Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέα Φιλαδέλφεια: Ποινική δίωξη για 4 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα για τους 104 συλληφθέντες

Βαρύ­τα­τες κατη­γο­ρί­ες για πρά­ξεις που συν­δέ­ο­νται με την δρά­ση εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης απήγ­γει­λε ο Εισαγ­γε­λέ­ας σε βάρος των συλ­λη­φθέ­ντων για τα αιμα­τη­ρά επει­σό­δια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η δίω­ξη που ασκή­θη­κε στους συνο­λι­κά 104 κατη­γο­ρού­με­νους που περι­λαμ­βά­νο­νται στη δικο­γρα­φία, αφο­ρά τέσ­σε­ρις κακουρ­γη­μα­τι­κές κατη­γο­ρί­ες και επτά σε βαθ­μό πλημμελήματος.

Στη δίω­ξη περι­λαμ­βά­νε­ται επί­σης και το αδί­κη­μα της ανθρω­πο­κτο­νί­ας σε βάρος του 29χρονου Μιχά­λη, αδί­κη­μα ωστό­σο το οποίο προς το παρόν δεν προ­σω­πο­ποι­ή­θη­κε από τις εισαγ­γε­λι­κές αρχές σε αυτήν τη φάση της έρευνας.

Η δίω­ξη αφο­ρά τα εξής αδικήματα:

*εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση (κακούρ­γη­μα)

*ανθρω­πο­κτο­νία από πρό­θε­ση (κακούρ­γη­μα)

*έκρη­ξη (κακούρ­γη­μα)

*κατο­χή εκρη­κτι­κών υλών (κακούρ­γη­μα)

και τα πλημ­με­λή­μα­τα:

*δια­τά­ρα­ξη κοι­νής ειρήνης

*επι­κίν­δυ­νη σωμα­τι­κή βλά­βη, τετε­λε­σμέ­νη και σε από­πει­ρα, από κοι­νού κατά συρροή

*φθο­ρά ξένης ιδιοκτησίας

*βιαιο­πρα­γία (αδί­κη­μα του αθλη­τι­κού νόμου )

*παρά­νο­μη οπλοφορία

*οπλο­χρη­σία

*κατο­χή φωτοβολίδων

Οι συλ­λη­φθέ­ντες, πλην ενός που νοση­λεύ­ε­ται στο Νοσο­κο­μείο, μετή­χθη­σαν με λεω­φο­ρεία και υπό ισχυ­ρό­τα­τη αστυ­νο­μι­κή συνο­δεία στα δικα­στή­ρια της Ευελ­πί­δων και μετά την άσκη­ση της ποι­νι­κής δίω­ξης παρα­πέμ­φθη­καν σε Τακτι­κούς Ανα­κρι­τές για τις απο­λο­γί­ες τους.

Η έρευ­να των αρχών συνε­χί­ζε­ται με έμφα­ση τόσο στα κινη­τά των κατη­γο­ρου­μέ­νων που έχουν κατα­σχε­θεί καθώς και στις εξε­τά­σεις γενε­τι­κού υλι­κού και βίντεο που εκτι­μά­ται ότι θα απο­κα­λύ­ψουν και τον δρά­στη της άγριας δολο­φο­νί­ας του φίλου της ΑΕΚ.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες από τα στοι­χεία της υπό­θε­σης ‚μέχρι αυτή τη στιγ­μή δεν έχει εντο­πι­στεί το φονι­κό όπλο, πιθα­νό­τα­τα μαχαί­ρι, που έκο­ψε το νήμα της ζωής του Μιχά­λη. Ωστό­σο έχουν εντο­πι­στεί άλλα μαχαί­ρια που εξε­τά­ζο­νται εξο­νυ­χι­στι­κά από τις διω­κτι­κές και εισαγ­γε­λι­κές αρχές.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο