Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νίκος Σοφιανός, υποψ. δήμαρχος Αθηναίων: «Να καταργηθούν ανταποδοτικότητα, ζώνες στάθμευσης και να μειωθούν δημοτικά τέλη»

Το βασι­κό πρό­βλη­μα για το λαό της Αθή­νας ‑και όχι μόνον- είναι η οικο­νο­μι­κή κατά­στα­ση, ότι το νοι­κο­κυ­ριό δεν μπο­ρεί να τα «φέρει βόλ­τα» και γι’ αυτό πρέ­πει να υπάρ­χουν μέτρα ανα­κού­φι­σης, όπως η κατάρ­γη­ση της αντα­πο­δο­τι­κό­τη­τας, των ζωνών στάθ­μευ­σης και η μεί­ω­ση των δημο­τι­κών τελών όπως κατά 30% αυτών της κατοι­κί­ας και επαγ­γελ­μα­τι­κής στέ­γης ανέ­φε­ρε μετα­ξύ άλλων ο Νίκος Σοφια­νός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Αθή­νας με τη «Λαϊ­κή Συσπείρωση».

Μιλώ­ντας στην ΕΡΤ, σε τηλε­μα­χία (debate) στην οποία συμ­με­τεί­χαν και υπο­ψή­φιοι δήμαρ­χοι Αθη­ναί­ων άλλων συν­δυα­σμών, ανα­φέρ­θη­κε σε σει­ρά προ­βλη­μά­των του λαού της Αθή­νας, όπως είναι η φορο­λο­γία, η καθα­ριό­τη­τα, η παρα­βα­τι­κό­τη­τα, η ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση υπη­ρε­σιών του Δήμου.

Τόνι­σε ότι πρέ­πει να ελα­φρυν­θεί ο λαός και να πλη­ρώ­σουν οι ξενο­δό­χοι, οι εται­ρί­ες με «airbnb» και οι κάτο­χοι χρυ­σής βίζας. Πρό­σθε­σε ότι πρέ­πει να ανα­τρα­πεί η πολι­τι­κή ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σε­ων και συρ­ρί­κνω­σης υπη­ρε­σιών, όπως είναι η καθα­ριό­τη­τα, με προ­σλή­ψεις μόνι­μου προ­σω­πι­κού. Για την παρα­βα­τι­κό­τη­τα ανέ­φε­ρε ότι είναι δου­λειά της αστυ­νο­μί­ας και τόνι­σε ότι πρέ­πει να ζωντα­νέ­ψουν οι γει­το­νιές και να μη νομι­μο­ποι­η­θούν οι πιά­τσες ναρ­κω­τι­κών μες τους χώρους ελεγ­χό­με­νης χρή­σης που στη­ρί­ζουν οι υπό­λοι­ποι υποψήφιοι.

Υπο­γράμ­μι­σε ότι χρειά­ζε­ται δημο­τι­κή αρχή που να είναι καθα­ρή αντι­πο­λί­τευ­ση στην κυβέρ­νη­ση και να δίνει μάχη ιεραρ­χώ­ντας με βάση τις ανά­γκες του λαού.

Δεί­τε τις τοπο­θε­τή­σεις του Νίκου Σοφια­νού στο βίντεο:

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο