Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέο μακελειό στις ΗΠΑ: Πυροβολισμοί με αρκετούς νεκρούς και τραυματίες στο Σαν Χοσέ

Νεό­τε­ρη ενη­μέ­ρω­ση:  «Μπο­ρώ να επι­βε­βαιώ­σω ότι μέχρι στιγ­μής οι νεκροί είναι οκτώ. Και ένας ύπο­πτος είναι νεκρός», δήλω­σε ο Ράσελ Ντέι­βις, ανα­πλη­ρω­τής σερί­φης της κομη­τεί­ας της Σάντα Κλά­ρα, προει­δο­ποιώ­ντας ότι ο αριθ­μός των νεκρών μπο­ρεί να αυξηθεί.

Ο Ντέι­βις ανέ­φε­ρε πως ο δρά­στης εργα­ζό­ταν στο αμα­ξο­στά­σιο, αλλά δεν μπο­ρού­σε να πει αν σκο­τώ­θη­κε από πυρά ή αν αυτοκτόνησε.

Το περι­στα­τι­κό συνέ­βη λίγο πριν τις 07:00 το πρωί (17:00 ώρα Ελλά­δας) σε ένα σιδη­ρο­δρο­μι­κό αμα­ξο­στά­σιο που δια­χει­ρί­ζε­ται η αρχή μετα­φο­ρών της Σάντα Κλά­ρα (Valley Transportation Authority (VTA), κοντά στο κεντρι­κό αερο­δρό­μιο της πόλης.

****

Νέο αιμα­τη­ρό επει­σό­διο στις ΗΠΑ και συγκε­κρι­μέ­να στην Καλι­φόρ­νια όπου, , σύμ­φω­να με τις τοπι­κές αρχές, αρκε­τοί πολί­τες έχα­σαν τη ζωή τους και ορι­σμέ­νοι ακό­μη τραυ­μα­τί­στη­καν όταν ένο­πλος άνοι­ξε πυρ στο Σαν Χοσέ.

Ο ανα­πλη­ρω­τής σερί­φης της κομη­τεί­ας της Σάντα Κλά­ρα, Ράσελ Ντέι­βις, έκα­νε λόγο για «αρκε­τά θύμα­τα», ωστό­σο ‑όπως τόνι­σε- θα χρεια­στεί χρό­νος για να απο­σα­φη­νι­στεί ο ακρι­βής αριθ­μός τους. Ο φερό­με­νος ως δρά­στης είναι νεκρός, σύμ­φω­να με την ίδια πηγή.

Το επει­σό­διο με τους πυρο­βο­λι­σμούς σημειώ­θη­κε στον περι­βάλ­λο­ντα χώρο σιδη­ρο­δρο­μι­κού σταθ­μού – αμα­ξο­στα­σί­ου που δια­χει­ρί­ζε­ται η αρχή μετα­φο­ρών της Σάντα Κλά­ρα, κοντά στο αερο­δρό­μιο της περιο­χής, σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες αμε­ρι­κα­νι­κών μέσων ενημέρωσης.

california3

Κατά τον δήμαρ­χο του Σαν Χοσέ, Σαμ Λικάρ­ντο, αρκε­τοί άνθρω­ποι έλα­βαν τις πρώ­τες βοή­θειες στο σημείο.

«Ο δρά­στης δεν απο­τε­λεί πλέ­ον απει­λή και η εγκα­τά­στα­ση έχει εκκε­νω­θεί» έγρα­ψε ο δήμαρ­χος στο Twitter.

Το Σαν Χοσέ, πόλη με περί­που 1 εκα­τομ­μύ­ριο κατοί­κους, βρί­σκε­ται στην καρ­διά της Silicon Valley, έδρα ορι­σμέ­νων εκ των μεγα­λύ­τε­ρων αμε­ρι­κα­νι­κών εται­ρειών τεχνολογίας.

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο