Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νοσηροί, λίγοι και θλιβερά αστοιχείωτοι

Εδώ και λίγες μέρες βρί­σκε­ται σε εξέ­λι­ξη ένα καλά οργα­νω­μέ­νο σχέ­διο συκο­φά­ντη­σης, προ­βο­κα­ρί­σμα­τος και κατα­στο­λής του τερά­στιου αγώ­να που δίνουν μαθη­τές και φοι­τη­τές σε όλη την Ελλά­δα. Να μιλή­σου­με συγκε­κρι­μέ­να και ο καθέ­νας να ανα­λά­βει τις ευθύ­νες του. Η συντρι­πτι­κή πλειο­ψη­φία, ειδι­κά της νέας γενιάς, είτε έχει κατα­δι­κά­σει σε πλή­ρη ανυ­πο­λη­ψία είτε της είναι παντε­λώς άγνω­στοι και αδιά­φο­ροι ορι­σμέ­νοι, λίγοι, νοση­ροί και θλι­βε­ρά αστοι­χεί­ω­τοι καλο­θρεμ­μέ­νοι παπα­γά­λοι της εξουσίας.

Δηλα­δή, όταν μιλά­νε ο κ. Πρε­τε­ντέ­ρης, ο κ. Πορ­το­σάλ­τε και διά­φο­ροι παρό­μοιοι, οι φοι­τη­τές γελά­νε και τους προσπερνούν.

Για να μη λέμε πολ­λά, την ίδια μέρα που έκλι­ναν σε όλες τις πτώ­σεις τη «θλι­βε­ρή μειο­ψη­φία», δημο­σιεύ­τη­κε δημο­σκό­πη­ση που κατέ­γρα­φε πως το 70% των φοι­τη­τών είναι κατά της ίδρυ­σης ιδιω­τι­κών πανε­πι­στη­μί­ων. Πρέ­πει, όμως, να μάθει όλος ο λαός τι λένε για τα παι­διά του οι συγκε­κρι­μέ­νοι υπε­ρα­σπι­στές της πολι­τι­κής της κυβέρ­νη­σης. Σε άρθρο στην «Καθη­με­ρι­νή» οι φοι­τη­τές που αγω­νί­ζο­νται παρο­μοιά­στη­καν με τρω­κτι­κά, που πρέ­πει να εξο­ντω­θούν, ενώ ταυ­τό­χρο­να το φοι­τη­τι­κό κίνη­μα είναι η μεγα­λύ­τε­ρη τρι­κλο­πο­διά που έβα­λε η χού­ντα στη δημο­κρα­τία μας! Ο Πρε­τε­ντέ­ρης στην εφη­με­ρί­δα «Τα Νέα» εξι­σώ­νει τις κινη­το­ποι­ή­σεις και τις αγω­νι­στι­κές διερ­γα­σί­ες στα πανε­πι­στή­μια με κυκλώ­μα­τα παι­δο­βια­στών, με δολο­φο­νί­ες ανθρώ­πων και κάνει ξεκά­θα­ρο υπαι­νιγ­μό πως μπο­ρεί να υπάρ­ξει νεκρός φοι­τη­τής («είναι η ίδια βία που σκο­τώ­νει γυναί­κες, αστυ­νο­μι­κούς ή φοι­τη­τές»)!

 

Είναι ξεκά­θα­ρο ότι σκη­νο­θέ­της αυτής της άθλιας προ­σπά­θειας είναι η ίδια η κυβέρ­νη­ση. Τον ρόλο των ηθο­ποιών έχει ανα­λά­βει η κυβερ­νη­τι­κή παρά­τα­ξη της ΔΑΠ και αυτόν των κομπάρ­σων κάποιες ομά­δες που δεν έχουν καμία σχέ­ση με τους φοι­τη­τι­κούς συλ­λό­γους. Ανα­φέ­ρο­νται σε ανύ­παρ­κτα περι­στα­τι­κά, σε μεμο­νω­μέ­να εκφυ­λι­στι­κά φαι­νό­με­να σε ελά­χι­στες σχο­λές, που «στή­νο­νται» και με ευθύ­νη της ΔΑΠ, σε πρα­κτι­κές που δεν έχουν καμία σχέ­ση ή σύν­δε­ση με το φοι­τη­τι­κό κίνη­μα, με σκο­πό να αμαυ­ρώ­σουν, να λερώ­σουν έναν μεγα­λειώ­δη αγώ­να! Τα ΜΜΕ εξα­φα­νί­ζουν χιλιά­δες φοι­τη­τές σε Γενι­κές Συνε­λεύ­σεις, σε δια­δη­λώ­σεις και παί­ζουν ξανά και ξανά δύο καμέ­νους κάδους στην Πατησίων.

Η κυβέρ­νη­ση δεν κατά­φε­ρε να αιφ­νι­διά­σει τους φοι­τη­τές φέρ­νο­ντας το άθλιο νομο­σχέ­διο για την ίδρυ­ση ιδιω­τι­κών ΑΕΙ μέσα στην εξε­τα­στι­κή. Ηδη, πάνω από 20.000 φοι­τη­τές έχουν βρε­θεί στους δρό­μους, ενώ ακό­μα μεγα­λύ­τε­ρος είναι ο αριθ­μός όσων συμ­με­τεί­χαν σε πάνω από 100 Γενι­κές Συνε­λεύ­σεις που έχουν πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στα πανε­πι­στή­μια. Δημο­σιεύ­ουν για όλα αυτά φωτο­γρα­φί­ες, video, πρα­κτι­κά Γενι­κών Συνελεύσεων.

Η κυβέρ­νη­ση δεν κατά­φε­ρε να ξεγε­λά­σει τους φοι­τη­τές και τον λαό ότι στό­χος της είναι η ανα­βάθ­μι­ση της Ανώ­τα­της Εκπαί­δευ­σης. Στις Γενι­κές Συνε­λεύ­σεις το πλαί­σιο πάλης του συντο­νι­σμού των φοι­τη­τι­κών συλ­λό­γων το ψηφί­ζουν ακό­μα και φοι­τη­τές που μπο­ρεί παλιό­τε­ρα να στή­ρι­ζαν τη ΔΑΠ. Δεκά­δες σύλ­λο­γοι διδα­κτι­κού και ερευ­νη­τι­κού προ­σω­πι­κού των ιδρυ­μά­των, ακό­μα και διοι­κή­σεις σχο­λών, βγά­ζουν ανα­κοι­νώ­σεις για την τρα­γι­κή κατά­στα­ση που βρί­σκο­νται τα ιδρύ­μα­τα λόγω της υπο­χρη­μα­το­δό­τη­σης και στη­ρί­ζουν τον αγώ­να των φοιτητών.

Αφού, λοι­πόν, όλα αυτά δεν έχουν περά­σει, αφού ήδη οι φοι­τη­τές έχουν κατα­γρά­ψει την πρώ­τη τους νίκη μιας και η κυβέρ­νη­ση, που — διά στό­μα­τος πρω­θυ­πουρ­γού — είχε ανα­κοι­νώ­σει πως το νομο­σχέ­διο για τα ιδιω­τι­κά ΑΕΙ θα ήταν νόμος του κρά­τους μέχρι τον Γενά­ρη και ακό­μα δεν έχει κατα­τε­θεί ούτε για δια­βού­λευ­ση, έχουν ξεκι­νή­σει μια άκρως χυδαία και επι­κίν­δυ­νη προσπάθεια.

  • Μιλά­νε για «θλι­βε­ρές μειο­ψη­φί­ες» όταν οι μόνοι που έχουν κατα­φέ­ρει να βρουν προ­κει­μέ­νου να μιλή­σουν υπέρ του νομο­σχε­δί­ου της κυβέρ­νη­σης είναι κάτι ΔΑΠί­τες από το εξω­τε­ρι­κό. Αυτοί που βγά­ζουν ειδή­σεις από το «στο­μά­χι» τους στη­ριγ­μέ­νοι σε «ανώ­νυ­μες επι­στο­λές φοι­τη­τών» (!) και κάτι άλλους ΔΑΠί­τες, που όταν μειο­ψη­φούν στις ελά­χι­στες Γενι­κές Συνε­λεύ­σεις που συμ­με­τέ­χουν πηγαί­νουν στο Μικρο­λί­μα­νο να κάνουν δηλώ­σεις στην κάμε­ρα του ΣΚΑΪ για «βία των μειο­ψη­φιών»! Και όλα αυτά στους μεγα­λύ­τε­ρους «δημο­σιο­γρα­φι­κούς οργα­νι­σμούς» της χώρας, που έκα­ναν μαθή­μα­τα δημο­σιο­γρα­φι­κής δεο­ντο­λο­γί­ας επει­δή, όπως έλε­γαν, οι δημο­σιο­γρά­φοι στην Ελλά­δα βιά­στη­καν να υιο­θε­τή­σουν την προ­πα­γάν­δα της Χαμάς σχε­τι­κά με το αν το Ισρα­ήλ βομ­βάρ­δι­σε νοσο­κο­μεία στη Γάζα!
  • Μιλά­νε για βία και τρα­μπού­κους φοι­τη­τές, αυτοί που μόλις πριν από λίγες μέρες ξυλο­κό­πη­σαν και έπνι­ξαν στα χημι­κά φοι­τη­τές που πήγαν να υπε­ρα­σπι­στούν το σπί­τι της κας Κολο­βού από τα «κορά­κια». Αφού τους αρέ­σει να σχο­λιά­ζουν φωτο­γρα­φί­ες, ας σχο­λιά­σουν αυτή όπου ένας φοι­τη­τής Πολυ­τε­χνεί­ου, που δου­λεύ­ει για να μπο­ρεί να σπου­δά­σει, πηγαί­νει στις Γενι­κές Συνε­λεύ­σεις για να έχει πτυ­χίο με αξία και υπε­ρα­σπί­ζε­ται τα σπί­τια των συναν­θρώ­πων του. Αυτόν τον φοι­τη­τή δέρ­νουν τα ΜΑΤ.
  • Μιλά­νε για «παρά­νο­μες» Γενι­κές Συνε­λεύ­σεις και για φοι­τη­τές που δεν ενδια­φέ­ρο­νται για τη γνώ­ση, αυτοί που μόλις έκα­ναν νόμο του κρά­τους την επι­στο­λι­κή ψήφο, που θα δώσει το δικαί­ω­μα, χωρίς να λέμε πολ­λά λόγια, να ψηφί­σουν στις ευρω­ε­κλο­γές οι νεκροί και τα δέντρα. Αυτοί που στην Ιατρι­κή της Αθή­νας, στη δια­δι­κα­σία της κατα­μέ­τρη­σης, αντί για πάσο, έδει­χναν πιστω­τι­κές κάρ­τες, για να απο­δεί­ξουν ότι έχουν λεφτά (αυτούς τους «άρι­στους» θα ήθε­λαν άρα­γε για θερά­πο­ντες για­τρούς οι υπε­ρα­σπι­στές της κυβερ­νη­τι­κής παρά­τα­ξης;). Αυτοί που στη Νομι­κή της Αθή­νας έφε­ραν να ψηφί­σουν από­φοι­τοι του τμή­μα­τος και μετα­πτυ­χια­κοί φοιτητές!
  • Μιλά­νε για «κλει­στές σχο­λές», αυτοί που έχουν το ρεκόρ κλει­στών σχο­λών την περί­ο­δο της παν­δη­μί­ας, όταν δεν έπαιρ­ναν κανέ­να μέτρο για να ανοί­ξουν με ασφά­λεια, αλλά την ίδια στιγ­μή άνοι­γαν τα mall, τα χιο­νο­δρο­μι­κά κέντρα και τα αερο­δρό­μια. Αυτοί που η πολι­τι­κή τους έχει οδη­γή­σει τμή­μα­τα του Πανε­πι­στη­μί­ου Δυτι­κής Αττι­κής να ξεκι­νά­νε μαθή­μα­τα τον Δεκέμ­βρη για­τί δεν έχουν καθη­γη­τές! Αυτοί που το νομο­σχέ­διο που θέλουν να περά­σουν, μόνοι τους ομο­λο­γούν πως θα οδη­γή­σει στο κλεί­σι­μο δεκά­δες επαρ­χια­κά τμή­μα­τα αφή­νο­ντας στον «αέρα» χιλιά­δες φοιτητές.

Τα πράγ­μα­τα είναι απλά. Το χυδαίο και επι­κίν­δυ­νο σχέ­διο της κυβέρ­νη­σης να συκο­φα­ντή­σει και να προ­βο­κά­ρει τους φοι­τη­τές θα κατα­λή­ξει στον ίδιο βούρ­κο που κυλιού­νται όσοι απο­κα­λούν τους φοι­τη­τές εγκλη­μα­τί­ες και τρω­κτι­κά. Τα δίκαια αιτή­μα­τα των φοι­τη­τών θα συνε­χί­σουν να ακού­γο­νται δυνα­τά. Η κυβέρ­νη­ση να ανα­κοι­νώ­σει πως απο­σύ­ρει το νομο­σχέ­διο, η αδι­κία δεν θα γίνει νόμος.

ΥΓ:
Μια «μού­μια» της δημο­σιο­γρα­φί­ας ανα­ρω­τιέ­ται με άρθρο του στην «Καθη­με­ρι­νή» («300 κατα­λη­ψί­ες απο­φα­σί­ζουν για 25.000 φοι­τη­τές») για­τί η ΔΑΠ, που είναι για χρό­νια πρώ­τη δύνα­μη στα πανε­πι­στή­μια, δεν κινη­το­ποιεί τη σιω­πη­λή πλειο­ψη­φία στις Γενι­κές Συνε­λεύ­σεις, ώστε να απο­μο­νώ­σουν τη μειο­ψη­φία. Να απα­ντή­σου­με: Για­τί η ΔΑΠ δεν είναι πρώ­τη δύνα­μη στα ΑΕΙ εδώ και δύο χρό­νια! Είναι η «Παν­σπου­δα­στι­κή ΚΣ». Για­τί πάνω από 300 ήταν οι κατα­λή­ψεις σχο­λών και σχο­λεί­ων μόνο στην Αττι­κή την προη­γού­με­νη βδο­μά­δα και πάνω από 20.000 έχουν βρε­θεί στον δρό­μο. Καλή χώνεψη.

Πηγή Ριζο­σπά­στης

Και εισαγγελική τρομοκράτηση για τις φοιτητικές καταλήψεις
ΚΚΕ: Η μαζική εναντίωση των νέων έχει ήδη στριμώξει την κυβέρνηση

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο