Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΟΕΝΓΕ: Δεν τα κατάφεραν να μας φιμώσουν

Τη μαζι­κή συμ­με­το­χή των υγειο­νο­μι­κών, σήμε­ρα παγκό­σμια ημέ­ρα υγεί­ας, που αντα­πο­κρί­θη­καν στο κάλε­σμά της και έδω­σαν το «παρών» στις κινη­το­ποι­ή­σεις στα νοσο­κο­μεία και στα ΚΥ από άκρη σε άκρη της χώρας, διεκ­δι­κώ­ντας μέτρα προ­στα­σί­ας για την υγεία του λαού χαι­ρε­τί­ζει η Ομο­σπον­δία Ενώ­σε­ων Για­τρών Ελλά­δας (ΟΕΝΓΕ).

Σε ανα­κοί­νω­σή της σημειώνει:

«Χαι­ρε­τί­ζου­με τα εκα­το­ντά­δες σωμα­τεία, φορείς και συλ­λο­γι­κό­τη­τες που έσπα­σαν το φράγ­μα της σιω­πής και ένω­σαν τη φωνή τους μαζί μας. Μας δίνουν κου­ρά­γιο να συνε­χί­σου­με το έργο μας, αυτή την ώρα που δοκι­μά­ζε­ται ο λαός μας.

Κρα­τά­με ζωντα­νούς στη μνή­μη μας τους συνα­δέλ­φους μας σε όλο τον κόσμο που έφυ­γαν από τη ζωή, δίνο­ντας μάχη για τη ζωή των ασθενών.

Θλι­βε­ρή παρα­φω­νία ελά­χι­στοι δημο­σιο­γρά­φοι, καλο­πλη­ρω­μέ­να παπα­γα­λά­κια του συστή­μα­τος, που παθαί­νουν αλλερ­γι­κό σοκ σε οποιο­δή­πο­τε αγω­νι­στι­κό σκίρ­τη­μα. Που δεν χάνουν ευκαι­ρία να χύσουν το δηλη­τή­ριο τους, να συκο­φα­ντή­σουν και να ρίξουν λάσπη σε βάρος όσων ορθώ­νουν το ανά­στη­μά τους.

Είναι οι ίδιοι που το προη­γού­με­νο διά­στη­μα λοι­δο­ρού­σαν τους αγώ­νες μας για την ενί­σχυ­ση του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας, που το 2013 καλού­σαν τον τότε υπουρ­γό Υγεί­ας να μας απο­λύ­σει. Τους αφή­νου­με στην κρί­ση του Ελλη­νι­κού λαού.

Καταγ­γέλ­λου­με την παρέμ­βα­ση της αστυ­νο­μί­ας στον “Ευαγ­γε­λι­σμό” και σε άλλα νοσο­κο­μεία της χώρας. Έστει­λαν την αστυ­νο­μία για να κάνει μαθή­μα­τα για την τήρη­ση των κανό­νων υγιει­νής σε για­τρούς και νοση­λευ­τές. Μάλι­στα φαί­νε­ται οι δυνά­μεις ΔΙΑΣ έχουν ανο­σία απέ­να­ντι στον κορο­νο­ϊό και για αυτό δεν τηρού­σαν καμία από­στα­ση μετα­ξύ τους, ούτε άλλο μέτρο προ­φύ­λα­ξης. Αν δεν ήταν τόσο σοβα­ρά τα πράγ­μα­τα, θα ήταν για γέλια. Κόπτο­νται για την υγεία μας αυτοί που μας αφή­νουν χωρίς κατάλ­λη­λα μέσα ατο­μι­κής προ­στα­σί­ας. Αυτοί που μας ανα­γκά­ζουν να δου­λεύ­ου­με ακό­μα και άρρωστοι.

Καταγ­γέλ­λου­με την κυβέρ­νη­ση της ΝΔ η οποία για δεύ­τε­ρη φορά μέσα σε τρεις μήνες έστει­λε αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις για να κατα­στεί­λουν τις κινη­το­ποι­ή­σεις μας.

Δεν τα κατά­φε­ραν να μας φιμώ­σουν. Τα καλυμ­μέ­να στό­μα­τα έχουν φωνή. Και σήμε­ρα αυτή η φωνή ακού­στη­κε δυνατά».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο