Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι δολοφόνοι των λαών Αμερικάνοι χαρακτηρίζουν τις δολοφονίες των Παλαιστινίων από Ισραηλινούς «δικαίωμα στην αυτοάμυνα»

Πλή­ρη κάλυ­ψη στις δολο­φο­νί­ες Παλαι­στι­νί­ων από το Ισρα­ήλ παρεί­χε ο υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, σχο­λιά­ζο­ντας, κατά τη συνέ­ντευ­ξη Τύπου που παρα­χώ­ρη­σε από το Αμάν της Ιορ­δα­νί­ας, τα επει­σό­δια βίας στη Λωρί­δα της Γάζας, όπου Ισραη­λι­νοί στρα­τιώ­τες πυρο­βό­λη­σαν και σκό­τω­σαν άλλους τρεις Παλαι­στί­νιους σε δύο ξεχω­ρι­στά επει­σό­δια που σημειώ­θη­καν χθες Κυρια­κή έπει­τα από ένα μήνα παλαι­στι­νια­κών διαμαρτυριών.

«Πιστεύ­ου­με πράγ­μα­τι ότι οι Ισραη­λι­νοί έχουν το δικαί­ω­μα στην αυτο­ά­μυ­να», σημεί­ω­σε ο Πομπέο, την ίδια ώρα που άφη­νε να εννοη­θεί ότι είναι ανοι­χτός σε μια λύση δύο κρα­τών στην ισραη­λι­νο­πα­λαι­στι­νια­κή σύγκρου­ση, λέγο­ντας ότι είναι πιθα­νή «μια διμε­ρής λύση» μετα­ξύ Ισραη­λι­νών και Παλαιστινίων.

«Με σεβα­σμό στη λύση των δύο κρα­τών, οι πλευ­ρές θα πάρουν εν τέλει την από­φα­ση. Εμείς βεβαί­ως και είμα­στε ανοι­χτοί σε μια διμε­ρή λύση ως πιθα­νό απο­τέ­λε­σμα», δήλωσε.

«Οι Ισραη­λι­νοί και οι Παλαι­στί­νιοι χρειά­ζε­ται να ανα­λά­βουν μια πολι­τι­κή δέσμευ­ση. Καλού­με τους Παλαι­στί­νιους να επι­στρέ­ψουν σε αυτόν τον πολι­τι­κό διά­λο­γο», πρόσθεσε.

Συνε­χί­ζει να δολο­φο­νεί παι­διά το Ισρα­ήλ – 5 τα δολο­φο­νη­μέ­να παι­διά, τα 4 με μια σφαί­ρα στο κεφάλι

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο