Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέο άθλιο ναζιστικό σόου Πλεύρη στη Δίκη της Χρυσής Αυγής

Ακό­μη μία φορά, τρί­τη από την έναρ­ξη της δευ­τε­ρο­βάθ­μιας δίκης για την εγκλη­μα­τι­κή δρά­ση της Χρυ­σής Αυγής, ο συνή­γο­ρος του κατα­δι­κα­σμέ­νου ναζί Γιάν­νη Λαγού, Κώστας Πλεύ­ρης, χαι­ρέ­τη­σε ναζι­στι­κά στην δικα­στι­κή αίθου­σα, δηλώ­νο­ντας  μάλι­στα υπο­στη­ρι­κτής του φασί­στα δικτά­το­ρα Ιωάν­νη Μεταξά.

Ο συνή­γο­ρος που ελέγ­χε­ται ποι­νι­κά από την Εισαγ­γε­λία και έχει κλη­θεί σε εξη­γή­σεις από τον ΔΣΑ μετά τον ναζι­στι­κό χαι­ρε­τι­σμό στον οποίο προ­έ­βη παρου­σία των δικα­στών κατά την εξέ­τα­ση της κ. Μάγδας Φύσ­σα, προ­έ­βη και πάλι στην ίδια άθλια πρά­ξη κατά τη διάρ­κεια τοπο­θέ­τη­σης που έκα­νε λαμ­βά­νο­ντας τον λόγο από τους δικα­στές. Και αν την προη­γού­με­νη φορά το δικα­στή­ριο δήλω­σε πως δεν είδε την κίνη­ση του συνη­γό­ρου, καθώς μόλις είχε δωθεί δια­κο­πή και οι δικα­στές ετοι­μά­ζο­νταν να απο­χω­ρή­σουν, αυτήν την φορά δεν υπήρ­ξε κάποιος στην Έδρα που να μην δει την προ­κλη­τι­κή κίνη­ση του κ. Πλεύ­ρη και να μην ακού­σει την φρα­σε­ο­λο­γία που χρησιμοποίησε.

«Κάποιες εφη­με­ρί­δες έγρα­ψαν ότι ο Λαγός είναι πρώ­ην Ευρω­βου­λευ­τής. Κάποιοι τον απο­κα­λούν δολο­φό­νο. Υπάρ­χει παρα­βί­α­ση τεκ­μη­ρί­ου αθω­ό­τη­τας» ανέ­φε­ρε ο συνή­γο­ρος και συνε­χι­σε: «Υπάρ­χει από­φα­ση δικα­στι­κή που λέει ότι ο Κων­στα­ντί­νος Πλεύ­ρης έχει σχέ­ση με τον ελλη­νι­κό εθνι­κι­σμό και όχι με τον ναζι­σμό και να μην ακού­τε τους “αυνά­νες” της αρι­στε­ράς. Εμείς πιστεύ­ου­με στον Μετα­ξά και χαι­ρε­τά­με έτσι» είπε, επι­δει­κνύ­ο­ντας και πάλι “τον τρό­πο” που χαιρετούν.

Η πρό­ε­δρος χωρίς να προ­χω­ρή­σει σε οποιο­δή­πο­τε σχό­λιο ανα­ρω­τή­θη­κε αν αυτή η συμπε­ρι­φο­ρά ευνο­εί τον εντο­λέα του.

Αντί­θε­τα οργι­σμέ­νη ήταν η απά­ντη­ση από την πολι­τι­κή αγω­γή. Ο συνή­γο­ρος Κώστας Παπα­δά­κης, απά­ντη­σε: «Ο Μετα­ξάς ακο­λού­θη­σε τον Χίτλερ. Να μας πει ποιος παρέ­δω­σε τη Μακε­δο­νία στην Κατο­χή. Ακού­σα­με για “αυνά­νες της Αρι­στε­ράς”. Είναι ελεγ­χό­με­νος για τον ναζι­στι­κό χαι­ρε­τι­σμό. Η ανο­χή πρέ­πει να τελειώνει».

Κώστας Καρυω­τά­κης ΑΠΑΝΤΑ μια άλλη ανάγνωση

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο