Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νοσοκομείο Νοσημάτων θώρακος «Η Σωτηρία»: Εγκατάλειψη, απαξίωση, κλείσιμο κλινών

Μέχρι το 2013 το Νοσο­κο­μείο διέ­θε­τε περί­που 450 κλί­νες στις 12 Πνευ­μο­νο­λο­γι­κές Κλι­νι­κές. Μετά τις συγ­χω­νεύ­σεις και στο πλαί­σιο συνο­λι­κής υπο­βάθ­μι­σης και μέχρι σήμε­ρα έχουν μειω­θεί κατά 150!! Τον τελευ­ταίο μόνο χρό­νο «χάθη­καν» 70 κλί­νες. Απο­τέ­λε­σμα: ράν­τζα στους δια­δρό­μους, συνε­χώς άρρω­στοι σε δια­σπο­ρά ή να νοση­λεύ­ο­νται ασθε­νείς με λοι­μώ­ξεις ανα­πνευ­στι­κού μαζί με καρδιολογικούς.

Οι Πνευ­μο­νο­λο­γι­κές Κλι­νι­κές από 12 έχουν μειω­θεί στις 9!! χωρίς να έχει γίνει εγκα­τά­στα­ση – μετα­φο­ρά κάποιων Κλι­νι­κών σε άλλα Νοσο­κο­μεία. Από­λυ­τη κατάρ­γη­ση κλι­νι­κών και κλινών.

Οι οργα­νι­κές θέσεις ειδι­κευο­μέ­νων για­τρών σε πλή­ρη ανά­πτυ­ξη είναι 115. σήμε­ρα υπη­ρε­τούν 35!!! ειδι­κευό­με­νοι με κανο­νι­κή θητεία και λίγοι ακό­μα που είναι σε παρά­τα­ση, των οποί­ων η θητεία λήγει στο επό­με­νο διάστημα.

Δεκά­δες οι κενές θέσεις ειδι­κευ­μέ­νων για­τρών πνευ­μο­νο­λό­γων καθώς και νοση­λευ­τι­κού προσωπικού.

Με μαθη­μα­τι­κή ακρί­βεια θα κλεί­σουν και άλλες κλί­νες και άλλες κλινικές.

Η εξου­θέ­νω­ση του προ­σω­πι­κού εδώ και και­ρό έχει ξεπε­ρά­σει τα όρια. Υπάρ­χουν επί­ση­μα έγγρα­φα διευ­θυ­ντών στη Διοί­κη­ση και στην Α΄ ΔΥΠΕ που εδώ και και­ρό κρού­ουν τον κώδι­κα εγκατάλειψης!

Οι υπο­σχέ­σεις για βελ­τί­ω­ση της κατά­στα­σης έχουν γίνει κυριο­λε­κτι­κά ανέκ­δο­το. Μόνο οργή και από­γνω­ση εκφρά­ζουν οι πάντες.

Μήπως η υπάρ­χου­σα κατά­στα­ση είναι ο «καλύ­τε­ρος τρό­πος» να αντι­με­τω­πί­σου­με και την έξαρ­ση της γρί­πης, αφού οι περισ­σό­τε­ρες επι­πλο­κές της αφο­ρούν λοι­μώ­ξεις τους αναπνευστικού;

Το γαϊ­τα­νά­κι της βαρ­βα­ρό­τη­τας συνε­χί­ζε­ται αμεί­ω­το: ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και διά­φο­ροι υπε­ρυ­πουρ­γοί και υπουρ­γά­ρες έχουν απο­κλει­στι­κή ευθύ­νη. Από αυτούς ας μην περι­μέ­νου­με πια. Θυσί­α­σαν και θυσιά­ζουν την υγεία του λαού στον βωμό υπε­ρά­σπι­σης των συμ­φε­ρό­ντων του κεφαλαίου.

Η μόνη Ελπί­δα ο οργα­νω­μέ­νος ταξι­κός αγώ­νας λαού και υγειο­νο­μι­κών στο πλευ­ρό του ΠΑΜΕ!

Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο