Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νίκη για τον ΠΑΟΚ στο Conference League

Τους πρώ­τους βαθ­μούς του στους ομί­λους του Conference League κέρ­δι­σε από­ψε ο ΠΑΟΚ νικώ­ντας μέσα στην έδρα της, την τοπι­κή Λίν­κολν Ρεντ Ιμπς με 2–0.

Το παι­χνί­δι ξεκί­νη­σε χωρίς σημα­ντι­κές φάσεις και με περιο­ρι­σμέ­νο αγω­νι­στι­κό ενδια­φέ­ρον και ο ΠΑΟΚ πλη­σί­α­σε στο 14′ σε μία πολύ καλή ευκαι­ρία για γκολ όταν από πάσα του Μιτρί­τσα, ο Ακπομ σού­τα­ρε άστο­χα και ο Δικέ­φα­λος έχα­σε την ευκαι­ρία να ανοί­ξει το σκορ.

Στο 25′ η Λίν­κολν, πλη­σί­α­σε σε μία πολύ μεγά­λη ευκαι­ρία για να ανοί­ξει το σκορ με τον Γκό­μεζ, που έκα­νε σουτ με το αρι­στε­ρό και η μπά­λα έφυ­γε ελά­χι­στα εκα­το­στά δίπλα από το δοκά­ρι του Πασχαλάκη.

Στο ίδιο λεπτό οι γηπε­δού­χοι έφτα­σαν πάλι κοντά στο γκολ με τον Kαρα­λέ­ρο, αλλά ο παί­κτης υπο­δεί­χθη­κε σε θέση οφσάιντ και το γκολ που σημεί­ω­σε ακυ­ρώ­θη­κε σωστά. Στο 36′ ο Πασχα­λά­κης έδιω­ξε σε κόρ­νερ με το πόδι σώζο­ντας την εστία του σε σουτ του Κίκε Γκόμες.

Από τα μέσα του ημι­χρό­νου μέχρι και το τέλος αυτού η Λίν­κολν πίε­σε τον ΠΑΟΚ ο οποί­ος παρου­σιά­στη­κε ασύν­δε­τος αρχι­κά, ανορ­γά­νω­τος, νωθρός και συνο­λι­κά μέτριος στο παι­χνί­δι του και δημιούρ­γη­σε τρεις του­λά­χι­στον ευκαι­ρί­ες που θα μπο­ρού­σε να είχε σημειώ­σει αυτή το γκολ.

Παρό­λα αυτά στο δεύ­τε­ρο λεπτό των καθυ­στε­ρή­σε­ων ο ΠΑΟΚ με τον Τσού­μπα Ακπομ άνοι­ξε το σκορ μετά από πολύ ωραία επι­θε­τι­κή ενέρ­γεια του Λού­κας Τέι­λορ, ο οποί­ος αφού πέρα­σε ανά­με­σα από δύο αντι­πά­λους πάσα­ρε στον βρε­τα­νό και ο τελευ­ταί­ος άνοι­ξε το σκορ με εύστο­χο σουτ.

Στην επα­νά­λη­ψη ο ΠΑΟΚ βγή­κε επι­θε­τι­κό­τε­ρος στο γήπε­δο και στο 54΄ ο Τσού­μπα Ακπόμ πέτυ­χε γκολ που ακυ­ρώ­θη­κε ορια­κά ως οφσάιντ. Στην ίδια φάση αντί­κρι­σε κίτρι­νη κάρ­τα ο Ραζ­βάν Λου­τσέ­σκου για τις δια­μαρ­τυ­ρί­ες του στον βοη­θό που υπέ­δει­ξε το οφσάιντ.

Δύο λεπτά αργό­τε­ρα (56′) ο Ρου­μά­νος Αλε­ξάν­δρου Μιτρί­τσα απλο­ποί­η­σε τα πράγ­μα­τα για τον ΠΑΟΚ πετυ­χαί­νο­ντας το δεύ­τε­ρο γκολ, πρώ­το δικό του με τον Δικέ­φα­λο με κοντι­νό πλα­σέ αφού η μπά­λα πρώ­τα βρή­κε το δεξί δοκά­ρι της Λίνκολν.

Στο 72′ ο πολύ καλός Πασχα­λά­κης απέ­κρου­σε σωτή­ρια κεφα­λιά του Ρόμαν. Στο 79′ ο Σολέρ απέ­κρου­σε με έξο­δο ωραία σέντρα του Μουργκ, ενώ στο πρώ­το λεπτό των καθυ­στε­ρή­σε­ων βολί­δα του Τζό­ζεφ Τσι­πο­λί­να βρή­κε το ορι­ζό­ντιο δοκά­ρι του Πασχα­λά­κη και το παι­χνί­δι οδη­γή­θη­κε στην λήξη του λίγο αργό­τε­ρα με τους πρώ­τους βαθ­μούς και την πρώ­τη νίκη για την ελλη­νι­κή ομά­δα στην φάση των ομί­λων του Conference League.

Διαι­τη­τής: Ρομπ Χάρ­βεϊ (Ιρλαν­δία)
Κίτρι­νες: Τορί­για, Μιχαη­λί­δης, Σολέρ.

Λίν­κολν (Ραούλ Καστί­γιο): Σολέρ, Βάι­σμαν, Ρόι Τσι­πο­λί­να, Λόπες, Τοσκά­νο, Τορί­για (67′ Τζό­ζεφ Τσι­πο­λί­να), Ρόσα, Ανιόν (62′ Ρομάν) Αράι­σα (81′ Πίκοκ), Γκό­μεζ (61 Όκραν), Καραγιέρο(80′ Σάρτζεντ).

ΠΑΟΚ (Ραζ­βάν Λου­τσέ­σκου): Πασχα­λά­κης, Σίντ­κλεϊ, Τέι­λορ, Μιχάι, Κρέ­σπο (44′ Μιχαη­λί­δης), Εσί­τι, Μουργκ (83′ Βιε­ρί­νια), Κούρ­τιτς, Μιτρί­τσα (73′ Κων­στα­ντέ­λιας), Ακπόμ (82′ Κού­τσιας), Μπί­σε­σβαρ (73′ Σφιντέρσκι).

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο