Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι Κομματικές οργανώσεις Νέας Σμύρνης του ΚΚΕ καταγγέλλουν την επίθεση αστυνομικών δυνάμεων εναντίον κόσμου

Την απρό­κλη­τη επί­θε­ση αστυ­νο­μι­κών και τον άγριο ξυλο­δαρ­μό ενός νεα­ρού καταγ­γέλ­λουν οι Κομ­μα­τι­κές οργα­νώ­σεις Νέας Σμύρ­νης του ΚΚΕ τονί­ζο­ντας πως «η παν­δη­μία απαι­τεί μέτρα ενί­σχυ­σης του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας με ευθύ­νη του κρά­τους και όχι αύξη­ση της αστυ­νο­μο­κρα­τί­ας και της καταστολής».

Ανα­φέ­ρουν σε ανακοίνωση:

«Οι Κομ­μα­τι­κές οργα­νώ­σεις Νέας Σμύρ­νης του ΚΚΕ καταγ­γέλ­λου­με την επί­θε­ση αστυ­νο­μι­κών δυνά­με­ων ενα­ντί­ον κόσμου που βρι­σκό­ταν στην πλα­τεία της Νέας Σμύρ­νης το μεση­μέ­ρι της Κυρια­κής. Στα πλαί­σια ελέγ­χου για την τήρη­ση των μέτρων οι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις με κυβερ­νη­τι­κή προ­φα­νώς εντο­λή ξεπέ­ρα­σαν τους εαυ­τούς τους προ­πη­λα­κί­ζο­ντας και εκφο­βί­ζο­ντας τον κόσμο που είχε βγει για περ­πά­τη­μα στην πλα­τεία. Οι καταγ­γε­λί­ες των κατοί­κων και τα βίντεο που δημο­σιευ­τή­καν ανα­δει­κνύ­ουν ότι μέλη­μα της κυβέρ­νη­σης δεν είναι η προ­στα­σία της υγεί­ας του λαού αλλά η έντα­ση της κατα­στο­λής, η επι­κρά­τη­ση της λογι­κής της ατο­μι­κής ευθύ­νης για όσα συμ­βαί­νουν σήμε­ρα, η δίω­ξη ακό­μα και του δικαιώ­μα­τος στην άθλη­ση και στον οικο­γε­νεια­κό περίπατο.

Οι Κομ­μα­τι­κές οργα­νώ­σεις Νέας Σμύρ­νης του ΚΚΕ τονί­ζου­με για άλλη μια φορά ότι ο αυταρ­χι­σμός και η κατα­στο­λή δεν θα περά­σουν. Η κυβέρ­νη­ση καλά θα κάνει να πάρει μέτρα για το ασφα­λές άνοιγ­μα των σχο­λεί­ων, μέτρα προ­στα­σί­ας στους χώρους δου­λειάς και στα μέσα μαζι­κής μετα­φο­ράς, για επα­να­λαμ­βα­νό­με­να δωρε­άν τεστ με κρα­τι­κή ευθύνη.

Καλού­με τους εργα­ζό­με­νους, τη νεο­λαία να δυνα­μώ­σου­με τον αγώ­να μας για ουσια­στι­κά μέτρα προ­στα­σί­ας της υγεί­ας όλου του λαού διεκ­δι­κώ­ντας ενί­σχυ­ση του δημό­σιου συστή­μα­τος υγεί­ας, πραγ­μα­τι­κή επί­τα­ξη των ιδιω­τι­κών δομών υγεί­ας, επι­τά­χυν­ση των εμβο­λια­σμών με πρό­σβα­ση σε όλα τα δια­θέ­σι­μα εμβόλια.»

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο