Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Τιμωρητική καθαίρεση του Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α

Καταγ­γέλ­λου­με τη Διοί­κη­ση του νοσο­κο­μεί­ου που πρό­σφα­τα προ­έ­βη αυθαί­ρε­τα και αναι­τιο­λό­γη­τα σε μετα­κί­νη­ση με σαφή υπο­βι­βα­σμό του Διευ­θυ­ντή της Τεχνι­κής Υπη­ρε­σί­ας του νοσο­κο­μεί­ου. Σοβα­ρές ευθύ­νες απο­δί­δου­με και στη Διοί­κη­ση της 1ης Υ.ΠΕ. Αττι­κής που σιω­πά για το ζήτη­μα αυτό παρά το γεγο­νός ότι εδώ και δέκα μέρες έχει μεί­νει «ακέ­φα­λη» μια υπη­ρε­σία ζωτι­κής σημα­σί­ας τόσο για την καθη­με­ρι­νό­τη­τα του νοσο­κο­μεί­ου (ασφά­λεια ηλε­κτρο­μη­χα­νο­λο­γι­κών εγκα­τα­στά­σε­ων, γεν­νή­τριες, Βιοϊ­α­τρι­κή, εξο­πλι­σμός κτλ), όσο για τα εν εξε­λί­ξει μεγά­λα έργα με
αυστη­ρά χρο­νο­δια­γράμ­μα­τα όπως η ενερ­γεια­κή ανα­βάθ­μι­ση του κτι­ρί­ου ΠΑΤΕΡΑ, η ανα­καί­νι­ση των Εξω­τε­ρι­κών Ιατρεί­ων, η εγκα­τά­στα­ση νέου Μαγνη­τι­κού Τομο­γρά­φου, Στε­φα­νιο­γρά­φου, Αγγειο­γρά­φου κλπ.

Στην παρέμ­βα­ση που πραγ­μα­το­ποί­η­σε αμέ­σως το ΔΣ του σωμα­τεί­ου, η Διοί­κη­ση υπο­στή­ρι­ξε πως η καθαί­ρε­ση αυτή έγι­νε λόγω της άρνη­σης του Δ/ντή της Τ.Υ. να μετα­κι­νή­σει τον μονα­δι­κό υπάλ­λη­λο ενός τμή­μα­τος σε άλλο. Επι­πλέ­ον, όταν η μετα­κί­νη­ση αυτή έγι­νε (από τη Διοί­κη­ση), ο Διευ­θυ­ντής προ­έ­βα­λε γρα­πτώς τις αντιρ­ρή­σεις του που σχε­τί­ζο­νταν με την ασφά­λεια της υπη­ρε­σί­ας. Η Διοί­κη­ση επι­κα­λέ­στη­κε το δικαί­ω­μα της να μετα­κι­νεί προ­σω­πι­κό όπο­τε κρί­νει. Το …προ­νό­μιο της βέβαια αυτό, το έχει “λησμο­νή­σει” σε άλλες περι­πτώ­σεις που συνά­δελ­φοι μας σέρ­νο­νται στα δικα­στή­ρια με μηνύ­σεις. Αντί­θε­τα, επέ­λε­ξε να τιμω­ρή­σει το Διευ­θυ­ντή Τεχνι­κής Υπη­ρε­σί­ας επει­δή έκα­νε το καθή­κον του να προει­δο­ποι­ή­σει γρα­πτώς για τα ανα­με­νό­με­να προ­βλή­μα­τα που είναι δεδο­μέ­νο ότι θα προ­έ­κυ­πταν στην υπη­ρε­σία στην οποία προΐσταται.

Πάντως, αξί­ζει να σημειώ­σου­με πως μόνο τυχαία δεν μοιά­ζει η «μετα­κί­νη­ση» αυτή μαζί με την πρω­το­φα­νή «απά­θεια» της Διοί­κη­σης της 1ης Υ.ΠΕ. για την έλλει­ψη Διευ­θυ­ντή Τεχνι­κής Υπη­ρε­σί­ας, καθώς στα πλαί­σια της δια­κη­ρυγ­μέ­νης πολι­τι­κής της ηγε­σί­ας του Υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας επι­διώ­κε­ται ανοι­χτά η εκχώ­ρη­ση και αυτών των υπη­ρε­σιών του δημό­σιου νοσο­κο­μεί­ου σε μεγα­λο­ερ­γο­λά­βους (out sourcing, το λένε πιο κομ­ψά στις επί­ση­μες εξαγγελίες!).

Το Σωμα­τείο μας απαι­τεί την άμε­ση ανά­κλη­ση της αυθαί­ρε­της και τιμω­ρη­τι­κής καθαί­ρε­σης του Διευ­θυ­ντή της Τεχνι­κής Υπη­ρε­σί­ας, προ­κει­μέ­νου να δια­σφα­λι­στεί η εύρυθ­μη λει­τουρ­γία της υπη­ρε­σί­ας αυτής και να απο­κα­τα­στα­θεί παράλ­λη­λα, η αδι­κία απέ­να­ντι σε έναν συνά­δελ­φο που έχει απο­δε­δειγ­μέ­να προ­σφέ­ρει επί 37 και πλέ­ον έτη και έχει κρι­θεί επα­νει­λημ­μέ­να για τη δου­λειά και τα προ­σό­ντα του.

Επι­ση­μαί­νου­με ξανά ότι εδώ και χρό­νια με οποια­δή­πο­τε κυβερ­νη­τι­κή σύν­θε­ση το γεγο­νός είναι ένα: η στα­δια­κή απο­γύ­μνω­ση της Τεχνι­κής Υπη­ρε­σί­ας με απο­τέ­λε­σμα σήμε­ρα στις 120 προ­βλε­πό­με­νες θέσεις (με βάση τον πετσο­κομ­μέ­νο Οργα­νι­σμό) να υπη­ρε­τούν λιγό­τε­ροι από τους μισούς με ό,τι αυτό συνε­πά­γε­ται για την ασφά­λεια της λει­τουρ­γί­ας του νοσο­κο­μεί­ου και των συνα­δέλ­φων. Συνε­χί­ζου­με τον αγώ­να για την εκδί­ω­ξη των ιδιω­τι­κών εται­ρειών και κάθε επι­χει­ρη­μα­τι­κής δρά­σης, καθώς και την επαρ­κή στε­λέ­χω­ση και της Τεχνι­κής υπη­ρε­σί­ας με μονι­μο­ποί­η­ση των συμ­βα­σιού­χων συνα­δέλ­φων που χρό­νια τώρα στη­ρί­ζουν τις υπη­ρε­σί­ες δέσμιοι των εργο­λά­βων, αλλά και επεί­γου­σες προ­σλή­ψεις μόνι­μου προ­σω­πι­κού όλων των απα­ραί­τη­των ειδικοτήτων.
το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ν.Ε.

Νοέμ­βρης 2019

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο