Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Σοφιανός: Ντόμινο επικίνδυνων σχεδίων στα Βαλκάνια

Οι εξε­λί­ξεις στην Τουρ­κία δεν είναι άσχε­τες με εκεί­νες στα Βαλ­κά­νια. Το τελευ­ταίο διά­στη­μα εκδη­λώ­νε­ται ένα ντό­μι­νο επι­κίν­δυ­νων σχε­δί­ων, με την ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση να παί­ζει ρόλο — κλει­δί για τα συμ­φέ­ρο­ντα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Αυτό υπο­στή­ρι­ξε, μετα­ξύ άλλων, ο Νίκος Σοφια­νός, μέλος του Πολι­τι­κού Γρα­φεί­ου της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του ΚΚΕ, μιλώ­ντας στο ραδιό­φω­νο του «ΣΚΑΪ», κλη­θείς να σχο­λιά­σει τις εξε­λί­ξεις στην Τουρκία.

Όπως πρό­σθε­σε, όλες οι εξε­λί­ξεις όπως η επα­να­χά­ρα­ξη των συνό­ρων που δια­φαί­νε­ται με την κατά­στα­ση σε Σερ­βία και Κόσο­βο, η συμ­φω­νία με τη FYROM, οι ελλη­νο­ρω­σι­κές σχέ­σεις, αλλά και οι εξε­λί­ξεις στην Τουρ­κία εντάσ­σο­νται στους ευρύ­τε­ρους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ στα Βαλ­κά­νια που είναι επι­κίν­δυ­νες για τους λαούς της περιο­χής και η μόνη απά­ντη­ση πρέ­πει να είναι η απε­μπλο­κή της χώρας από αυτά τα «παι­χνί­δια».

Ειδι­κό­τε­ρα, επέ­κρι­νε τη στά­ση της κυβέρ­νη­σης Τσί­πρα — Καμ­μέ­νου, τονί­ζο­ντας ότι παί­ζει το ρόλο του «μεντε­σέ», του σημαιο­φό­ρου των συμ­φε­ρό­ντων των ΗΠΑ στην περιο­χή, γεγο­νός ιδιαί­τε­ρα επι­κίν­δυ­νο, όπως υπο­στή­ρι­ξε το μέλος του Π.Γ. του ΚΚΕ.

Όσον αφο­ρά την επό­με­νη μέρα των φονι­κών πυρ­κα­γιών ο Ν. Σοφια­νός επα­νέ­λα­βε τη θέση του ΚΚΕ για πλή­ρη απο­κα­τά­στα­ση στο 100% των ζημιών που υπέ­στη­σαν οι οικο­γέ­νειες στην περιοχή.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο