Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» φέρεται να κατηγορείται για «ξέπλυμα χρήματος» — Τι απαντά ο ίδιος

Οδη­μιουρ­γός της κοι­νω­νι­κής κου­ζί­νας «Ο Άλλος Άνθρω­πος» Κων­στα­ντί­νος Πολυ­χρο­νό­που­λος φέρε­ται να αντι­με­τω­πί­ζει για σύστα­ση εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης έπει­τα από πόρι­σμα της αρμό­διας Αρχής για το ξέπλυ­μα χρή­μα­τος. Ο ίδιος αρνεί­ται τις κατηγορίες.

Συγκε­κρι­μέ­να, σε σχε­τι­κές δηλώ­σεις του που προ­βλή­θη­καν στο δελ­τίο ειδή­σε­ων του ALPHA το Σάβ­βα­το (27/01), ο Κων­στα­ντί­νος Πολυ­χρο­νό­που­λος είπε: «Να σας το πω εγώ για­τί δεν είναι 600.000. Είναι πάνω από 1.500.000 τα τελευ­ταία μόνο δυο-τρία χρό­νια. Μόνο το φαγη­τό που έχου­με μοι­ρά­σει, 18 εκα­τομ­μύ­ρια μερί­δες φαγη­τό, βάλ­τε μόνοι σας πόσα λεφτά κάνουν».

Ακό­μα, ο ίδιος πρό­σθε­σε: «Εγώ δεν παί­ζω ποτέ [σ.σ.: τυχε­ρά παι­χνί­δια]. Έχω έναν φίλο όπου πήγαι­να με το POS, έβα­ζα την κάρ­τα και έβγα­ζα χιλιά­ρι­κα. Δυο-δυο κατο­στά­ρι­κα, τρία-τρία. Αυτά όλα ήταν για τον “Άλλο Άνθρω­πο”. Καλά κάνουν και ψάχνουν, δεν έχω θέμα. Καλά κάνουν. Να το πιά­σουν όμως καλά και να έρθουν εδώ να με πάρουν άμα κάνω, πώς το είπαν, ξέπλυ­μα μαύ­ρου χρή­μα­τος. Ναι, εδώ είμαι. Να ‘ρθε­τε να με πάρετε».

Επί­σης, στην κάμε­ρα μίλη­σε και η αδελ­φή του Κων­στα­ντί­νου Πολυ­χρο­νό­που­λου, η οποία είπε ότι όλες οι δωρε­ές έμπαι­ναν στον λογα­ρια­σμό της μητέ­ρας της και του συζύ­γου της, για­τί ο δημιουρ­γός της κοι­νω­νι­κής κου­ζί­νας «Ο Άλλος Άνθρω­πος» δεν είχε τρα­πε­ζι­κό λογα­ρια­σμό. Ωστό­σο, η ίδια τόνι­σε ότι ποτέ δεν ελέγ­χθη­καν αυτοί οι λογαριασμοί.

 Σύμ­φω­να με δημο­σί­ευ­μα της εφη­με­ρί­δας «Πρώ­το Θέμα», ο Κων­στα­ντί­νος Πολυ­χρο­νό­που­λος αντι­με­τω­πί­ζει κατη­γο­ρί­ες για ξέπλυ­μα μαύ­ρου χρή­μα­τος. Το εν λόγω πόρι­σμα φέρε­ται να ανα­φέ­ρει ότι ο δημιουρ­γός της κοι­νω­νι­κής κου­ζί­νας «Ο Άλλος Άνθρω­πος», από το 2020, συγκρό­τη­σε εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση μαζί με μια συγ­γε­νή του και έναν συνερ­γά­τη του, απο­κο­μί­ζο­ντας περί­που 600.000 ευρώ.

Μάλι­στα, σύμ­φω­να με το πόρι­σμα της Αρχής Κατα­πο­λέ­μη­σης της Νομι­μο­ποί­η­σης Εσό­δων από Εγκλη­μα­τι­κές Δρα­στη­ριό­τη­τες, ο Κων­στα­ντί­νος Πολυ­χρο­νό­που­λος έπαιρ­νε τα χρή­μα­τα από τους πολί­τες, τα έβα­ζε σε προ­σω­πι­κούς τρα­πε­ζι­κούς λογα­ρια­σμούς και τα έπαι­ζε σε τυχε­ρά παιχνίδια.

Κατά το δημο­σί­ευ­μα του Πρώ­του Θέμα­τος, η Αρχή διέ­τα­ξε την δέσμευ­ση «κάθε περιου­σί­ας ιδί­ως δε, κάθε είδους λογα­ρια­σμών, τίτλων, επεν­δυ­τι­κών στοι­χεί­ων ή χρη­μα­το­πι­στω­τι­κών προϊόντων».

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο