Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η ΚΝΕ απαντά στις αθλιότητες της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ενάντια στις κινητοποιήσεις των φοιτητών

Σε ανα­κοί­νω­σή του με αφορ­μή τις παρεμ­βά­σεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ενά­ντια στις κινη­το­ποι­ή­σεις των φοι­τη­τών, το Γρα­φείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρει:

«Χιλιά­δες φοι­τη­τές εδώ και έναν μήνα, σε όλη την Ελλά­δα, μέσα από μαζι­κές Γενι­κές Συνε­λεύ­σεις των Φοι­τη­τι­κών τους Συλ­λό­γων, κινη­το­ποι­ή­σεις και συλ­λα­λη­τή­ρια δυνα­μώ­νουν τον αγώ­να τους ενά­ντια στην πολι­τι­κή κυβέρ­νη­σης — ΕΕ — κεφα­λαί­ου που σαρώ­νει ό,τι έχει μεί­νει όρθιο σε μορ­φω­τι­κά και εργα­σια­κά δικαιώ­μα­τα. Την Πέμ­πτη 31 Οκτώ­βρη πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε πανελ­λα­δι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο στην Αθή­να, με συμ­με­το­χή πάνω από 100 Φοι­τη­τι­κών Συλλόγων!

Την ίδια ώρα η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μαζί με την ΟΝΝΕΔ συνα­ντιέ­ται με την υπουρ­γό Παι­δεί­ας δίνο­ντας όρκους πίστης στην κυβερ­νη­τι­κή πολι­τι­κή, ενώ με ανα­κοι­νώ­σεις της η κυβερ­νη­τι­κή παρά­τα­ξη στα Πανε­πι­στή­μια στρέ­φε­ται ενά­ντια στις κινη­το­ποι­ή­σεις και τις δίκαιες διεκ­δι­κή­σεις των φοιτητών.

Στον ελπι­δο­φό­ρο αγώ­να χιλιά­δων φοι­τη­τών η παρά­τα­ξη της ΝΔ στις σχο­λές βλέ­πει “ακραί­ες μειο­ψη­φί­ες” και “χάος”. “Ακραία μειο­ψη­φία” είναι τα επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα που επω­φε­λή­θη­καν από τις αλλα­γές της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ στην Τρι­το­βάθ­μια Εκπαί­δευ­ση και θα επω­φε­λη­θούν από τις αλλα­γές που προ­ε­τοι­μά­ζει η ΝΔ.

Το “χάος” στις σχο­λές δεν το φέρ­νουν οι κινη­το­ποι­ή­σεις των φοι­τη­τών και οι συλ­λο­γι­κές τους δια­δι­κα­σί­ες. Το φέρ­νουν και το δια­τη­ρούν οι νόμοι παλιών και νέων κυβερ­νή­σε­ων, οι κατευ­θύν­σεις της ΕΕ. Το χάος το αντι­με­τω­πί­ζει η πλειο­ψη­φία των φοι­τη­τών που βλέ­πει πως μπρο­στά της έχει την εργα­σια­κή ζού­γκλα. Η παρά­τα­ξη της ΝΔ υπε­ρα­σπί­ζε­ται ένα Πανε­πι­στή­μιο-χάος, στο οποίο:

- Δεν διδά­σκο­νται μαθή­μα­τα για­τί δεν υπάρ­χουν καθη­γη­τές να τα διδάξουν.

- Φοι­τη­τές παρα­τά­νε τις σπου­δές τους για­τί η φοι­τη­τι­κή μέρι­μνα είναι ανύπαρκτη.

- Το πτυ­χίο δεν εξα­σφα­λί­ζει καμία πρό­σβα­ση στο επάγγελμα.

Για ποια “κοι­νω­νία” μιλά­ει η παρά­τα­ξη της ΝΔ, όταν η πλειο­ψη­φία των λαϊ­κών οικο­γε­νειών ξεπα­ρα­διά­ζε­ται για να σπου­δά­σουν τα παι­διά της, αφού μόλις 1 στους 100 φοι­τη­τές δικαιού­ται δωμά­τιο στις εστί­ες και αυτό σε άθλιες συν­θή­κες; Για ποια κοι­νω­νία μιλά­ει όταν η πλειο­ψη­φία του λαού είναι αυτή που θα πλη­ρώ­σει τις αυξή­σεις στο ρεύ­μα, που με τον προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό που ετοι­μά­ζει η κυβέρ­νη­ση “των λιγό­τε­ρων φόρων για όλους” θα πλη­ρώ­σει επι­πλέ­ον περί­που 800 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ για να πλη­ρώ­σουν οι επι­χει­ρή­σεις 600 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ λιγότερα;

Δεν θα τους περά­σει! Οι φοι­τη­τές μέσα από τις Γενι­κές Συνε­λεύ­σεις των Συλ­λό­γων τους, τις κινη­το­ποι­ή­σεις και τα συλ­λα­λη­τή­ρια δίνουν την απά­ντη­σή τους. Οι δυνά­μεις της ΚΝΕ μέσα στις σχο­λές μαζί με χιλιά­δες φοι­τη­τές θα δώσουν τον καλύ­τε­ρο τους εαυ­τό ώστε ακό­μα πιο μαζι­κά και πιο απο­φα­σι­στι­κά να δυνα­μώ­σει η σύγκρου­ση με την πολι­τι­κή παλιών και νέων κυβερ­νή­σε­ων και τα συμ­φέ­ρο­ντα των λίγων που υπη­ρε­τούν. Περισ­σό­τε­ροι νέοι μπο­ρούν να πιστέ­ψουν στην τερά­στια δύνα­μη του αγώ­να, της συλ­λο­γι­κής και οργα­νω­μέ­νης δρά­σης για σύγ­χρο­να δικαιώ­μα­τα στις σπου­δές και στη δου­λειά».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο