Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΝΙΚΟΣ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΣ: Αλληλεγγύη στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και πάλη για να σταματήσει η ελληνική εμπλοκή

Ο ελλη­νι­κός λαός έχει δηλώ­σει με τρία πολύ μεγά­λα συλ­λα­λη­τή­ρια την αλλη­λεγ­γύη του στον δίκαιο αγώ­να του παλαι­στι­νια­κού λαού να έχει ανε­ξάρ­τη­το κρά­τος στα σύνο­ρα του 1967 με πρω­τεύ­ου­σα την Αν. Ιερου­σα­λήμ, τόνι­σε ο Νίκος Αμπα­τιέ­λος, βου­λευ­τής του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ, μιλώ­ντας το βρά­δυ της Δευ­τέ­ρας στο «Attica TV».

Όπως είπε, χιλιάδες λαού βγήκαν στο δρόμο σε όλη την Ελλάδα, μαζί με τις λαϊκές συγκεντρώσεις σε όλο τον κόσμο, παρά την πληρωμένη προπαγάνδα που αναπαράγεται από πολλά εγχώρια Μέσα.

Επί­σης σχο­λί­α­σε ότι η ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση είναι με τη μεριά του κρά­τους-εγκλη­μα­τία, του Ισρα­ήλ, κάτι που φάνη­κε και από την στά­ση της στον ΟΗΕ. Είναι με το μέρος του κρά­τους-τρο­μο­κρά­τη το οποίο διε­ξά­γει μια σφα­γή σε μια γιγά­ντια φυλα­κή, τη Γάζα, όπου 2,5 εκα­τομ­μύ­ρια άνθρω­ποι δεν έχουν πού να πάνε ενώ βομ­βαρ­δί­ζο­νται. Κι αυτό για­τί υπάρ­χει οικο­νο­μι­κή και στρα­τιω­τι­κή συνερ­γα­σία με το Ισρα­ήλ, είπε ο Ν. Αμπατιέλος.

Ακό­μα, ξεκα­θά­ρι­σε ότι δεν ξεκί­νη­σαν τα γεγο­νό­τα στις 7 Οκτώ­βρη, αλλά αντί­θε­τα επί 75 χρό­νια, εκα­το­ντά­δες απο­φά­σεις του ΟΗΕ για θετι­κή λύση στην Παλαι­στί­νη γρά­φο­νται στα «παλιό­τε­ρα παπού­τσια» των ΝΑΤΟ και ΕΕ. Πρό­κει­ται λοι­πόν για ένα διαρ­κές έγκλη­μα με εποι­κι­σμούς, βασα­νι­στή­ρια και εξευ­τε­λι­σμούς σε βάρος του παλαι­στι­νια­κού λαού.

Ο Ν. Αμπα­τιέ­λος επι­σή­μα­νε ότι η ελλη­νι­κή εμπλο­κή, όπως με την παρου­σία της φρε­γά­τας «Ψαρά», υπη­ρε­τεί το συμ­φέ­ρον λίγων που βλέ­πουν τον πόλε­μο ως οικο­νο­μι­κή ευκαι­ρία, και έτσι η Ελλά­δα γίνε­ται και θύτης σε μια σφα­γή και στό­χος αντιποίνων.

Γι’ αυτό, υπο­γράμ­μι­σε ότι η μόνη λύση είναι μαχη­τι­κή αλλη­λεγ­γύη στον αγώ­να του παλαι­στι­νια­κού λαού και η πάλη για να στα­μα­τή­σει η εμπλο­κή της χώρας στο σφαγείο.

Όσο για τα περί «τρο­μο­κρα­τί­ας», ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ σημεί­ω­σε ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ θέλουν να χαρα­κτη­ρί­σουν «τρο­μο­κρα­τία» τον αγώ­να του λαού της Παλαι­στί­νης, όπως βαφτί­ζουν δια­χρο­νι­κά «τρο­μο­κρά­τη» όποιον αγωνίζεται.

Τέλος, εφί­στη­σε επα­γρύ­πνη­ση για­τί στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή μαζεύ­ε­ται «εύφλε­κτη ύλη» από τους σφο­δρούς αντα­γω­νι­σμούς ΗΠΑ, Ρωσί­ας, Κίνας για την πρω­το­κα­θε­δρία στο ιμπε­ρια­λι­στι­κό σύστημα.

Πηγή 902.gr

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο