Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επανέρχεται η ενημέρωση για τον κορονοϊό — Νέες μικρές εστίες κρουσμάτων ανά την Ελλάδα

Επα­νέρ­χε­ται από σήμε­ρα η καθη­με­ρι­νή ενη­μέ­ρω­ση στις 18:00 για τον κορω­νο­ϊό στη χώρα μας. Μέχρι στιγ­μής δεν έχει γίνει γνω­στό για­τί άλλα­ξε η από­φα­ση να γίνε­ται ενη­μέ­ρω­ση καθη­με­ρι­νά, αντί για μια φορά την εβδο­μά­δα που είχε προ­γραμ­μα­τι­στεί. Όμως το γεγο­νός προ­κα­λεί ανησυχία.

Ανα­λυ­τι­κά, όπως ανα­φέ­ρε­ται σε ανα­κοί­νω­ση: «Από σήμε­ρα, 8/6/2020, ο ΕΟΔΥ θα εκδί­δει καθη­με­ρι­νά στις 18:00, εκθε­ση επι­δη­μιο­λο­γι­κής επι­τή­ρη­σης λοί­μω­ξης από το νέο κορω­νο­ϊό SARS-CoV‑2».

Νωρί­τε­ρα το πρωί της Δευ­τέ­ρας, ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος, Στέ­λιος Πέτσας, είχε ανα­φέ­ρει πως δεν απο­κλεί­ε­ται να υπάρ­ξουν τοπι­κά lock down όπου αυτό κρι­θεί απαραίτητο.

Δύο εβδο­μά­δες περί­που μετά τις γιορ­τές του Ραμα­ζα­νιού είχα­με μια συρ­ροή κρου­σμά­των στα χωριά των Ελλή­νων μου­σουλ­μά­νων και στην Ξάν­θη. Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες στο Νοσο­κο­μεί­οο Αλε­ξαν­δρού­πο­λης νοση­λεύ­ο­νται 13 κρούσματα

Σήμε­ρα επί­σης επι­βε­βαιώ­θη­καν νέα κρού­σμα­τα κορω­νοϊ­ού σε Κοζά­νη, Λαμία, Θήβα και Τρίπολη.

Ειδι­κό­τε­ρα, στη Λαμία, μετα­φέρ­θη­κε και νοση­λεύ­ε­ται σε ΜΕΘ στο νοσο­κο­μείο ένας 86χρονος με υπο­κεί­με­να νοσή­μα­τα, ο οποί­ος επέ­στρε­ψε από την Αμερική.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, ήταν αρνη­τι­κός στον πρώ­το έλεγ­χο και είχε τεθεί σε κατ’ οίκον προ­ο­ρι­σμό, ωστό­σο 10 ημέ­ρες μετά εμφά­νι­σε συμπτώματα.

Στη ΜΕΘ Λαμί­ας νοση­λεύ­ε­ται και η κόρη του, ενώ η σύζυ­γός του και ο 27χρονος εγγο­νός του, νοση­λεύ­ο­νται με κορω­νο­ϊό, αλλά με ήπια συμ­πτώ­μα­τα, στο πανε­πι­στη­μια­κό νοσο­κο­μείο Λάρισας.

Έχει γίνει ιχνη­λά­τη­ση στην περιο­χή της Ατα­λά­ντης, όπου κινού­ταν ο 27χρονος εγγο­νός του.

Στο Μπο­δο­σά­κειο νοσο­κο­μείο Πτο­λε­μα­ΐ­δας, νοση­λεύ­ε­ται εδώ και δυο ημέ­ρες ένας 66χρονος άνδρας, ο οποί­ος επέ­στρε­ψε από την Τσε­χία. Εμφά­νι­σε συμ­πτώ­μα­τα 10 ημέ­ρες μετά την επι­στρο­φή του στην Ελλά­δα και βρι­σκό­ταν σε απο­μό­νω­ση στο σπί­τι του.

Στην Κοζά­νη, δυο άνδρες δια­γνώ­στη­καν θετι­κοί με χαμη­λό ιικό φορ­τίο και βρί­σκο­νται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, πρό­κει­ται για έναν άνδρα γύρω στα 55 που εργά­ζε­ται στην Πρέ­βε­ζα, ενώ ο δεύ­τε­ρος είναι νεα­ρός οπλί­της που πήγε να εξε­τα­στεί αφού ενη­με­ρώ­θη­κε ότι ήρθε σε επα­φή με κρούσμα.

Στην Τρί­πο­λη, πάντα σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, ένας άνδρας 63 ετών, τρό­φι­μος σε ψυχια­τρι­κή κλι­νι­κή, μετα­φέρ­θη­κε με πυρε­τό στο νοσο­κο­μείο Τρί­πο­λης και δια­γνώ­στη­κε θετι­κός στον κορω­νο­ϊό. Μετα­φέρ­θη­κε στο νοσο­κο­μείο του Ρίο, ωστό­σο δεν νοσεί σοβαρά.

Γίνε­ται ιχνη­λά­τη­ση και έλεγ­χος των ασθε­νών και του προ­σω­πι­κού στην κλινική.

Νωρί­τε­ρα, έγι­νε γνω­στό ότι στο νοσο­κο­μείο Θήβας, 12 υγειο­νο­μι­κοί έχουν μπει σε καρα­ντί­να, καθώς ήρθαν σε επα­φή με ασθε­νή που είναι θετι­κή στον κορωνοϊό.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, οι υγειο­νο­μι­κοί δεν έχουν συμ­πτώ­μα­τα και θα κάνουν ξανά τεστ σε τρεις ημέ­ρες. Η γυναί­κα που βρέ­θη­κε θετι­κή στον κορω­νο­ϊό έχει μετα­φερ­θεί και νοση­λεύ­ε­ται στο Θριάσιο.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο