Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οικονομική Εξόρμηση ΚΚΕ: Υπερκαλύφθηκε το συνολικό πλάνο στο 100,52%

Τη Δευ­τέ­ρα 8 Γενά­ρη, στο 11ο κατά σει­ρά «κλεί­σι­μο», υπερ­κα­λύ­φθη­κε στο 100,52% το συνο­λι­κό πλά­νο της Οικο­νο­μι­κής Εξόρ­μη­σης του ΚΚΕ. Παράλ­λη­λα, το δικό τους πλά­νο έχουν ξεπε­ρά­σει 5 Οργα­νώ­σεις Περιο­χής, η ΚΝΕ, ενώ και οι υπό­λοι­πες βρί­σκο­νται σε τρο­χιά υπερκάλυψης.

Η επι­τυ­χία της Οικο­νο­μι­κής Εξόρ­μη­σης, της πολι­τι­κής αυτής μάχης για το Κόμ­μα, έρχε­ται να επι­βε­βαιώ­σει το αυξη­μέ­νο κύρος του στους εργα­ζό­με­νους και τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα, την ανα­γνώ­ρι­ση και την εκτί­μη­ση που συγκε­ντρώ­νουν η δρά­ση του, οι θέσεις του στο πλάι του λαού, η δυνα­τό­τη­τα να στα­θε­ρο­ποι­η­θεί και να δυνα­μώ­σει το ρεύ­μα αμφι­σβή­τη­σης της κυρί­αρ­χης πολι­τι­κής, όλα αυτά που φάνη­καν και στις μάχες του προη­γού­με­νου δια­στή­μα­τος. Είναι χιλιά­δες οι άνθρω­ποι του μόχθου, εργά­τες, υπάλ­λη­λοι, αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νοι, αγρό­τες, νέοι και νέες, γυναί­κες που ενί­σχυ­σαν από το υστέ­ρη­μά τους το ΚΚΕ, σε μια περί­ο­δο μάλι­στα που το λαϊ­κό εισό­δη­μα στε­νά­ζει. Πήραν το κου­πό­νι στο χέρι τους, γνω­ρί­ζο­ντας ότι και με αυτόν τον τρό­πο δυνα­μώ­νουν τη δική τους φωνή, κάνο­ντας ακό­μη ένα βήμα, ή και πολ­λοί το πρώ­το βήμα συμπό­ρευ­σης με το ΚΚΕ. Αντί­στοι­χα μεγά­λο είναι και το κομ­μά­τι όσων έδω­σαν και δίνουν τη μάχη στο πλάι των ΚΟΒ, συμ­βάλ­λο­ντας στο πιά­σι­μο των στό­χων, στο ακό­μη μεγα­λύ­τε­ρο άνοιγ­μα που φυσι­κά σε καμιά περί­πτω­ση δεν έχει πιά­σει ταβάνι.

Η υπερκάλυψη του πλάνου για άλλη μια χρονιά αποτελεί και την αποστομωτική απάντηση στα απαράδεκτα πρόστιμα, στην επίθεση στο ΚΚΕ με αιχμή τα οικονομικά του, και με στόχο να πλήξει τον αδιαμεσολάβητο αυτόν δεσμό που έχει εδώ και χρόνια με τον λαό μας.

Όλα αυτά τρο­φο­δο­τούν με νέα ορμή τα μέλη του Κόμ­μα­τος και της ΚΝΕ τόσο για τη συνέ­χεια της Οικο­νο­μι­κής Εξόρ­μη­σης, για να πάει ο πήχης ακό­μη ψηλό­τε­ρα, να πια­στούν όλοι οι επι­μέ­ρους στό­χοι, όσο και για τους πολ­λούς αγώ­νες που είναι μπροστά.

Σε ό,τι αφο­ρά την κατά­τα­ξη, με τίπο­τα δεν φαί­νε­ται να χάνει την πρω­τιά η ΚΟ Ηπεί­ρου, που με 125,07% συνε­χί­ζει να βρί­σκε­ται στην «κορυ­φή» του πίνα­κα των Οργα­νώ­σε­ων Περιο­χής. Ωστό­σο, δεν ξέρου­με αν έχει άλλη άπο­ψη η ΚΟ Εξω­τε­ρι­κού, που με 114,11% είναι στη 2η θέση. Με νύχια και με δόντια κρα­τιέ­ται στην πρώ­τη τριά­δα η ΚΟ Ανα­το­λι­κής Μακε­δο­νί­ας — Θρά­κης με 103,98%, αφού αντι­με­τω­πί­ζει πολ­λούς διεκ­δι­κη­τές. Ενας από αυτούς είναι η ΚΟ Αττι­κής που με 102,08% έκα­νε μέσα σε λίγες μέρες άλμα δύο θέσε­ων όντας πλέ­ον στην 4η. Ακο­λου­θεί η ΚΟ Αιγαί­ου με 101,27%, η οποία επί­σης έχει υπερ­κα­λύ­ψει το πλά­νο της. Αυτό ετοι­μά­ζε­ται να κάνει και η ΚΟ Κρή­της που έπε­ται με 98,07%. Με δια­φο­ρά στή­θους, μετα­ξύ τους, έρχο­νται οι ΚΟ Θεσ­σα­λί­ας με 95,97% και Ανα­το­λι­κής Στε­ρε­άς και Εύβοιας με 95,33%. Ακο­λου­θεί η ΚΟ Δυτι­κής Μακε­δο­νί­ας με 93,38%, ενώ στη συνέ­χεια κατά σει­ρά είναι οι ΚΟ: Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας με 91,05%, Πελο­πον­νή­σου με 88,70% και Δυτι­κής Ελλά­δας με 84,41%.

Το 112,89% του πλά­νου της έχει υπερ­κα­λύ­ψει η ΚΝΕ. Το 85,52% του δικού της έχει πιά­σει η ΚΟΒ του «Ριζο­σπά­στη» και το 89,75% αυτή του «902».

 

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο