Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ναυάγιο Τιτανικού: Εντοπίστηκαν ανθρώπινα λείψανα στα συντρίμμια του υποβρυχίου

Ανθρώ­πι­να λεί­ψα­να εκτι­μά­ται ότι εντο­πί­στη­καν στα συντρίμ­μια του υπο­βρυ­χί­ου σκά­φους Titan σύμ­φω­να με την Αμε­ρι­κα­νι­κή Ακτο­φυ­λα­κή. Εμπει­ρο­γνώ­μο­νες της Ιατρο­δι­κα­στι­κής Υπη­ρε­σί­ας θα ανα­λύ­σουν τα υπο­τι­θέ­με­να ανθρώ­πι­να λεί­ψα­να που «συλ­λέ­χθη­καν προ­σε­κτι­κά» λίγο μετά την ανά­συρ­ση των συντριμμιών.

Σύμ­φω­να με τους αξιω­μα­τού­χους, οι πέντε άνδρες ανά­με­σά τους και τρεις Βρε­τα­νοί πολί­τες έχα­σαν τη ζωή τους, όταν το υπο­βρύ­χιο υπέ­στη «κατα­στρο­φι­κή» κατάρ­ρευ­ση ενώ προ­σπα­θού­σε να επι­σκε­φθεί το ναυά­γιο του Τιτανικού.

Σε ανα­κοί­νω­σή της, η Αμε­ρι­κα­νι­κή Ακτο­φυ­λα­κή ανέ­φε­ρε: Αμε­ρι­κα­νοί εμπει­ρο­γνώ­μο­νες της της Ιατρο­δι­κα­στι­κής Υπη­ρε­σί­ας θα πραγ­μα­το­ποι­ή­σουν επί­ση­μη ανά­λυ­ση των υπο­τι­θέ­με­νων ανθρώ­πι­νων λει­ψά­νων που έχουν συλ­λε­χθεί προ­σε­κτι­κά από τα συντρίμμια.

Ο Πλοί­αρ­χος Τζέι­σον Νοϊ­μπά­ου­ερ, ο οποί­ος ηγεί­ται της έρευ­νας για την τρα­γω­δία, πρό­σθε­σε: «Είμαι ευγνώ­μων για τη συντο­νι­σμέ­νη διε­θνή υπο­στή­ρι­ξη για την ανά­κτη­ση και τη δια­τή­ρη­ση αυτών των ζωτι­κών απο­δει­κτι­κών στοι­χεί­ων. Τα απο­δει­κτι­κά στοι­χεία θα παρά­σχουν στους ερευ­νη­τές σημα­ντι­κές πλη­ρο­φο­ρί­ες για την αιτία αυτής της τρα­γω­δί­ας. Υπάρ­χει ακό­μη σημα­ντι­κός όγκος εργα­σί­ας που πρέ­πει να γίνει για να κατα­νο­ή­σου­με τους παρά­γο­ντες που οδή­γη­σαν στην κατα­στρο­φι­κή απώ­λεια του Titan και να βοη­θή­σου­με να δια­σφα­λι­στεί ότι παρό­μοια τρα­γω­δία δεν θα επαναληφθεί».

Τα πρώ­τα συντρίμ­μια από το μοι­ραίο υπο­βρύ­χιο Titan έφτα­σαν στην στε­ριά. Τα συντρίμ­μια περι­συ­νε­λέ­γη­σαν από τον βυθό κοντά στο ναυά­γιο του Τιτα­νι­κού από το πλοίο Horizon Arctic. Μετα­φέρ­θη­καν στις ακτές του Κανα­δά με γερα­νούς από το πλοίο και φορ­τώ­θη­καν σε φορ­τη­γά. Οι ερευ­νη­τές κατά­φε­ραν να εντο­πί­σουν και να ανα­σύ­ρουν περί­που 10 κομ­μά­τια, ανά­με­σα τους και το φινι­στρί­νι του υποβρυχίου.

Πηγή: Sky news μέσω ertnews.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο