Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νίκος Σοφιανός: Κόμμα μιας θητείας, ανάχωμα στο ριζοσπαστισμό η Πλεύση Ελευθερίας

Μετά την επα­νε­κλο­γή Ερντο­γάν ΗΠΑ και ΕΕ, που θέλουν να φέρουν στην σφαί­ρα επιρ­ρο­ής τους την Τουρ­κία, θα ανοί­ξουν θέμα­τα κυριαρ­χί­ας με την Τουρ­κία, εκτι­μά ο Νίκος Σοφια­νός του ΚΚΕ. Επι­κρί­νει την ΕΕ για την πολι­τι­κή της στο μετα­να­στευ­τι­κό δηλώ­νο­ντας ότι το δια­χει­ρί­ζε­ται ως κάνου­λα με βάση τις ανά­γκες για εργα­τι­κό δυνα­μι­κό, αδια­φο­ρώ­ντας για τους ανθρώπους.

Κοι­νω­νι­κο­τα­ξι­κά το ΚΚΕ βλέ­πει διερ­γα­σί­ες που γίνο­νται σε τμή­μα­τα εργα­ζο­μέ­νων οι οποί­οι αντι­λαμ­βά­νο­νται πως «το ζήτη­μα δεν είναι απλά να αλλά­ζει ο Μανω­λιός τα ρού­χα του και να τα βάζει αλλιώς» δηλώ­νει στο in o κ. Νίκος Σοφια­νός. «Για να ρηγ­μα­τω­θεί το σκη­νι­κό της εναλ­λα­γής των κυβερ­νη­τι­κών κομ­μά­των και να ανοί­ξουν νέοι δρό­μοι πρέ­πει να το πάρου­με αλλιώς», ανα­φέ­ρει χαρακτηριστικά.

Το μέλος του Π.Γ. εκτι­μά ότι με βάση έρευ­νες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ υπάρ­χουν σημα­ντι­κά τμή­μα­τα της κοι­νω­νί­ας ‑30% στην πρώ­τη περί­πτω­ση και 50% στη δεύ­τε­ρη- που αντι­δρούν και δια­φω­νούν με τις πολι­τι­κές τους και δυνη­τι­κά μπο­ρούν να στρα­φούν στο ΚΚΕ, καθώς ΝΔ , ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ταυ­τί­ζο­νται, όπως λέει, σε αυτές τις πολιτικές.

Το σύν­θη­μα «όλοι μας και μόνοι τους» περι­γρά­φει την «προ­γραμ­μα­τι­κή σύγκλι­ση» των άλλων κομ­μά­των λέει και θεω­ρεί ότι «ο λαός επέ­λε­ξε τη ΝΔ στις εκλο­γές της 21ης Μαΐ­ου ως το μικρό­τε­ρο κακό, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είχαν υπερ­ψη­φί­σει το 50% και 70% των νομο­σχε­δί­ων, αντίστοιχα».

Στις εκλο­γές του Μαΐ­ου το ΚΚΕ αύξη­σε τα ποσο­στά του και έγι­νε ένα θετι­κό βήμα για την ρηγ­μά­τω­ση, λεει και υπο­γραμ­μί­ζει ότι το κόμ­μα στην Αττι­κή που βρί­σκε­ται η καρ­διά της χώρας «είναι η τρί­τη πολι­τι­κή δύνα­μη με σημα­ντι­κή αύξη­ση των ποσο­στών του, με διψή­φια ποσο­στά σε πολ­λούς εργα­τι­κούς δήμους και γειτονιές».

Σημειώ­νει τους αγώ­νες που δίνει το ΚΚΕ καθη­με­ρι­νά και εν μέσω της προ­ε­κλο­γι­κής περιό­δου για απο­τρο­πή πλει­στη­ρια­σμών, για την ασφά­λεια των εργα­ζο­μέ­νων και την υπο­χρε­ω­τι­κό­τη­τα της συλ­λο­γι­κής σύμ­βα­σης εργα­σί­ας στην ναυ­πη­γο­ε­πι­σκευα­στι­κή ζώνη.  «Έχου­με έναν κόσμο σε κίνη­ση,  ο οποί­ος μπο­ρεί με καλύ­τε­ρους όρους να βγει στην αντε­πί­θε­ση, να διεκ­δι­κή­σει τα πάντα που αφο­ρούν τη ζωή του, την ποιό­τη­τα, το μέλ­λον του με ένα ΚΚΕ πιο ισχυ­ρό που θα χαρο­ποι­ή­σει πολύ περισ­σό­τε­ρο κόσμο αν θέλε­τε και από αυτούς οι οποί­οι θα μας ψηφί­σουν εκ νέου και περισ­σό­τε­ροι στις εκλο­γές της Κυρια­κής» δηλώ­νει χαρακτηριστικά.

Πιστεύ­ει ότι παρά το εκλο­γι­κό απο­τέ­λε­σμα και την επι­κρά­τη­ση της ΝΔ σε λαϊ­κές – εργα­τι­κές περιο­χές δεν υπάρ­χει συντη­ρη­τι­κο­ποί­η­ση της κοι­νω­νί­ας ανα­λύ­ο­ντας την στά­ση όσων βγή­καν, μαζί με τις δυνα­μι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις των κομ­μου­νι­στών, στους δρό­μους για τα Τέμπη που απέρ­ρι­ψαν την κυβερ­νη­τι­κή προ­πα­γάν­δα για ανθρώ­πι­νο λάθος και υιο­θέ­τη­σαν το σύν­θη­μα «τα κέρ­δη τους, οι ζωές μας». Μια γυναί­κα πέθα­νε στην καρό­τσα αγρο­τι­κού στην του­ρι­στι­κή Κω για­τί δεν υπάρ­χει ασθε­νο­φό­ρο, λέει και συμπλη­ρώ­νει «αυτή είναι η κοι­νω­νία τους και το κρά­τος τους…και αυτά τα παρα­δείγ­μα­τα μπο­ρούν να κλο­νί­σουν ένα κόσμο να κάνει το βήμα προς το ΚΚΕ».

Ο ριζο­σπα­στι­σμός που υπάρ­χει στον κόσμο, σύμ­φω­να με την ανά­λυ­ση του κ. Σοφια­νού, επι­χει­ρούν ορι­σμέ­νοι να τον εγκλω­βί­σουν «σε κόμ­μα­τα ανα­χώ­μα­τα και μια χρή­σης, όπως της κ. Κων­στα­ντο­πού­λου, δηλα­δή σε κόμ­μα­τα μιας κοι­νο­βου­λευ­τι­κής θητεί­ας». Οι προ­τά­σεις νόμου του ΚΚΕ στη Βου­λή μπο­ρούν να υλο­ποι­η­θούν, υπο­στη­ρί­ζει, και συν­δυα­στι­κά με τις διεκ­δι­κή­σεις, όπως ενά­ντια στο νόμο Χατζη­δά­κη για τις απερ­γί­ες που έμει­νε ανε­νερ­γός είναι εφι­κτές αλλα­γές για το λαό. Η άμε­ση επα­να­φο­ρά των τριε­τιών απο­τε­λεί μια διεκ­δί­κη­ση που μπο­ρεί να επι­τευ­χθεί για­τί δίνουν πραγ­μα­τι­κή αύξη­ση στο εισό­δη­μα των εργα­ζο­μέ­νων και όχι το 2029 χωρίς ανα­δρο­μι­κά που προ­βλέ­πει η έκθε­ση της Κομι­σιόν, τονίζει.

Η μει­oνό­τη­τα δεν πρέ­πει να εντάσ­σε­ται στα παι­χνί­δια των αντα­γω­νι­σμών των κομ­μά­των, ανα­φέ­ρει σχε­τι­κά με το θέμα των υπο­ψη­φί­ων του ΣΥΡΙΖΑ στην Ροδό­πη και την επί­θε­ση της ΝΔ και δηλώ­νει ότι ψεύ­δε­ται όποιος  λέει ότι δεν γνω­ρί­ζει ότι η κυβέρ­νη­ση Ερντο­γάν και το τουρ­κι­κό προ­ξε­νείο προ­σπα­θούν εδώ και χρό­νια να παρέμ­βουν και να χει­ρα­γω­γή­σουν την μειονότητα.

Για το μετα­να­στευ­τι­κό, επιρ­ρί­πτει ευθύ­νες και στα τρία «συστη­μι­κά κόμ­μα­τα» που έχουν κυβερ­νή­σει καθώς συμ­φω­νώ­ντας με τις απο­φά­σεις της ΕΕ  έχουν μετα­τρέ­ψει την Ελλά­δα ως χώρο κρά­τη­σης ενώ οι μετα­νά­στες θα πρέ­πει να έχουν το δικαί­ω­μα να πάνε στην χώρα προ­ο­ρι­σμού. Ο φρά­χτης στον Έβρο δεν λύνει το πρό­βλη­μα για­τί εκεί­νος που θέλει να περά­σει θα βρει τρό­πο ακό­μη και αν κιν­δυ­νεύ­ει να πνι­γεί ή αν πνιγεί.

Για το εκλο­γι­κό απο­τέ­λε­σμα σημειώ­νει ότι ναυά­γη­σε η επέν­δυ­ση ενός κόσμου στον ΣΥΡΙΖΑ ως ένα κόμ­μα με αρι­στε­ρό προ­φίλ που θα κυβερ­νή­σει και θα αλλά­ξει τα πράγ­μα­τα. «Ο κόσμος το είδε έτσι, βιά­στη­κε. Είδε ουσια­στι­κά ότι είτε με τον Μητσο­τά­κη, είτε με τον Τσί­πρα η ζωή του επιδεινώνεται.

Η σύγ­χρο­νη επο­χή μπο­ρεί δώσει τη δυνα­τό­τη­τα για μια σχε­δια­σμέ­νη κοι­νω­νι­κο­ποι­η­μέ­νη οικο­νο­μία η οποία δου­λεύ­ει στην εντέ­λεια, υπο­στη­ρί­ζει και δηλώ­νει πως «ο σοσια­λι­σμός ως προ­ο­πτι­κή αυτής της κοι­νω­νί­ας είναι μονό­δρο­μος». Θεω­ρεί πως ανα­τρά­πη­κε για­τί μπή­καν οι κανό­νες της αγο­ράς σε μια σοσια­λι­στι­κή οικο­νο­μία με απο­τέ­λε­σμα η συσ­σώ­ρευ­ση πλού­του και ιδιω­τι­κού κεφα­λαί­ου να φέρει και διεκ­δί­κη­ση της εξουσίας.

Θα είναι και πάλι υπο­ψή­φιος Δήμαρ­χος Αθη­ναί­ων, επι­κε­φα­λής της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης, «για να μην χαθούν και άλλες τετρα­ε­τί­ες» και για να αλλά­ξει το μοντέ­λο διοί­κη­σης αφού οι δημό­τες πλη­ρώ­νουν 200 εκα­τομ­μύ­ρια το χρό­νο τέλη ενώ τα έσο­δα από ξενο­δο­χεια­κές και επι­σι­τι­στι­κές επι­χει­ρή­σεις είναι μηδε­νι­κά. Χάθη­καν χρή­μα­τα, λέει, στον Μεγά­λο Περί­πα­το ενώ το γήπε­δο του Βοτα­νι­κού γίνε­ται με λεφτά του Δημοσίου.

Όλοι μας θα υπερασπιστούμε την καθημερινότητα, το σπίτι, το εισόδημα, τη δουλειά, τη ζωή του καθενός μας. Γι αυτό και έχει σημασία η εκλογική άνοδος του ΚΚΕ. Ερμηνεύεται και σαν χειραφέτηση από μια λογική μιζέριας ότι δεν γίνεται τίποτα, δεν αλλάζουν τα πράγματα και να λέει ο καθένας ότι μπορεί.

Για τη Ροδόπη: Όλοι ξέρουν ότι ο Ερντογάν και το προξενείο προσπαθούν να χειραγωγήσουν την μειονότητα

O κ. Σοφια­νός τονί­ζει πως εδώ και χρό­νια είναι γνω­στή η προ­σπά­θεια Ερντο­γάν και τουρ­κι­κού προ­ξε­νεί­ου να χει­ρα­γω­γή­σουν την μειο­νό­τη­τα και πως «όποιος λέει δεν το ξέρει, λέει ψέμα­τα». Η μει­oνό­τη­τα δεν πρέ­πει να εντάσ­σε­ται στα παι­χνί­δια των αντα­γω­νι­σμών των κομ­μά­των, ανα­φέ­ρει σχε­τι­κά με το θέμα των υπο­ψη­φί­ων του ΣΥΡΙΖΑ στην Ροδό­πη και την επί­θε­ση της ΝΔ και ξεκα­θα­ρί­ζει πως «εμείς θεω­ρού­με ότι οι μου­σουλ­μά­νοι πολί­τες που βρί­σκο­νται στη Θρά­κη τουρ­κο­γε­νούς προ­έ­λευ­σης, πομα­κι­κής προ­έ­λευ­σης, τσιγ­γά­νι­κης προ­έ­λευ­σης, πρέ­πει να έχουν ίσα δικαιώ­μα­τα και εννο­εί­ται και τις υπο­χρε­ώ­σεις που έχουν όλοι οι Έλλη­νες πολί­τες. Χρειά­ζο­νται πολι­τι­κές και όσον αφο­ρά τη γλώσ­σα και όσον αφο­ρά το θρή­σκευ­μα… Η εκπαί­δευ­ση είναι υπο­χρε­ω­τι­κή στην Ελλά­δα και πρέ­πει να δίνε­ται με ίσους όρους και με σεβα­σμό στη γλώσ­σα μιας μειο­νό­τη­τας, η οποία είναι ανα­γνω­ρι­σμέ­νη σαν μουσουλμανική».

Για την επανεκλογή Ερντογάν: Θα μπουν στο τραπέζι ζητήματα κυριαρχίας με την Ελλάδα

Εκτι­μά πως μετά την επα­νε­κλο­γή Ερντο­γάν επει­δή θέλουν οι Αμε­ρι­κά­νοι και η Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση να κρα­τή­σουν την Τουρ­κία στη δική τους σφαί­ρα επιρ­ρο­ής, θα ανοί­ξουν θέμα­τα κυριαρ­χί­ας. «Ανα­γνω­ρί­ζο­ντας το ρόλο και το ειδι­κό βάρος που έχει η Τουρ­κία, θα μπουν για συζή­τη­ση, θα μπουν στο τρα­πέ­ζι των δια­πραγ­μα­τεύ­σε­ων όχι μόνο κυριαρ­χι­κά δικαιώ­μα­τα, αλλά και ζητή­μα­τα κυριαρ­χί­ας. Αυτό φαί­νε­ται καθα­ρά» σημειώ­νει και δεν θεω­ρεί τυχαίο το ζήτη­μα που θέτει η Άγκυ­ρα με την «απο­στρα­τι­κο­ποί­η­ση νησιών».

Για το μεταναστευτικό: Βλέπουν τους μετανάστες ως κάνουλα εργατικού δυναμικού

Ο φρά­χτης στον Έβρο δεν λύνει το πρό­βλη­μα για­τί εκεί­νος που θέλει να περά­σει θα βρει τρό­πο ακό­μη και αν κιν­δυ­νεύ­ει να πνι­γεί ή αν πνι­γεί, υπο­γραμ­μί­ζει ο κ. Σοφια­νός και επι­κρί­νει ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για­τί έχουν συμ­φω­νή­σει με την ΕΕ και «έχουν μετα­τρέ­ψει την Ελλά­δα σε μια χώρα κρά­τη­σης, επει­δή είναι πύλη εισό­δου στην Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση, όλου αυτού του κόσμου, ο οποί­ος θέλει να περά­σει και να πάει σε χώρες προ­ο­ρι­σμού». Το ΚΚΕ  είναι αντί­θε­το και «λέμε ότι αυτό πρέ­πει να στα­μα­τή­σει. Ο μετα­νά­στης, ο πολι­τι­κός πρό­σφυ­γας, ο διω­κό­με­νος πρέ­πει να έχει το δικαί­ω­μα να πάει στη χώρα προ­ο­ρι­σμού, να επα­νε­νω­θούν οικο­γέ­νειες, να επα­νε­νω­θούν παι­διά. Δεν μπο­ρείς να τον κρα­τάς υπο­χρε­ω­τι­κά στην Ελλά­δα Καταγ­γέλ­λου­με την πολι­τι­κή της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης, η οποία είναι αντι­με­τα­να­στευ­τι­κή και έχει τη στή­ρι­ξη και των δύο και του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημο­κρα­τί­ας με δια­φο­ρε­τι­κές να το πω έτσι συντα­γές για το εσω­τε­ρι­κό ακρο­α­τή­ριο, αλλά στην ουσία συμ­φω­νούν με αυτό ότι η Ελλά­δα είναι σαν πύλη εισό­δου, χώρα στην οποία μένει υπο­χρε­ω­τι­κά μετα­νά­στης μέχρι να απο­κτή­σει τη δυνα­τό­τη­τα να γυρί­σει πίσω».

Για τον ριζοσπαστισμό: Δεν πρέπει να εγκλωβίζονται οι πολίτες σε κόμματα μιας χρήσης

Το ΚΚΕ πιστεύ­ει ότι «οι συν­θή­κες αλλά­ζουν τους συσχε­τι­σμούς, αλλά­ζουν η δρά­ση και ο προ­σα­να­το­λι­σμός, τα αιτή­μα­τα, οι στό­χοι, το κατά πόσο δεν θες να δια­χει­ρι­στείς αυτό το σύστη­μα, αλλά να το ανα­τρέ­ψεις, να το αλλά­ξεις». Και όπως υπο­γραμ­μί­ζει ο κ. Σοφια­νός αυτό «μπο­ρεί να εμπνεύ­σει ένα ριζο­σπα­στι­σμό που υπάρ­χει στον κόσμο και ο οποί­ος είναι θολός ή επι­χει­ρεί­ται να τον εγκλω­βί­σουν σε κόμ­μα­τα ανα­χώ­μα­τα σε κόμ­μα­τα μιας χρή­σης σαν το κόμ­μα της Κων­στα­ντο­πού­λου ή το κόμ­μα του Θεο­δω­ρά­κη και πιο πριν του κυρί­ου Καρα­τζα­φέ­ρη πιο πριν, κόμ­μα­τα δηλα­δή μιας κοι­νο­βου­λευ­τι­κής θητεί­ας. Αυτό μπο­ρού­με να το απο­τρέ­ψου­με και γι’  αυτό είναι και σημα­ντι­κή ενί­σχυ­ση του κόμ­μα­τος μας στις εκλογές».

Για την απήχηση του ΚΚΕ: Να το πάρουμε αλλιώς και να απεγκλωβιστούμε από τα άλλα κόμματα

Ναυά­γη­σε η επέν­δυ­ση ενός κόσμου στον ΣΥΡΙΖΑ ως ένα κόμ­μα με αρι­στε­ρό προ­φίλ που θα κυβερ­νή­σει και θα αλλά­ξει τα πράγ­μα­τα, λέει το μέλος του Π.Γ του ΚΚΕ, θεω­ρεί πως οι πολί­τες ψήφι­σαν ΝΔ ως το μικρό­τε­ρο κακό και εκτι­μά ότι η τρί­τη θέση του κόμ­μα­τος στην Αττι­κή είναι εξαι­ρε­τι­κά σημα­ντι­κή και έγι­νε ένα θετι­κό βήμα ενώ σε πολ­λούς Δήμους και εργα­τι­κές γει­το­νιές τα ποσο­στά είναι διψή­φια. «Εμείς βλέ­που­με κοι­νω­νι­κο­τα­ξι­κά διερ­γα­σί­ες που γίνο­νται, δηλα­δή τμή­μα­τα εργα­ζό­με­νων αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων, οι οποί­οι αντι­λαμ­βά­νο­νται ότι το θέμα δεν είναι απλά να αλλά­ζει ο Μανω­λιός και να βάζει τα ρού­χα αλλιώς. Δεν είναι απλά μια εναλ­λα­γή των κυβερ­νη­τι­κών κομ­μά­των. Για να μπο­ρέ­σει να αλλά­ξει κάτι και να ανοί­ξουν άλλοι δρό­μοι, πρέ­πει να το πάρου­με αλλιώς. Πρέ­πει να απε­μπλα­κού­με δηλα­δή από αυτόν τον εγκλω­βι­σμό  διά­λε­ξε το ΣΥΡΙΖΑ ή την Νέα Δημο­κρα­τία που υπο­τί­θε­ται έχουν αντα­γω­νι­στι­κά σχέ­δια αλλά επί της ουσί­ας η έκθε­ση της Κομι­σιόν για το Ταμείο Ανά­καμ­ψης και τα προ­α­παι­τού­με­να είναι το κοι­νό τους Ευαγ­γέ­λιο». «Το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Ελλά­δας, οι θέσεις του, η στρα­τη­γι­κή του, το πρό­γραμ­μά του, η ιδε­ο­λο­γία του, έχουν ήδη εμπνέ­ουν και έχουν περι­θώ­ρια να εμπνεύ­σουν κι άλλο το λαό μας, τη νεο­λαία, την εργα­τι­κή τάξη, όλους αυτούς τους ανθρώ­πους που νιώ­θουν την εκμε­τάλ­λευ­ση και το πόσο άδι­κη είναι αυτή η κοι­νω­νία στην οποία ζού­με» υπογραμμίζει.

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία: Είναι πόλεμος του ΝΑΤΟ με την Ρωσία

Η Ελλά­δα εμπλέ­κε­ται στον πόλε­μο παρά την θέλη­ση του ελλη­νι­κού λαού και με την υπο­στή­ρι­ξη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δηλώ­νει, ο κ. Σοφια­νός και σημειώ­νει ότι το μακε­λειό το πλη­ρώ­νει ο ουκρα­νι­κός λαός. «Ούτε Ζελέν­σκυ, ούτε Πού­τιν και ούτε Μπάι­ντεν και ούτε Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση. Όλοι κατα­λα­βαί­νου­με ότι αυτή τη στιγ­μή το ΝΑΤΟ και οι Αμε­ρι­κά­νοι πολε­μά­νε με τους Ρώσους και τους συμ­μά­χους τους. Αυτοί πολε­μά­νε και ο Ζελέν­σκυ ο αχυ­ράν­θρω­πος, βγά­ζει τη δου­λειά, δηλα­δή διευ­ρύ­νει το νατοϊ­κό χώρο ευθύ­νης. Σε αυτό αντι­δρά η Ρωσία το πλη­ρώ­νει αυτό το μακε­λειό ουκρα­νι­κός λαός, άσχε­τα με το αν είναι ρωσό­φω­νους ή αν έχει την ουκρα­νι­κή γλώσ­σα. Γι αυτό και μιλά­με για 4 εκα­τομ­μύ­ρια εκτο­πι­σμέ­νους στη Ρωσία».

Για τον σοσιαλισμό: Η σύγχρονη εποχή δίνει εργαλεία για να λειτουργήσει στην εντέλεια

Ο σοσια­λι­σμός που γνώ­ρι­σε η ανθρω­πό­τη­τα ανα­τρά­πη­κε το 1991 σαν κορύ­φω­ση μιας σει­ράς αλλα­γών που γίνο­νταν στο εσω­τε­ρι­κό της σοσια­λι­στι­κής οικο­νο­μί­ας και της σοσια­λι­στι­κής κοι­νω­νί­ας, λέει ο κ. Σοφια­νός. Δηλώ­νει πως δεν μπο­ρεί αν συγκρί­νε­ται το 1917 με την σύγ­χρο­νη επο­χή και συμπλη­ρώβ­νει «ο σοσια­λι­σμός σαν προ­ο­πτι­κή αυτής της κοι­νω­νί­ας είναι μονό­δρο­μος. Για­τί ο άλλος δρό­μος είναι η κοι­νω­νία των λίγων, η οποία δια­μορ­φώ­νει όρους για να ζουν κάπως και οι πολ­λοί. Οι κίν­δυ­νοι είναι τέτοιοι που πρέ­πει να μας οδη­γούν στο ότι μπο­ρού­με να ζήσου­με αλλιώς, μπο­ρού­με να ξεμπερ­δεύ­ου­με με την οικο­νο­μία του κεφα­λαί­ου, την κοι­νω­νία της εκμε­τάλ­λευ­σης. Η σύγ­χρο­νη επο­χή έχει τη δυνα­τό­τη­τα για μια σχε­δια­σμέ­νη κοι­νω­νι­κο­ποι­η­μέ­νη οικο­νο­μία, η οποία δου­λεύ­ει στην εντέ­λεια για­τί δίνει αυτές τις δυνα­τό­τη­τες. Η επι­στή­μη, η τεχνο­λο­γία, η γνώ­ση που υπάρ­χει σήμε­ρα, την οποία όμως την έχουν στα χέρια τους οι καπιταλιστές».

Για τον Δήμο Αθηναίων: Στόχος είναι να μην χάσουμε κι άλλες τετραετίες

Και σε αυτές τις εκλο­γές θα είναι υπο­ψή­φιος Δήμαρ­χος Αθη­ναί­ων με την «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», «με στό­χο να μη χάσου­με κι άλλες τετρα­ε­τί­ες σε αυτή την πόλη». Το μοντέ­λο διοί­κη­σης που υπέ­ρε­τουν οι κ. Καμί­νης και Μπα­κο­γιάν­νης είναι «άγρια φορο­λε­η­λα­σία, 200 εκα­τομ­μύ­ρια το χρό­νο εισπράτ­τει το δημό­σιο από τους Αθη­ναί­ους, και μηδε­νι­κά έσο­δα από το του­ρι­στι­κό, το ξενο­δο­χεια­κό, το επι­σι­τι­στι­κό».  Επί­σης κάνει λόγο για «πετα­μέ­να στο ναυά­γιο του περί­πα­του του Μπα­κο­γιάν­νη 260 εκα­τομ­μύ­ρια» και «η μεγα­λύ­τε­ρη επέν­δυ­ση για να φτιά­ξουν οι συστη­μι­κές τρά­πε­ζες και η ΠΑΕ Πανα­θη­ναϊ­κός ιδιό­κτη­το γήπε­δο με λεφτά του Δημο­σί­ου στο Βοτα­νι­κό», επι­λο­γές που υπερ­ψή­φι­σαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ στο Δημο­τι­κό Συμβούλιο.

Πηγή: in.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο