Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νεκρά τέσσερα παιδιά στο ναυάγιο ανοιχτά της Λέσβου

Τέσ­σε­ρα μικρά παι­διά πνί­γη­καν στα νερά του Αιγαί­ου, πλη­ρώ­νο­ντας με την ζωή τους την αντι­με­τα­να­στευ­τι­κή πολι­τι­κή κυβερ­νή­σε­ων και ΕΕ, που κάνει ακό­μα πιο επι­κίν­δυ­να τα περά­σμα­τα και πιο ασύ­δο­τους τους δουλέμπορους.

Το ναυά­γιο σημειώ­θη­κε στα βορειο­α­να­το­λι­κά της Λέσβου, κοντά σε θαλάσ­σια περιο­χή του Μαντα­μά­δου, με λέμ­βο που βυθί­στη­κε ενώ μετέ­φε­ρε 22 άτο­μα. Το Λιμε­νι­κό ανέ­συ­ρε 4 νεκρά παι­διά (ένα βρέ­φος 11 μηνών, δύο κορι­τσά­κια ηλι­κί­ας 8 και 14 ετών και ένα αγο­ρά­κι 8 ετών) και διέ­σω­σε 18 άτο­μα. Τα δια­σω­θέ­ντα άτο­μα μετα­φέρ­θη­καν στο λιμά­νι της Μυτι­λή­νης για ιατρι­κές εξε­τά­σεις και στη συνέ­χεια για κατα­γρα­φή στο Κέντρο Κρά­τη­σης στον Καρά Τεπέ.

Σύμ­φω­να με την ΕΡΤ, το σκά­φος εντο­πί­στη­κε 3 ναυ­τι­κά μίλια εντός των τουρ­κι­κών χωρι­κών υδά­των. Ενη­με­ρώ­θη­καν οι τουρ­κι­κές αρχές, οι οποί­ες όμως δεν αντα­πο­κρί­θη­καν και δόθη­κε εντο­λή απο το θάλα­μο επι­χει­ρή­σε­ων το Λιμε­νι­κό να προ­χω­ρή­σει σε διάσωση.

Σε άλλο ναυά­γιο σκά­φους με 37 επι­βαί­νο­ντες στα βορειο­α­να­το­λι­κά της Σάμου, στη θαλάσ­σια περιο­χή Νησά­κια, μία γυναί­κα ανα­σύρ­θη­κε χωρίς τις αισθή­σεις της και στο νοσο­κο­μείο δια­πι­στώ­θη­κε ο θάνα­τός της. Τελευ­ταία στιγ­μή σώθη­κε ένα μωρό, στο οποίο δόθη­καν οι πρώ­τες βοή­θειες και με ΚΑΡΠΑ ανέ­κτη­σε τις αισθή­σεις του.

Πηγή: 902.gr

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο