Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στο Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας η φωτιά

H φωτιά που μαί­νε­ται ανε­ξέ­λεγ­κτη από χθες στην περιο­χή της Φυλής μπή­κε μέσα στον Εθνι­κό Δρυ­μό της Πάρνηθας.

Όπως τόνι­σε στο τηλε­ο­πτι­κό σταθ­μό MEGA ο εκπρό­σω­πος Τύπου του Πυρο­σβε­στι­κού Σώμα­τος, αντι­πύ­ραρ­χος Ιωάν­νης Αρτο­ποιός, η πυρ­κα­γιά κινεί­ται ανα­το­λι­κά μέσα σε μία χαρά­δρα του Εθνι­κού Δρυ­μού προς το μετό­χι της Πάρνηθας.

Σύμ­φω­να με τον κ. Αρτο­ποιό σημα­ντι­κό ρόλο για την εξά­πλω­ση της πυρ­κα­γιάς προς τον Εθνι­κό Δρυ­μό έπαι­ξε το γεγο­νός πως ο βορεια­να­το­λι­κός άνε­μος που φύσα­γε από νωρίς το πρωί μέχρι και τις 12 το μεση­μέ­ρι ουσια­στι­κά «φρέ­να­ρε» τη φωτιά και δεν της επέ­τρε­πε να κατευ­θυν­θεί προς το Εθνι­κό Δρυ­μό, αλλά περί­που στις 12:30 ο άνε­μος άλλα­ξε άρδην και δημιούρ­γη­σε μια επι­τά­χυν­ση της φωτιάς προς τους πρό­πο­δες της Πάρ­νη­θας με κατεύ­θυν­ση προς την κορυφογραμμή.

Επι­χει­ρούν 226 πυρο­σβέ­στες με 11 ομά­δες πεζο­πό­ρων τμη­μά­των, 69 οχή­μα­τα συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της δύνα­μης από τη Γαλ­λία και μέχρι το τελευ­ταίο φως επι­χεί­ρη­σαν 12 αερο­σκά­φη και 14 ελι­κό­πτε­ρα. Ταυ­τό­χρο­να επι­χει­ρούν ισχυ­ρές δυνά­μεις εθε­λο­ντών πυρο­σβε­στών με πεζο­πό­ρα τμή­μα­τα, δυνά­μεις που έχει δια­θέ­σει το Γενι­κό Επι­τε­λείο Εθνι­κής Άμυ­νας και η Ελλη­νι­κή Αστυ­νο­μία, καθώς και υδρο­φό­ρες και μηχα­νή­μα­τα έργου της Περι­φέ­ρειας Αττικής.

 

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο