Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νιγηρία: Έφοδος της αστυνομίας σε γάμο ομοφυλοφίλων – Συνέλαβε 67 ανθρώπους

Η νιγη­ρια­νή αστυ­νο­μία πραγ­μα­το­ποί­η­σε έφο­δο στην διάρ­κεια ενός γάμου ομο­φύ­λων, που είναι παρά­νο­μος στην χώρα, στην πόλη Γουά­ρι στην πολι­τεία Ντέλ­τα νοτί­ως της χώρας, και συνέ­λα­βε 67 ανθρώ­πους, ανέ­φε­ραν σε ανα­κοί­νω­σή τους οι αρχές που πλη­ρο­φο­ρή­θη­καν για το συμ­βάν από κάποιο πρό­σω­πο που γνώ­ρι­ζε γι΄αυτό.

Η πλη­ρο­φο­ρία για την τελε­τή προ­έ­κυ­ψε κατά την διάρ­κεια ανά­κρι­σης από την αστυ­νο­μία, στις 27 Αυγού­στου, ενός άνδρα παρεν­δυ­σία, ο οποί­ος ήταν ντυ­μέ­νος με γυναι­κεία ρού­χα, όπως ανέ­φε­ρε σε ανα­κοί­νω­σή του αργά χθες το βρά­δυ ο εκπρό­σω­πος της αστυ­νο­μί­ας του Ντέλ­τα, Εντά­φε Μπράιτ.

Η ανα­κοί­νω­ση ωστό­σο δεν λέει πότε πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε η έφοδος.

Στην Νιγη­ρία, όπως και στις περισ­σό­τε­ρες περιο­χές της Αφρι­κής, η ομο­φυ­λο­φι­λία θεω­ρεί­ται γενι­κώς μη απο­δε­κτή και ένας νόμος του 2014 κατά της ομο­φυ­λο­φι­λί­ας τέθη­κε σε ισχύ παρά την διε­θνή κατακραυγή.

Η παρεν­δυ­σία δεν είναι παρά­νο­μη, αλλά τεί­νει να μην είναι κοι­νω­νι­κά αποδεκτή.

“Οι αστυ­νο­μι­κοί κατε­δί­ω­ξαν και συνέ­λα­βαν συνο­λι­κά 67 υπό­πτους τόσο άνδρες όσο και γυναί­κες που φέρε­ται ότι πραγ­μα­το­ποιού­σαν και συμ­με­τεί­χαν σε μια γαμή­λια τελε­τή ατό­μων του ίδιου φύλου”, είπε ο Μπράιτ και πρό­σθε­σε ότι γίνο­νται προ­σπά­θειες να συλ­λη­φθούν και άλλοι που διέφυγαν.

Οι ερευ­νη­τές απο­κά­λυ­ψαν ότι ένας προ­σκε­κλη­μέ­νος σε κατά­στα­ση μέθης, ο οποί­ος συνε­λή­φθη στην διάρ­κεια της εφό­δου, φέρε­ται ότι βιά­στη­κε από έναν ύπο­πτο που στη συνέ­χεια διέ­φυ­γε, σημεί­ω­σε ο Μπράιτ.

Ο νόμος κατά των ομο­φυ­λο­φί­λων στην πολυ­πλη­θέ­στε­ρη αυτή χώρα της Αφρι­κής προ­βλέ­πει ποι­νή φυλά­κι­σης έως και 14 ετών για τους κατα­δι­κα­σθέ­ντες και απα­γο­ρεύ­ει τον γάμο ομο­φύ­λων, τις σχέ­σεις μετα­ξύ ατό­μων του ιδί­ου φύλου και την συμ­με­το­χή σε οργα­νώ­σεις για την προ­ά­σπι­ση των δικαιω­μά­των των ομοφυλοφίλων.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο