Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ξεθάβουν συνεχώς οβίδες ε εργοτάξιο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης — Μέχρι τώρα 51!!!

Ξεθά­βουν συνε­χώς οβί­δες στο εργο­τά­ξιο της Λέο­ντος Σοφού στο Κέντρο της Θεσ­σα­λο­νί­κης και από την προη­γου­μέ­νη εβδο­μά­δα που ξεκί­νη­σαν οι εργα­σί­ες, μέχρι αυτήν την ώρα (μεση­μέ­ρι Παρα­σκευ­ής) έχουν εντο­πι­στεί συνο­λι­κά 51 οξει­δω­μέ­νες οβί­δες του Β΄ Παγκο­σμί­ου Πολέ­μου στο σημείο όπου εκτε­λού­νται εργα­σί­ες ανέ­γερ­σης πολυό­ρο­φης πολυ­κα­τοι­κί­ας. Μόνο τις τελευ­ταί­ες ώρες οι πυρο­τε­χνουρ­γοί του Τμή­μα­τος Εκκα­θά­ρι­σης Ναρ­κο­πε­δί­ων Ξηράς (ΤΕΝΞ), εντό­πι­σαν και απο­μά­κρυ­ναν από το σημείο 28 οβί­δες, οι περισ­σό­τε­ρες σε άθι­κτα κιβώτια(οι 12 σε τριά­δες μέσα στα κιβώ­τια) και οι υπό­λοι­πες διά­σπαρ­τες μέσα στα χώματα.

Πριν από λίγο, όπως έγι­νε γνω­στό, ολο­κλη­ρώ­θη­καν οι χωμα­τουρ­γι­κές εργα­σί­ες για σήμε­ρα και η οδός Λέο­ντος Σοφού, την οποία είχε κλεί­σει από το πρωί η Αστυ­νο­μία, δόθη­κε και πάλι στην κυκλοφορία.

«Είναι πολύ δύσκο­λο να γνω­ρί­ζου­με κάτι συγκε­κρι­μέ­νο για το σημείο όπου εντο­πί­ζο­νται οι οβί­δες, στην οδό Λέο­ντος Σοφού. Και αυτό διό­τι είναι μια πολύ μικρή τομή στον χρό­νο και στην ιστο­ρία της κατο­χι­κής Θεσ­σα­λο­νί­κης, που είναι πάρα πολύ δύσκο­λο να την ταυ­το­ποι­ή­σου­με», επι­σή­μα­νε μιλώ­ντας στο Αθη­ναϊ­κό-Μακε­δο­νι­κό Πρα­κτο­ρείο Ειδή­σε­ων, ο επί­κου­ρος καθη­γη­τής του τμή­μα­τος ιστο­ρί­ας και αρχαιο­λο­γί­ας του ΑΠΘ με εξει­δί­κευ­ση στη Νεό­τε­ρη και Σύγ­χρο­νη Ιστο­ρία, Στρά­τος Δορδανάς.

«Εκεί προ­φα­νώς και υπήρ­χε μια απο­θή­κη πυρο­μα­χι­κών που θα μπο­ρού­σε να ήταν του ελλη­νι­κού στρα­τού που στην συνέ­χεια το υλι­κό της απαλ­λο­τριώ­θη­κε από τις γερ­μα­νι­κές αρχές ή θα μπο­ρού­σε να είναι μια απο­θή­κη του γερ­μα­νι­κού στρα­τού», σημεί­ω­σε ο κ Δορδανάς.

Μάλι­στα όπως ο ίδιος υπο­γράμ­μι­σε, ρώτη­σε τους πολί­τες στην περιο­χή και συγκε­κρι­μέ­να στην οδό Φρά­γκων, για να ενη­με­ρω­θεί σχε­τι­κά με το τι θα μπο­ρού­σε να ήταν εκεί . Όμως ο ίδιος δεν μπό­ρε­σε να κατα­λή­ξει σε κάποιο συμπέ­ρα­σμα λέγο­ντας χαρα­κτη­ρι­στι­κά «δεν δια­θέ­του­με τέτοια στοι­χεία. Είναι μια μικροϊ­στο­ρία… Δεν γνω­ρί­ζου­με, διό­τι τρέ­χου­με πίσω από τις εξε­λί­ξεις και δεν προ­λαμ­βά­νου­με», διευ­κρί­νι­σε ο κ Δορ­δα­νάς εξη­γώ­ντας πως, «θα έπρε­πε ήδη τέτοια ζητή­μα­τα να τα έχου­με προ­ω­θή­σει και να τα έχου­με ανα­δεί­ξει στη Θεσ­σα­λο­νί­κη. Θα έπρε­πε ο Δήμος, σε συνερ­γα­σία με το Κέντρο Ιστο­ρί­ας της Θεσ­σα­λο­νί­κης, να είχαν ήδη προ­χω­ρή­σει τη μελέ­τη και την έρευ­να για να ταυ­το­ποι­ή­σου­με ακρι­βώς τους κατα­κτη­τές στο χώρο».

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο