Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν ενώ αποχώρησε η Φρεγάτα «Kemal Reis»

Για απο­χώ­ρη­ση της τουρ­κι­κής Φρε­γά­τας «Kemal Reis» από τον στο­λί­σκο των πολε­μι­κών πλοί­ων που συνο­δεύ­ει το τουρ­κι­κό ερευ­νη­τι­κό «Oruc Reis» κάνουν λόγο πληροφορίες.
ℹ️  Η «Kemal Reis» είναι η φρε­γά­τα που το πρωί της Τετάρ­της παρε­κούμ­βη­σε την ελλη­νι­κή φρε­γά­τα «Λήμνος». το ελλη­νι­κό πολε­μι­κό πλοίο δεν κατέ­γρα­ψε ζημιές, ενώ αντί­θε­τα το τουρ­κι­κό πλοίο υπέ­στη τρύ­πα στο πρυ­μναίο τμήμα.
ℹ️  Μέχρι στιγ­μής είναι άγνω­στο αν η φρε­γά­τα «Κεμάλ Ρέις» επι­στρέ­φει στον ναύ­σταθ­μο του Ακσαζ ή αν έλα­βε οδη­γί­ες για κάποια άλλη αποστολή.

Η τουρ­κι­κή φρε­γά­τα «Kemal Reis» επι­κε­φα­λής του στο­λί­σκου που συνο­δεύ­ει το «Ορούτς Ρεις» — Πηγή: Associated Press

🆘  Σύμ­φω­να με τα μέχρι τώρα δεδο­μέ­να, η «Kemal Reis», βρέ­θη­κε κοντά στην ελλη­νι­κή φρε­γά­τα, θεω­ρώ­ντας ότι το ελλη­νι­κό πολε­μι­κό πλοίο σχε­διά­ζει να παρε­μπο­δί­σει τον πλου του «Oruc Reis». Η «Λήμνος» δια­τή­ρη­σε στα­θε­ρή την πορεία της, έχο­ντας το τουρ­κι­κό πλοίο στα αρι­στε­ρά της και σύμ­φω­να με τους διε­θνής κανό­νες ναυ­σι­πλο­ΐ­ας, έχο­ντας προ­τε­ραιό­τη­τα. Ο κυβερ­νή­της της τουρ­κι­κής φρε­γά­τας έκα­νε έναν από­το­μο ελιγ­μό, προ­σπα­θώ­ντας να «κόψει» την ελλη­νι­κή φρε­γά­τα, με απο­τέ­λε­σμα να σημειω­θεί σύγκρου­ση του πρω­ραί­ου τμή­μα­τος της «Λήμνου» με την πλώ­ρη της «Kemal Reis».

Αν και η τουρ­κι­κή κυβέρ­νη­ση έκα­νε λόγο για εκτε­τα­μέ­νες ζημιές της «Λήμνος», η φρε­γά­τα του ελλη­νι­κού Πολε­μι­κού Ναυ­τι­κού συμ­με­τεί­χε στην ελλη­νο-γαλ­λι­κή ναυ­τι­κή άσκη­ση που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε την ίδια ημέ­ρα στην περιοχή.

Η Φρεγάτα «Λήμνος» του Πολεμικού Ναυτικού κατά την διάρκεια των ελληνογαλλικών ναυτικών ασκήσεων

Η Φρε­γά­τα «Λήμνος» του ΠΝ κατά την διάρ­κεια ναυ­τι­κών ασκήσεων

🆘  Νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν

Για ακό­μη μια φορά, ο Τούρ­κος Πρό­ε­δρος, έστει­λε μήνυ­μα προς την αστι­κή τάξη της χώρας του, ότι θα συνε­χί­σει την διεκ­δί­κη­ση μερι­δί­ου της ενερ­γεια­κής πίτας στην περιο­χή για λογα­ρια­σμό της. «Το Oruc Reis θα συνε­χί­σει τη δρα­στη­ριό­τη­τά του μέχρι τις 23 Αυγού­στου. Δεν θα διστά­σου­με να απα­ντή­σου­με στην παρα­μι­κρή παρε­νό­χλη­ση» σημεί­ω­σε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντο­γάν, μιλώ­ντας στην Ριζού­ντα . Ο Τούρ­κος πρό­ε­δρος σημεί­ω­σε ότι «Έχου­με δεί­ξει ότι έχου­με αμβλύ­νει τη στά­ση μας. Ωστό­σο η Ελλά­δα δεν απα­ντά σε αυτή την προ­σέγ­γι­ση. Αν συνε­χί­σουν έτσι θα κάνου­με ό,τι χρειαστεί».

«Δεν θα υπο­χω­ρή­σου­με μπρο­στά σε απει­λές ή κυρώ­σεις» τόνι­σε και σημεί­ω­σε ότι «θα υπε­ρα­σπι­στού­με την “Γαλά­ζια Πατρί­δα” με την ίδια απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα όπως κάνα­με όταν σκί­σα­με την Συν­θή­κη των Σεβρών».

(Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από: «Anadolu»)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο