Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λαμπεντούζα: Αλλη μια τραγωδία με 41 πνιγμένους πρόσφυγες και μετανάστες στη Μεσόγειο

Ενα ακό­μα πολύ­νε­κρο ναυά­γιο στην κεντρι­κή Μεσό­γειο έρχε­ται στο φως της δημο­σιό­τη­τας από μαρ­τυ­ρί­ες επιζώντων!

Σαρά­ντα ένας μετα­νά­στες έχα­σαν τη ζωή τους σε ναυά­γιο την περα­σμέ­νη εβδο­μά­δα, μετέ­δω­σε σήμε­ρα το ιτα­λι­κό πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων Ansa, επι­κα­λού­με­νο μαρ­τυ­ρί­ες επι­ζώ­ντων οι οποί­οι μόλις έφθα­σαν στο ιτα­λι­κό νησί Λαμπεντούζα.

Σύμ­φω­να με το Ansa, τέσ­σε­ρις άνθρω­ποι, που επέ­ζη­σαν του ναυα­γί­ου, είπαν στους δια­σώ­στες ότι βρί­σκο­νταν πάνω σε ένα πλε­ού­με­νο που μετέ­φε­ρε 45 ανθρώ­πους, μετα­ξύ των οποί­ων και τρία παι­διά. Το πλε­ού­με­νο είχε απο­πλεύ­σει το πρωί της περα­σμέ­νης Πέμ­πτης από την πόλη Σφαξ της Τυνη­σί­ας, αλλά ανα­τρά­πη­κε και βυθί­στη­κε λίγες ώρες μετά, φέρε­ται να δήλω­σαν οι επιζώντες.

Οι επι­ζώ­ντες, τρεις άνδρες και μία γυναί­κα από την Ακτή Ελε­φα­ντο­στού και τη Γουι­νέα, δήλω­σαν πως δια­σώ­θη­καν από φορ­τη­γό πλοίο και μετε­πι­βι­βά­στη­καν στη συνέ­χεια σε σκά­φος της ιτα­λι­κής ακτοφυλακής.

Δεν είναι σαφές αν η είδη­ση που μετέ­δω­σε το Ansa συν­δε­ό­ταν με δύο ναυά­για στα οποία ανα­φέρ­θη­κε η ακτο­φυ­λα­κή την Κυρια­κή, λέγο­ντας πως περί­που 30 άνθρω­ποι αγνο­ού­νταν από αυτά.

Η ακτο­φυ­λα­κή ανέ­φε­ρε επί­σης πως περι­συ­νέ­λε­ξε 57 επι­ζώ­ντες και δύο πτώ­μα­τα, εν μέσω πλη­ρο­φο­ριών των ΜΜΕ σύμ­φω­να με τις οποί­ες του­λά­χι­στον ένα από τα πλε­ού­με­να που βυθί­στη­καν είχε ανα­χω­ρή­σει από τη Σφαξ την Πέμπτη.

Σε μια ξεχω­ρι­στή εξέ­λι­ξη, οι τυνη­σια­κές αρχές δήλω­σαν προ­χθές, Δευ­τέ­ρα, πως ανέ­συ­ραν 11 πτώ­μα­τα από ένα ναυά­γιο κοντά στη Σφαξ την Κυρια­κή και πως 44 μετα­νά­στες από αυτό το ναυά­γιο εξα­κο­λου­θούν να είναι αγνοούμενοι.

Πηγή: 902.gr

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο