Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέο φιάσκο με τις μάσκες: Μετά τα Χριστούγεννα θα φτάσουν στα σχολεία

Το ένα φιά­σκο δια­δέ­χε­ται το άλλο στη δια­χεί­ρι­ση ζητη­μά­των που σχε­τί­ζο­νται με τις έκτα­κτες συν­θή­κες που δημιουρ­γεί η παν­δη­μία. Μετά τα Χρι­στού­γεν­να θα φτά­σουν στα σχο­λεία οι μάσκες που θα παρα­λάμ­βα­ναν δωρε­άν μαθη­τές και εκπαι­δευ­τι­κοί με την έναρ­ξη της σχο­λι­κής χρο­νιάς!!! Για­τί όμως;

Απά­ντη­ση στο θέμα της καθυ­στέ­ρη­σης παρα­λα­βής μασκών στα σχο­λεία, έδω­σε το Ελεγ­κτι­κό Συνέ­δριο (Ε.Σ.), το οποίο σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­σή του, ανέ­βα­λε προ­σω­ρι­νά τον έλεγ­χο του δια­γω­νι­σμού για την προ­μή­θεια 2.570.000 μασκών (δύο μεγε­θών) συνο­λι­κού ύψους 2.523.065 ευρώ για τα σχο­λεία της χώρας, καθώς υπε­βλή­θη­σαν ελλι­πή δικαιο­λο­γη­τι­κά. Δεν κατα­τέ­θη­καν όλα τα απαι­τού­με­να από τη νομο­θε­σία δικαιολογητικά.

Στην ανα­κοί­νω­σή του, το Ε.Σ. ανα­φέ­ρει πως θα συνε­χί­σει τον έλεγ­χο νομι­μό­τη­τας του δια­γω­νι­σμού, όταν συμπλη­ρω­θεί ο φάκε­λος με τα απα­ραί­τη­τα δικαιολογητικά.

Το Ε.Σ. στην ανα­κοί­νω­σή του αναφέρει:

«Ο φάκε­λος με τα δικαιο­λο­γη­τι­κά του δια­γω­νι­σμού υπο­βλή­θη­κε στο αρμό­διο Κλι­μά­κιο του Ελεγ­κτι­κού Συνε­δρί­ου στις 27.10.2020, το οποίο αφού εξέ­τα­σε την υπό­θε­ση κατά προ­τε­ραιό­τη­τα, λόγω των ιδιαί­τε­ρων συν­θη­κών που επι­κρα­τούν στη χώρα, ανα­γκά­στη­κε να ανα­βά­λει την κρί­ση του λόγω έλλει­ψης δικαιο­λο­γη­τι­κών και εγγρά­φων διευ­κρι­νί­σε­ων για τις επι­μέ­ρους δια­δι­κα­σί­ες, όπως την εκτέ­λε­ση των προη­γού­με­νων συμ­βά­σε­ων, την κατα­κύ­ρω­ση, τον τρό­πο προ­μή­θειας και κατα­νο­μής των μασκών κ.ά., στοι­χεία τα οποία θα έπρε­πε να περι­λαμ­βά­νο­νται στο φάκε­λο της δια­γω­νι­στι­κής δια­δι­κα­σί­ας σύμ­φω­να με τις κεί­με­νες δια­τά­ξεις και τους όρους της δια­κή­ρυ­ξης. Για το λόγο αυτό, ο έλεγ­χος δεν δύνα­ται να ολο­κλη­ρω­θεί μέχρι τη συμπλή­ρω­ση του φακέ­λου με τα απα­ραί­τη­τα δικαιολογητικά».

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο