Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Σοφιανός (ΚΚΕ): Να καταργηθούν οι άθλιοι νόμοι για τα «κόκκινα δάνεια» που ψήφισαν ΝΔ — ΣΥΡΙΖΑ (VIDEO)

Την κατάρ­γη­ση των άθλιων νόμων για τα «κόκ­κι­να» δάνεια που βάζουν θηλιά στο λαι­μό του κοσμά­κη ζήτη­σε ο Νίκος Σοφια­νός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώ­ντας το πρωί της Τετάρ­της στον «ΑΝΤ1» με αφορ­μή τη δια­γρα­φή από τη ΝΔ του βου­λευ­τή Ανδρέα Πάτση που εται­ρεία του εξα­γό­ρα­σε «κόκ­κι­να δάνεια» ύψους 63 εκατ. στην τιμή των 4,3 εκατ. ευρώ για να κερδοσκοπήσει!

Η μία όψη του νομί­σμα­τος, σημεί­ω­σε ο Νίκος Σοφια­νός, έχει να κάνει με την υπό­θε­ση Πάτση για την οποία δεν υπάρ­χει καμία δικαιο­λο­γία για τις ευθύ­νες της ΝΔ, της κυβέρ­νη­σης και του πρω­θυ­πουρ­γού. Αυτές οι ευθύ­νες δεν κρύ­βο­νται ούτε ξεπλέ­νο­νται με αστεί­ες δικαιο­λο­γί­ες που ακού­γο­νται, πρόσθεσε.

Η άλλη όψη του νομί­σμα­τος, υπο­γράμ­μι­σε, είναι η εγκλη­μα­τι­κή πολι­τι­κή με βάση την οποία ο επι­χει­ρη­μα­τί­ας βου­λευ­τής δρα νόμι­μα όταν λεη­λα­τεί και κερ­δο­σκο­πεί βγά­ζο­ντας σε πλει­στη­ρια­σμό λαϊ­κές κατοι­κί­ες ή μικρο­με­σαί­ες επιχειρήσεις.

Τόνι­σε ότι αυτό γίνε­ται διό­τι υπάρ­χει μια βρώ­μι­κη εγκλη­μα­τι­κή νομι­μό­τη­τα που την ψήφι­σαν και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Σημεί­ω­σε ότι αυτή η άθλια νομι­μό­τη­τα που περ­νά­ει θηλιά στον λαι­μό του κοσμά­κη πρέ­πει να καταργηθεί.

Ανα­φε­ρό­με­νος στην ακρί­βεια, τόνι­σε ότι στα σού­περ μάρ­κετ και στα βεν­ζι­νά­δι­κα ανα­στε­νά­ζει η Ελλά­δα αν δεν παρ­θούν μέτρα όπως η κατάρ­γη­ση του ΦΠΑ στα είδη λαϊ­κής κατανάλωσης.

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο