Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νίκη της ΑΕΚ στο Ζάγκρεμπ επί της Ντιναμό αφιερωμένη στον Μιχάλη

H AEK πέρα­σε με 2–1 από το Ζάγκρεμπ επί της Ντι­να­μό και την περι­μέ­νει στην OPAP Arena το ερχό­με­νο Σάβ­βα­το (19/8) για τον α΄ αγώ­να του γ΄ προ­κρι­μα­τι­κού γύρου του Champions League που ανα­βλή­θη­κε μετά την επι­δρο­μή Κρο­α­τών και Ελλή­νων ναζί του Πανα­θη­ναϊ­κού και τη δολο­φο­νία του 29χρονου φιλά­θλου της Ένω­σης Μιχά­λη Κατσου­ρή. Ο τεχνι­κός της Ένω­σης Ματί­ας Αλμέι­δα που στο τέλος του ματς δεν πανη­γύ­ρι­σε τη μεγά­λη νίκη, την αφιέ­ρω­σε στην οικο­γέ­νεια του Μιχά­λη Κατσουρή

Με γκολ του Κώστα Γαλα­νό­που­λου στο 90ό λεπτό η ΑΕΚ νίκη­σε 2–1 τη Ντι­να­μό Ζάγκρεμπ στο «Μακ­σι­μίρ». Οι γηπε­δού­χοι προη­γή­θη­καν με τον Μπού­λατ στο 39΄, ενώ ο Στί­βεν Τσού­μπερ είχε ισο­φα­ρί­σει για τους πρω­τα­θλη­τές Ελλά­δας στο 59΄.

Με τον Σιντι­μπέ αντί του Ρότα στο δεξιό άκρο της άμυ­νας, η ΑΕΚ παρα­τά­χθη­κε με 11 ξένους παί­κτες για πρώ­τη φορά στην ευρω­παϊ­κή Ιστο­ρία της. Στο πρώ­το ημί­χρο­νο οι πρω­τα­θλη­τές «υπέ­φε­ραν» καθώς η Ντι­να­μό έστει­λε… σήμα κιν­δύ­νου από τα πρώ­τα 25 δευ­τε­ρό­λε­πτα. Τόσα χρειά­στη­κε για να φύγει ελά­χι­στα άουτ ένα σουτ του εξαι­ρε­τι­κού Μάρ­κο Μπούλατ.
Γενι­κά οι Κρο­ά­τες έδει­ξαν από­λυ­τα προ­ε­τοι­μα­σμέ­νοι για να αντα­πο­κρι­θούν στην πίε­ση της ΑΕΚ. Ήταν κυρί­αρ­χοι και έχα­σαν σημα­ντι­κές ευκαι­ρί­ες με τον Λιού­μπι­σιτς (15΄), Ριστόφ­σκι (26΄), πριν προη­γη­θούν στο 39΄. Ο Μπού­λατ με απευ­θεί­ας φάουλ από από­στα­ση 25 μέτρων πέτυ­χε ένα κατα­πλη­κτι­κό γκολ. Ωστό­σο, παρό­τι η ΑΕΚ ήταν γενι­κά νωχε­λι­κή στα πρώ­τα 45 λεπτά, είχε πολύ την πολύ μεγά­λη ευκαι­ρία να προη­γη­θεί στο 16΄ με τον Τσού­μπερ να περ­νά­ει μία… αδια­νό­η­τη ασίστ στον Λιβάι Γκαρ­σία, αλλά τον Λιβά­κο­βιτς να πραγ­μα­το­ποιεί πολύ σπου­δαία επέμ­βα­ση απο­δει­κνύ­ο­ντας το λόγο για τον οποίο είναι το Νο1 της εθνι­κής Κροατίας.

Με την έναρ­ξη του β΄ ημι­χρό­νου… εμφα­νί­στη­κε στο γήπε­δο η γνω­στή ΑΕΚ με το ασφυ­κτι­κό pressing που δυσκό­λευε πολύ τους γηπε­δού­χους στο «χτί­σι­μο» των επι­θέ­σε­ων. Σε μία τέτοια φάση ο Μίσιτς έκα­νε το λάθος, η μπά­λα έφτα­σε στον Τσού­μπερ και ο Ελβε­τός με μια απί­θα­νη προ­σπά­θεια-σήμα κατα­τε­θέν της ποιό­τη­τάς του, έστει­λε τη μπά­λα στη γωνία του Λιβά­κο­βιτς για το 1–1 στο 59΄.

Η Ντι­να­μό προ­σπά­θη­σε να απα­ντή­σει άμε­σα. Στο 61΄ ο Στάν­κο­βιτς απέ­κρου­σε εντυ­πω­σια­κά το σουτ του Μπού­λατ και στο 64΄ ο Εμρέ­λι με κεφα­λιά «σημά­δε­ψε» το ορι­ζό­ντιο δοκάρι.
Προς το τέλος του αγώ­να η Ένω­ση απεί­λη­σε με τον Γκαρ­σία στο 85΄, αλλά ο Λιβά­κο­βιτς δήλω­σε ξανά «παρών». Όμως δεν μπό­ρε­σε να κάνει το ίδιο στο 90΄ όταν μετά από γύρι­σμα του Πιζά­ρο στην περιο­χή, ο Κώστας Γαλα­νό­που­λος με σουτ πάνω στην κίνη­ση δια­μόρ­φω­σε το τελι­κό 1–2. Ο αρχη­γός και αρχαιό­τε­ρος παί­κτης της Ένω­σης έκρι­νε το ματς, χαρί­ζο­ντας στην ομά­δα του μια υπερ­πο­λύ­τι­μη νίκη.

Διαι­τη­τής: Ζοάο Πινέι­ρο (Πορ­το­γα­λία)

Κίτρι­νες: Ιβά­νου­σετς — Χατζι­σα­φί, Μάνταλος

Οι συν­θέ­σεις:

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ (Ιγκόρ Μπί­στσαν): Λιβά­κο­βιτς, Μοχα­ρα­μί, Ριστόφ­σκι, Σού­τα­λο, Μιχαϊ­λι­τσέν­κο, Λιού­μι­πι­σιτς, Μπού­λατ (71΄ Σού­σιτς), Μίσιτς (84΄ Κανέ­κο), Σπί­κιτς (46΄ Εμρέ­λι), Ιβά­νου­σετς (71΄ Μπα­τού­ρι­να), Πέτκοβιτς

ΑΕΚ (Ματί­ας Αλμέι­δα): Στάν­κο­βιτς, Σιντι­μπέ, Βίντα, Μου­κου­ντί, Χατζι­σα­φί, Σιμάν­σκι (83΄ Μάντα­λος), Γιόν­σον (67΄ Γαλα­νό­που­λος), Πινέ­δα (84΄ Πιζά­ρο), Ελί­α­σον, Τσού­μπερ (84΄ Αρα­ού­χο), Γκαρσία

* Ενός λεπτού σιγή πριν από την έναρ­ξη του αγώ­να τηρή­θη­κε στη μνή­μη του αδι­κο­χα­μέ­νου Μιχά­λη. Η UEFA έκα­νε δεκτό το αίτη­μα της ΑΕΚ.
* Στο 35΄ απο­βλή­θη­κε ο Μπο­νί­νι, βοη­θός του Αλμέι­δα, για έντο­νη δια­μαρ­τυ­ρία σε ένα φάουλ υπέρ του Λιβάι που δεν καταλογίστηκε

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο