Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νεκρός ο Πριγκόζιν σε συντριβή αεροσκάφους

Ο επι­κε­φα­λής της ομά­δας «Βάγκνερ» Πρι­γκό­ζιν σκο­τώ­θη­κε έπει­τα από συντρι­βή αερο­σκά­φους στο οποίο επέβαινε. 

Δέκα άνθρω­ποι σκο­τώ­θη­καν όταν ιδιω­τι­κό αερο­σκά­φος συνε­τρί­βη στη ρωσι­κή περιο­χή Τβερ, βορεί­ως της Μόσχας, μετέ­δω­σε σήμε­ρα το ρωσι­κό πρα­κτο­ρείο TASS επι­κα­λού­με­νο το υπουρ­γείο Εκτά­κτων Καταστάσεων.

Στο αερο­σκά­φος τύπου Embraer, που είχε ανα­χω­ρή­σει από τη Μόσχα με προ­ο­ρι­σμό την Αγία Πετρού­πο­λη, επέ­βαι­ναν επτά επι­βά­τες και τρι­με­λές πλήρωμα.

Σύμ­φω­να με τις πρώ­τες πλη­ρο­φο­ρί­ες, όλοι όσοι επέ­βαι­ναν σε αυτό είναι νεκροί, ανα­κοί­νω­σε στο Telegram το ρωσι­κό υπουρ­γείο Εκτά­κτων Καταστάσεων.

Η ρωσι­κή αρχή πολι­τι­κής αερο­πο­ρί­ας ανα­κοί­νω­σε ότι στη λίστα των επι­βα­τών υπήρ­χε το όνο­μα του Γεβγκέ­νι Πρι­γκό­ζιν, αρχη­γού της εται­ρί­ας μισθο­φό­ρων Βάγκνερ.

Σενάρια κατάρριψης

Σύμ­φω­να με κανά­λια στο Telegram που συν­δέ­ο­νται με την Wagner το ιδιω­τι­κό τζετ του Πρι­γκό­ζιν κατερ­ρί­φθη από την ρωσι­κή αεράμυνα.

Πλά­να από την περιο­χή Τβερ, κατέ­γρα­ψαν ίχνη που θα μπο­ρού­σαν να απο­δο­θούν σε τρο­χιά αντια­ε­ρο­πο­ρι­κού πυραύ­λου. Το αερο­σκά­φος, ένα Embraer Legacy 600, φαί­νε­ται στη συνέ­χεια να πέφτει με το ένα του φτε­ρό να λεί­πει. Το αερο­πλά­νο τελεί υπό αμε­ρι­κα­νι­κές κυρώ­σεις από το 2019 λόγω της σύν­δε­σής του με τον Πρι­γκό­ζιν. Ο επι­κε­φα­λής της Wagner φέρε­ται να έχει χρη­σι­μο­ποι­ή­σει το αερο­πλά­νο, μετα­ξύ άλλων και λίγο μετά την απο­τυ­χη­μέ­νη ανταρ­σία του, όταν το αερο­πλά­νο ανα­χώ­ρη­σε από την Αγία Πετρού­πο­λη για τη Λευ­κο­ρω­σία το πρωί της 27ης Ιουνίου.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο