Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νοσηλεύτρια — Αττικόν: «Δεν αποδέχομαι τη δωρεά της διάσπασης και της χειραγώγησης» από το Ίδρυμα Νιάρχος

Τη δική της απά­ντη­ση δίνει η νοση­λεύ­τρια Φωτει­νή Μου­ζου­ρά­κη, που εργά­ζε­ται μέσω προ­γράμ­μα­τος ΟΑΕΔ στο νοσο­κο­μείο «ΑΤΤΙΚΟΝ», τόσο στη διοί­κη­ση του νοσο­κο­μεί­ου και την κυβέρ­νη­ση, όσο και στο ίδρυ­μα «Νιάρ­χος» για τη «δωρεά» του. Σημειώ­νε­ται ότι πρό­κει­ται για «δωρεά» η οποία δια­χω­ρί­ζει το προ­σω­πι­κό των νοσο­κο­μεί­ων, καθώς κατευ­θύ­νε­ται σε συγκε­κρι­μέ­νες κλι­νι­κές που σύμ­φω­να με το ίδρυ­μα βρέ­θη­καν στην «πρώ­τη γραμ­μή» για την αντι­με­τώ­πι­ση της πανδημίας.

Η εργα­ζό­με­νη νοση­λεύ­τρια δηλώ­νει ότι αν και δικαιού­ται το ποσό της δωρε­άς, δεν επι­θυ­μεί να το εισπρά­ξει, καθώς «σκο­πό έχει το δια­χω­ρι­σμό μας σε περισ­σό­τε­ρο ή λιγό­τε­ρο “εκτε­θει­μέ­νους στον ιό”, σε λιγό­τε­ρο ή περισ­σό­τε­ρο παρα­γω­γι­κούς, σε καλούς ή κακούς, ικα­νούς και ανίκανους».

Σημειώ­νε­ται επί­σης ότι πρό­κει­ται για εργα­ζό­με­νη που μαζί με χιλιά­δες νοση­λευ­τές σε όλη τη χώρα ζουν μέσα στην ανα­σφά­λεια, αφού η κυβέρ­νη­ση αρνεί­ται να τους μονι­μο­ποι­ή­σει. Ενώ είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κό ότι η ίδια, τα τελευ­ταία 2μιση χρό­νια, έχει υπο­στεί 7 μετα­κι­νή­σεις από τμή­μα σε τμή­μα με ευθύ­νη της διοί­κη­σης του νοσο­κο­μεί­ου, από­δει­ξη και αυτό του πως «κατα­νο­εί­ται» η νοση­λευ­τι­κή φροντίδα…

Ολό­κλη­ρη η ενδια­φέ­ρου­σα επι­στο­λή — δήλω­ση της Φωτει­νής Μου­ζου­ρά­κη έχει ως εξής:

«Είμαι νοση­λεύ­τρια με πρό­γραμ­μα του ΟΑΕΔ στο ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ», όπως και χιλιά­δες άλλοι σε όλη τη χώρα που κρα­τά­νε ολό­κλη­ρα νοσο­κο­μεία και κλι­νι­κές ανοι­χτές και όρθιες.

Σε αυτό το τρί­μη­νο που πέρα­σε, πολ­λοί συμ­βα­σιού­χοι συνά­δελ­φοι μαζί με μόνι­μους στε­λε­χώ­σα­με μονά­δες και τμή­μα­τα covid-19. Τον πρώ­το και­ρό, τα μέτρα προ­στα­σί­ας ήταν μετρη­μέ­να. Δίνα­με κυριο­λε­κτι­κά μάχη για να εξα­σφα­λί­σου­με πως όλοι οι εργα­ζό­με­νοι θα μπαί­νου­με μέσα ασφα­λείς σε όλες τις βάρ­διες. Αυτό τρί­μη­νο φάνη­κε ότι κανείς δεν περισσεύει.

Το “ευχα­ρι­στώ” της κυβέρ­νη­σης για αυτή την προ­σπά­θεια εξα­κο­λου­θεί να είναι η άρνη­σή της στο αίτη­μά μας για μονι­μο­ποί­η­ση όλων των συμ­βα­σιού­χων, οι οποί­οι κατά κοι­νή ομο­λο­γία καλύ­πτουν ζωτι­κές ανά­γκες στα νοσο­κο­μεία. Ποτέ ως τώρα, κανέ­νας από εμάς τους νοση­λευ­τές δεν ζήτη­σε κάτι παρα­πά­νω από το αυτο­νό­η­το: Δηλα­δή αυξή­σεις στους μισθούς, προ­σλή­ψεις και έντα­ξή μας στα ΒΑΕ. Δεν ζητιά­νε­ψα ούτε εγώ, ούτε κανέ­νας άλλος συνά­δελ­φος για δωρε­ές από διά­φο­ρους επαγ­γελ­μα­τί­ες “φιλεύ­σπλα­χνους”.

Δεν ενα­ντιώ­νο­μαι με τους συνα­δέλ­φους που θα πάρουν τα χρή­μα­τα της δωρε­άς. Το δικαιού­νται και αυτό και ακό­μα περισ­σό­τε­ρα. Κατά τη γνώ­μη μου, το κύριο είναι όλοι μας να ισχυ­ρο­ποι­ή­σου­με την ανο­σία μας απέ­να­ντι στις επι­διώ­ξεις τέτοιου είδους “φιλάν­θρω­πων”. Άλλω­στε, οι κατά και­ρούς “δωρε­ές” τους δεν βελ­τί­ω­σαν, αλλά αντί­θε­τα επι­δεί­νω­σαν τη θέση μας.

Προ­σω­πι­κά δηλώ­νω ότι δεν απο­δέ­χο­μαι τη δωρεά του ιδρύ­μα­τος “Νιάρ­χος”, για­τί σκο­πό έχει τη διά­σπα­ση και χει­ρα­γώ­γη­ση των συνα­δέλ­φων, για­τί σκο­πό έχει το δια­χω­ρι­σμό μας σε περισ­σό­τε­ρο ή λιγό­τε­ρο “εκτε­θει­μέ­νους στον ιό”, σε λιγό­τε­ρο ή περισ­σό­τε­ρο παρα­γω­γι­κούς, σε καλούς ή κακούς, ικα­νούς και ανίκανους.

Ενώ­νω τη φωνή μου με όλους τους συνα­δέλ­φους, στην κλα­δι­κή απερ­γία στις 16 Ιού­νη, αίτη­μα της οποί­ας είναι και η μονι­μο­ποί­η­ση των συμβασιούχων.

ΥΓ: Στη δική μου περί­πτω­ση, το “ευχα­ρι­στώ” ήταν διπλό, αφού δεν ήρθε μόνο από την κυβέρ­νη­ση, αλλά και από τη διεύ­θυν­ση της νοση­λευ­τι­κής υπη­ρε­σί­ας. Αμέ­σως μόλις η κλι­νι­κή που υπη­ρε­τώ στα­μά­τη­σε να είναι κλι­νι­κή covid-19 και επα­νήλ­θε στην πρό­τε­ρή της λει­τουρ­γία, θέλουν να με αλλά­ξουν τμή­μα για 7η φορά, μέσα σε διάρ­κεια 2,5 ετών!!! Έτσι μάλ­λον κατα­νο­ούν τη νοση­λευ­τι­κή φρο­ντί­δα. Με νοση­λευ­τές ανα­λώ­σι­μους, αριθ­μούς που θα καλύ­πτουν κενά, εξου­θε­νω­μέ­νους. Το μόνο το οποίο προ­σω­πι­κά απαι­τώ από τη διεύ­θυν­ση της νοση­λευ­τι­κής υπη­ρε­σί­ας είναι να μη μετα­κι­νη­θώ τμήμα».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο