Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέο μόνιμο κολαστήριο προσφύγων και μεταναστών ετοιμάζει η κυβέρνηση στη Λέσβο

Νέο μόνι­μο κολα­στή­ριο προ­σφύ­γων και μετα­να­στών ετοι­μά­ζει η κυβέρ­νη­ση στη Λέσβο σε συνερ­γα­σία με την ΕΕ, όπως ανέ­φε­ρε ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυριά­κος Μητσο­τά­κης που δήλω­σε από τη ΔΕΘ πως «θα υπάρ­χει ένα μόνι­μο ΚΥΤ» στο νησί. Μονι­μο­ποιεί­ται ο εγκλω­βι­σμός ανθρώ­πων και η μετα­τρο­πή νησιών σε φυλα­κές της ΕΕ.

Για μια ακό­μα μέρα στη Λέσβο πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες είναι στο δρό­μο, ενώ σε χώρο που είναι πλή­ρως εκτε­θει­μέ­νος στή­νο­νται σκη­νές η μία δίπλα στην άλλη για να στοι­βα­χτούν οι πάνω από 12.000 άνθρω­ποι όλων των ηλι­κιών. Αυτό το νέο καταυ­λι­σμό που στή­νε­ται ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης τον εμφά­νι­σε σαν «υπο­δειγ­μα­τι­κό» και πως είναι «προ­σω­ρι­νός» μέχρι να γίνει το νέο μόνι­μο ΚΥΤ. Επί­σης ο Κ. Μητσο­τά­κης ανέ­φε­ρε ότι έχουν βρε­θεί «δεκά­δες θετι­κοί» στο κορονοϊό.

Αξί­ζει να σημειω­θεί ότι σήμε­ρα απα­γο­ρεύ­θη­κε η πρό­σβα­ση των δημο­σιο­γρά­φων και των τηλε­ο­πτι­κών συνερ­γεί­ων στο χώρο που στή­νο­νται οι σκη­νές. Το γεγο­νός προ­κα­λεί σοβα­ρά ερω­τή­μα­τα για τη σκο­πι­μό­τη­τα αυτής της απαγόρευσης.

Στη Λέσβο βρί­σκο­νται ο υπουρ­γός Μετα­νά­στευ­σης και Ασύ­λου Νότης Μητα­ρά­κης και ο υπουρ­γός Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη Μιχά­λης Χρυσοχοΐδης.

Σε δηλώ­σεις ο Ν. Μητα­ρά­κης ανέ­φε­ρε πως «συνε­χί­ζε­ται ομα­λά η είσο­δος αιτού­ντων άσυ­λο στο νέο καταυ­λι­σμό, στον οποίο βρί­σκο­νται σε πλή­ρη λει­τουρ­γία τόσο οι υγειο­νο­μι­κές μονά­δες όσο και οι υπη­ρε­σί­ες ασύ­λου» και ότι υπάρ­χει τρο­φο­δο­σία με φαγη­τό και νερό «τόσο σε αυτούς που είναι μέσα στον καταυ­λι­σμό όσο και σε αυτούς που δυστυ­χώς είναι έξω από αυτόν».

«Πολύ καλές και πολύ υγιει­νές» χαρα­κτή­ρι­σε τις νέες εγκα­τα­στά­σεις ο Μιχά­λης Χρυ­σο­χο­ΐ­δης. Ανέ­φε­ρε ότι «απευ­θύ­νει προει­δο­ποί­η­ση προς όλους εκεί­νους που νομί­ζουν ότι μπο­ρούν στην ελλη­νι­κή δημο­κρα­τία να προ­κα­λούν προ­βλή­μα­τα» και πως «δεν θα ανε­χθού­με το παρα­μι­κρό, αυτούς οι οποί­οι παρα­κι­νούν και κινη­το­ποιούν τους μετα­νά­στες να μην προ­σέλ­θουν, τους προει­δο­ποιώ ότι θα υπάρ­ξουν κυρώ­σεις και συνέπειες».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο