Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην «Ελληνοφρένεια»: Ο κόσμος αναγνωρίζει ότι αυτό που λέμε το κάνουμε πράξη (AUDIO)

Πάμε δυνα­τά την Κυρια­κή στην κάλ­πη, το μήνυ­μα που έστει­λε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας μιλώ­ντας στην «Ελλη­νο­φρέ­νεια» και στους Θύμιο Καλα­μού­κη και Από­στο­λο Μπαρ­μπα­γιάν­νη το μεση­μέ­ρι της Τετάρτης. 

Ο κόσμος ανα­γνω­ρί­ζει ότι αυτό που λέμε το κάνου­με πρά­ξη και είμα­στε δίπλα στον καθη­με­ρι­νό του αγώ­να, σημεί­ω­σε ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας για το πού απο­δί­δει την άνο­δο του ΚΚΕ στις εκλο­γές στις 21 Μάη.

«ΠΑΣΟΚ, ωραία χρό­νια» σχο­λί­α­σε για τον ισχυ­ρι­σμό Τσί­πρα ότι όποιος δεν στη­ρί­ζει τον ΣΥΡΙΖΑ ενι­σχύ­ει τη ΝΔ, προ­σθέ­το­ντας ότι ανα­τρι­χιά­ζουν οι αρι­στε­ροί όταν ακούν από τον Τσί­πρα τα βρώ­μι­κα κόλ­πα του ΠΑΣΟΚ. Πρό­σθε­σε ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι του­λά­χι­στον κατά 50% στη ΝΔ αφού ψήφι­σε τα μισά νομο­σχέ­δια της κυβέρνησης.

Ψήφος στο ΚΚΕ σημαί­νει 100% λαϊ­κή αντι­πο­λί­τευ­ση, υπογράμμισε.

«Νόμι­ζα ότι έχει πάει στο εξω­τε­ρι­κό» σχο­λί­α­σε ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας για την Ζ. Κων­στα­ντο­πού­λου, λέγο­ντας ότι τέσ­σε­ρα χρό­νια δεν την είδα­με που­θε­νά! Υπεν­θύ­μι­σε ότι κρά­τη­σε στο συρ­τά­ρι ‑ως πρό­ε­δρος της Βου­λής- την πρό­τα­ση νόμου του ΚΚΕ για κατάρ­γη­ση μνη­μο­νί­ων και μνη­μο­νι­κών νόμων.

Όσοι κάνουν απο­χή, πιά­νο­νται στην από­χη την επό­με­νη μέρα των εκλο­γών, τόνι­σε και πρό­σθε­σε ότι το σύστη­μα αυτό θέλει, απο­χή όχι μόνο στις εκλο­γές, αλλά σαν στά­ση ζωής.

Σε σχε­τι­κές ερω­τή­σεις απά­ντη­σε ότι τον συγκι­νεί η περί­ο­δος ’46-’49 με το έπος του ΔΣΕ που είναι δίδαγ­μα ζωής και πως το τρα­γού­δι που τον συγκι­νεί είναι το «Αν είσαι πλάι μου».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο