Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Σοφιανός: Εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση με συνέπειες στην καθημερινότητα της πλειοψηφίας του λαού

«Η τακτι­κή της κυβέρ­νη­σης που αξιο­ποιεί τις ανα­κοι­νώ­σεις της Επι­τρο­πής είναι μέρος μιας συνο­λι­κό­τε­ρης δια­χεί­ρι­σης της παν­δη­μί­ας, ιδιαί­τε­ρα του δεύ­τε­ρου κύμα­τος, μια δια­χεί­ρι­ση εγκλη­μα­τι­κή κυριο­λε­κτι­κά που έχει κατα­δι­κά­σει στο να ζού­με στον πολύ­μη­νο απο­κλει­σμό με συγκε­κρι­μέ­νες συνέ­πειες στην καθη­με­ρι­νό­τη­τα της πλειο­ψη­φί­ας του λαού μας», σημεί­ω­σε μετα­ξύ άλλων, ο Νίκος Σοφια­νός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώ­ντας την Κυρια­κή στον ρ/σ Real FM.

Υπο­γράμ­μι­σε πως «οι εργα­ζό­με­νοι στο σύστη­μα Υγεί­ας μέσα σε ένα χρό­νο μειώ­θη­καν κατά 2,5%» σε αντί­θε­ση «με την Αστυ­νο­μία που αυξή­θη­κε κατά 6%» και προ­σέ­θε­σε ότι παρα­μέ­νει «τρα­γι­κή η κατά­στα­ση στα μέσα μαζι­κής μετα­φο­ράς, η ανε­ξέ­λεγ­κτη κατά­στα­ση σε χώρους δου­λειάς και σχο­λεία, αλλά και στα κλει­στά πανε­πι­στή­μια», σημειώ­νο­ντας πως όλα αυτά είναι «οι συνέ­πειες μιας εγκλη­μα­τι­κής πολι­τι­κής δια­χεί­ρι­σης που δίνει σε λίγους σε αυτές τις συν­θή­κες και κατα­δι­κά­ζει τους πολ­λούς στον απο­κλει­σμό και στις τρα­γι­κές οικο­νο­μι­κές συνέπειες».

Επι­σή­μα­νε ακό­μα πως με σωστά μέτρα μπο­ρούν μια σει­ρά κλά­δοι της οικο­νο­μί­ας να ανοί­ξουν, αλλά και να στη­ρι­χθούν οι μικροί επαγ­γελ­μα­τί­ες και οι αγρό­τες, όμως «αυτό απαι­τεί κον­δύ­λια και άλλες προ­τε­ραιό­τη­τες», και στά­θη­κε στο άνοιγ­μα των συνό­ρων το περα­σμέ­νο καλο­καί­ρι «χωρίς όρους και προ­ϋ­πο­θέ­σεις», όταν τα κρού­σμα­τα ήταν σχε­δόν μηδενικά.

«Ο φόβος και η ανη­συ­χία γίνε­ται και οργή. Θα μεγα­λώ­σει το κύμα της οργής τις επό­με­νες ημέ­ρες απέ­να­ντι σε αυτή την εγκλη­μα­τι­κή δια­χεί­ρι­ση», τόνι­σε ο Ν. Σοφιανός.

Χαρα­κτή­ρι­σε θρά­σος το ότι η κυβέρ­νη­ση «φέρ­νει εν μέσω παν­δη­μί­ας νομο­σχέ­δια, όπως αυτό για την Παι­δεία και ταυ­τό­χρο­να θέλει ο κόσμος να μην αντιδρά».

«Αν κόπτε­ται για τη δημό­σια υγεία, ας απο­σύ­ρει το νομο­σχέ­διο», τόνι­σε και προ­σέ­θε­σε «ήδη πήραν δείγ­μα­τα την προη­γού­με­νη βδο­μά­δα και αυτά θα πολ­λα­πλα­σια­στούν», καθώς “είναι στα κάγκε­λα” οι άνθρω­ποι του αθλη­τι­σμού, οι εργα­ζό­με­νοι στην εστί­α­ση, οι άνθρω­ποι του πολιτισμού.

«Είναι υπο­κρι­σία», σημεί­ω­σε, «να μην ελέγ­χο­νται οι κλει­στοί εργα­σια­κοί χώροι, ενώ οι δια­δη­λώ­σεις, οι ανοι­κτοί χώροι που ακό­μα και με τα δικά τους λεγό­με­να μειώ­νουν την επι­κιν­δυ­νό­τη­τα της μετά­δο­σης, στο­χο­ποιού­νται για να κρυ­φτούν οι δικές τους ευθύνες».

Για τα ελλη­νο­τουρ­κι­κά ο Ν. Σοφια­νός υπο­γράμ­μι­σε πως «και η σημε­ρι­νή κυβέρ­νη­ση κινεί­ται σε ένα αντι­δρα­στι­κό πλαί­σιο που δεν προ­οιω­νί­ζει τίπο­τα το καλό για τα εθνι­κά μας συμ­φέ­ρο­ντα, όταν γίνε­ται υπό τη σκέ­πη του ΝΑΤΟ, των Αμε­ρι­κα­νών και των Ευρω­παί­ων και όταν οι τελευ­ταί­οι υπο­νο­μεύ­ουν ζητή­μα­τα κυριαρχίας».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο