Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οδηγητής: «Των φοιτητών η πάλη τούς έκανε ζημιά, βλέπουνε στον ύπνο τους ως και πυρηνικά!»

«Νέο blockbuster! “Ο κόσμος στο χεί­λος του γκρε­μού! Πυρη­νι­κό ριφι­φί! Ένα θρί­λερ που έγι­νε κωμω­δία…» σημειώ­νει ο «Οδη­γη­τής» σε ανάρ­τη­σή του στο Χ, σχο­λιά­ζο­ντας τα όσα τρα­γε­λα­φι­κά ακού­στη­καν τις προη­γού­με­νες ημέ­ρες περί «εισβο­λής κου­κου­λο­φό­ρων» σε υπό­γειο του ΑΠΘ, όπου «λει­τουρ­γεί πυρη­νι­κός αντιδραστήρας».

«Των φοι­τη­τών η πάλη τούς έκα­νε ζημιά, βλέ­που­νε στον ύπνο τους ως και πυρη­νι­κά!» σχο­λιά­ζει δηκτι­κά το περιο­δι­κό της ΚΝΕ και συνεχίζει:

Μέχρι και …πυρη­νι­κό ατύ­χη­μα επι­χεί­ρη­σε να φορ­τώ­σει στους αγώ­νες των φοι­τη­τών η κυβέρ­νη­ση, ξεπερ­νώ­ντας κάθε προη­γού­με­νο στην αυτογελοιοποίηση.

Το «πυρη­νι­κό ριφι­φί» που υπο­τί­θε­ται ότι έγι­νε από φοι­τη­τές στο υπό­γειο του Αρι­στο­τέ­λειου Πανε­πι­στη­μί­ου της Θεσ­σα­λο­νί­κης, όπου «λει­τουρ­γεί πυρη­νι­κός αντι­δρα­στή­ρας», δεν άντε­ξε βέβαια σαν «είδη­ση» ούτε 24 ώρες, αφού ακό­μα και οι πρυ­τα­νι­κές αρχές «άδεια­σαν» τα φαντα­στι­κά «ρεπορ­τάζ».

Θυμί­ζου­με ότι η κατα­συ­κο­φά­ντη­ση των δίκαιων φοι­τη­τι­κών κινη­το­ποι­ή­σε­ων από την κυβέρ­νη­ση πέρα­σε από κάμπο­σους «γύρους»: Πρώ­τα ήμα­σταν «μειο­ψη­φί­ες», μετά «κλέ­φτες» και τεμπέ­λη­δες, «επαγ­γελ­μα­τί­ες κατα­λη­ψί­ες» κ.ο.κ.

Αφού λοι­πόν απέ­τυ­χαν όλα τα παρα­πά­νω να δικαιο­λο­γή­σουν το κλί­μα κατα­στο­λής και να κάμ­ψουν τις διεκ­δι­κή­σεις για δωρε­άν σπου­δές, επι­στρα­τεύ­τη­καν και οι πυρη­νι­κές μπούρδες.

Αν δεν είναι αυτά ομο­λο­γία ότι οι μεγά­λοι αγώ­νες στρί­μω­ξαν πραγ­μα­τι­κά την κυβέρ­νη­ση, παρό­λο που είχε την ουσια­στι­κή συναί­νε­ση των άλλων αστι­κών κομ­μά­των, τι άλλο μπο­ρεί να είναι;

 

Ο δαί­μων του τυπο­γρα­φεί­ου, του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο