ρι­νό συλ­λα­λη­τή­ριο στους δρό­μους της πόλης, που ήταν ηχη­ρή απά­ντη­ση στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ και την έντα­ση της κρα­τι­κής κατα­στο­λής, χαι­ρε­τί­ζουν με ανα­κοί­νω­σή τους οι Οργα­νώ­σεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Νέα Ιωνία.

Σημειώ­νουν πως «τα συν­θή­μα­τα “με κατα­στο­λή δεν βγαί­νει η παν­δη­μία, δώστε λεφτά για τα νοσο­κο­μεία”, “η τρο­μο­κρα­τία δεν θα περά­σει, του λαού η πάλη θα τη σπά­σει” ακού­στη­καν δυνα­τά σε μία δια­δή­λω­ση που είχαν δεκα­ε­τί­ες να δουν οι γει­το­νιές μας» και ότι «η πρω­το­βου­λία του ΣΕΠΕ “Γ. Σεφέ­ρης” να απευ­θύ­νει κάλε­σμα αγώ­να στα σωμα­τεία, τους μαζι­κούς φορείς, το λαό και τη νεο­λαία της περιο­χής μας για το σημε­ρι­νό συλ­λα­λη­τή­ριο, εξέ­φρα­σε την οργή, την αγα­νά­κτη­ση, αλλά και τις αγω­νι­στι­κές δια­θέ­σεις του λαού. Αυτά που συζη­τιού­νται στις πλα­τεί­ες, στους χώρους δου­λειάς, στις γει­το­νιές έγι­ναν σήμε­ρα μια φωνή διεκ­δί­κη­σης και αγώ­να που ακού­στη­κε δυνα­τά κάτω από τις μάσκες».

nea ionia7

Παράλ­λη­λα χαι­ρε­τί­ζουν τους εκα­το­ντά­δες νέες και νέους, τις οικο­γέ­νειες με τα μικρά παι­διά, που συμ­με­τεί­χαν μαζι­κά στη σημε­ρι­νή δια­δή­λω­ση, φωνά­ζο­ντας το δικό τους «ως εδώ!» στην κρα­τι­κή κατα­στο­λή, στα κλει­στά σχο­λεία και Πανε­πι­στή­μια, στην ανα­σφά­λεια και την αβεβαιότητα.

Έτσι καλούν τους εργα­ζό­με­νους, τη νεο­λαία, όλο τον λαό της πόλης «να συνε­χί­σει στον ίδιο δρό­μο, ακό­μα πιο δυνα­μι­κά, ακό­μα πιο μαχη­τι­κά. Μέσα από τα σωμα­τεία, τους συλ­λό­γους εργα­ζο­μέ­νων και αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων, τα μαθη­τι­κά 5μελη και 15μελη, μπο­ρού­με να δώσου­με απο­τε­λε­σμα­τι­κή απά­ντη­ση στην πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης και της ΕΕ που εγκλη­μα­τεί κάθε μέρα σε βάρος μας. Η έντα­ση της κατα­στο­λής και του αυταρ­χι­σμού είναι επι­λο­γή όλων των κυβερ­νή­σε­ων στην Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση, είναι συστα­τι­κό στοι­χείο της πολι­τι­κής δια­χεί­ρι­σης της νέας οικο­νο­μι­κής κρί­σης, προ­κει­μέ­νου να εξυ­πη­ρε­τή­σουν πιο απο­τε­λε­σμα­τι­κά τα συμ­φέ­ρο­ντα των λίγων σε βάρος των δικαιω­μά­των των πολ­λών! Δεν απο­τε­λεί απλά εμμο­νή της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ, όπως επι­μέ­νει να προ­βά­λει ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμ­μα­τα. Σήμε­ρα η ΝΔ ανα­βαθ­μί­ζει ένα ήδη αυταρ­χι­κό νομο­θε­τι­κό και επι­χει­ρη­σια­κό οπλο­στά­σιο, που είχαν δια­μορ­φώ­σει και αξιο­ποι­ή­σει όλες οι προη­γού­με­νες κυβερ­νή­σεις ενά­ντια στους αγώ­νες του λαού».

nea ionia8

Υπεν­θυ­μί­ζουν πως το ΚΚΕ είναι μπρο­στά στη μάχη του λαού μας και των παι­διών του για να προ­στα­τέ­ψου­με την υγεία, τα δικαιώ­μα­τα και τη ζωή μας και δίνουν νέο αγω­νι­στι­κό ραντε­βού στο συλ­λα­λη­τή­ριο την Τετάρ­τη 17 Μάρ­τη, στο οποίο καλούν εκα­το­ντά­δες σωμα­τεία και Ομο­σπον­δί­ες εργα­ζο­μέ­νων, στις 18.00, στα Προπύλαια.

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο