Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Σοφιανός: Να συναντηθεί αγωνιστικά με το ΚΚΕ ο κόσμος που απογοήτευσε ο ΣΥΡΙΖΑ (AUDIO)

Κάλε­σμα συμ­με­το­χής στο σημε­ρι­νό συλ­λα­λη­τή­ριο στην Ελευ­σί­να για να μη γίνει η αερο­πο­ρι­κή βάση ορμη­τή­ριο του ιμπε­ρια­λι­σμού για το μακε­λειό του Παλαι­στι­νια­κού λαού απηύ­θυ­νε ο Νίκος Σοφια­νός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημο­τι­κός σύμ­βου­λος Αθή­νας, επι­κε­φα­λής της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» στον Δήμο Αθη­ναί­ων, μιλώ­ντας στο ραδιο­φω­νι­κό σταθ­μό «Παρα­πο­λι­τι­κά FM» το πρωί της Τετάρ­της 25 Οκτώβρη.

Ερω­τη­θείς για τις εξε­λί­ξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, σημεί­ω­σε ότι οι αλλη­λο­κα­τη­γο­ρί­ες για το ποιος σπρώ­χνει στη διά­σπα­ση, που εκφρά­ζο­νται μέσα στο κόμ­μα, γίνο­νται πάνω σε μία κοι­νή βάση, που στή­ρι­ζαν όλοι τους τα προη­γού­με­να χρό­νια στο συγκε­κρι­μέ­νο κόμ­μα, και ως κυβέρ­νη­ση και ως αντιπολίτευση.

Σημεί­ω­σε ότι υπάρ­χουν διά­φο­ροι σχε­δια­σμοί για την ανα­σύ­στα­ση της σοσιαλ­δη­μο­κρα­τί­ας του ΣΥΡΙΖΑ, είτε για συγκλί­σεις με το ΠΑΣΟΚ, με τις ηγε­σί­ες τους να δια­γκω­νί­ζο­νται για την πρώ­τη και δεύ­τε­ρη θέση. Το κύριο είναι να μην εγκλω­βι­στεί ο κόσμος σε αυτα­πά­τες που το προη­γού­με­νο διά­στη­μα τον απο­γο­ή­τευ­σαν και «το ΚΚΕ απευ­θύ­νε­ται σε αυτό τον κόσμο πλα­τιά και ενω­τι­κά για αγω­νι­στι­κή συνά­ντη­ση μαζί τους, παρά τις όποιες δια­φο­ρές, για­τί δεν πρέ­πει να χαθεί και να παραι­τη­θεί αυτός ο κόσμος», επι­σή­μα­νε χαρακτηριστικά.

Σημεί­ω­σε ότι δεν είναι τυχαίο πως ο ΣΥΡΙΖΑ ακό­μα δεν έχει κατα­δι­κά­σει τη μετα­τρο­πή της Ελλά­δας σε ορμη­τή­ριο των ιμπε­ρια­λι­στών για τον πόλε­μο στη Μ. Ανα­το­λή, ενώ η υπεύ­θυ­νη Εξω­τε­ρι­κής Πολι­τι­κής του ΣΥΡΙΖΑ συνα­ντή­θη­κε με τον Ισραη­λι­νό πρέ­σβη για να του εκφρά­σει την αλλη­λεγ­γύη του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που εδώ και μέρες το Ισρα­ήλ δολο­φο­νεί τον Παλαι­στι­νια­κό λαό.

Ο Ν. Σοφια­νός, ερω­τη­θείς για θέμα­τα του Δήμου Αθη­ναί­ων και τη δήθεν κόντρα Δού­κα — Μπα­κο­γιάν­νη, υπεν­θύ­μι­σε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ όλο το προη­γού­με­νο διά­στη­μα στή­ρι­ξαν τη δημο­τι­κή αρχή Μπα­κο­γιάν­νη για μετα­τρο­πή της Αθή­νας σε του­ρι­στι­κό προ­ϊ­όν προς όφε­λος των συμ­φε­ρό­ντων των ξενο­δο­χεια­κών ομίλων.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο