Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέα ποινική δίωξη σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό

Μία ακό­μη κατη­γο­ρία για βια­σμό ανη­λί­κου προ­στέ­θη­κε σε εκεί­νες με τις οποί­ες είναι αντι­μέ­τω­πος ο σκη­νο­θέ­της-ηθο­ποιός Δημή­τρης Λιγνά­δης, μετά τη νέα δίω­ξη που άσκη­σε σε βάρος του ο εισαγ­γε­λέ­ας, Κώστας Σπυρόπουλος.

Η δίω­ξη, τρί­τη κατά σει­ρά, ασκή­θη­κε μετά από τέταρ­τη καταγ­γε­λία για σεξουα­λι­κή βία με πρω­τα­γω­νι­στή τον καλ­λι­τέ­χνη. Καταγ­γέλ­λων σε αυτήν την υπό­θε­ση είναι 24χρονος σήμε­ρα άνδρας, ο οποί­ος κατέ­θε­σε λίγες ημέ­ρες μετά την προ­φυ­λά­κι­ση του Λιγνά­δη στην ανα­κρί­τρια της υπό­θε­σης, στην οποία είχε προ­σέλ­θει αυτο­βού­λως. Σύμ­φω­να με όσα ισχυ­ρί­ζε­ται, πριν επτά χρό­νια βιά­στη­κε από τον καλ­λι­τέ­χνη δύο φορές. Η κατά­θε­ση του 24χρονου άντρα δια­βι­βά­στη­κε από την δικα­στι­κή λει­τουρ­γό στον κ. Σπυ­ρό­που­λο, ο οποί­ος ερεύ­νη­σε την υπό­θε­ση και ζήτη­σε πριν λίγες ημέ­ρες από το Τμή­μα Ασφά­λειας Τρι­πό­λε­ως, καθώς ο Δημή­τρης Λιγνά­δης κρα­τεί­ται στις φυλα­κές της πόλης, να λάβει ανω­μο­τί κατά­θε­ση από τον καλ­λι­τέ­χνη. Μετά τις εξη­γή­σεις του καλ­λι­τέ­χνη, ο εισαγ­γε­λι­κός λει­τουρ­γός προ­χώ­ρη­σε στην άσκη­ση ποι­νι­κής δίω­ξης, που είναι η τρί­τη που ασκεί­ται σε βάρος του. 

Ο Δημή­τρης Λιγνά­δης κρί­θη­κε προ­φυ­λα­κι­στέ­ος τον περα­σμέ­νο Φεβρουά­ριο για την κατη­γο­ρία του βια­σμού ανη­λί­κου κατά συρ­ροή μετά από καταγ­γε­λί­ες δύο παθό­ντων, ενώ τον περα­σμέ­νο Μάρ­τιο μία τρί­τη καταγ­γε­λία σε βάρος του για βια­σμό, με θύμα ενή­λι­κο σε αυτήν την περί­πτω­ση, οδή­γη­σε στην άσκη­ση δεύ­τε­ρης ποι­νι­κής δίω­ξης ενα­ντί­ον του.

Η δικο­γρα­φία που σχη­μα­τί­στη­κε μετά την τρί­τη ποι­νι­κή δίω­ξη θα δια­βι­βα­στεί στην ανα­κρί­τρια της υπόθεσης.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο