Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι υποκριτικές ανησυχίες ΗΠΑ και ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα αξιοποιούνται ως εργαλείο ενάντια στην Κούβα

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ευρωβουλευτές ΚΚΕ

Παρέμ­βα­ση στη συζή­τη­ση στην Ολο­μέ­λεια του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου στο Στρα­σβούρ­γο με θέμα «Κού­βα, η περί­πτω­ση του Χοσέ Ντα­νιέλ Φερέρ» έκα­νε ο ευρω­βου­λευ­τής του ΚΚΕ Λευ­τέ­ρης Νικο­λά­ου — Αλα­βά­νος. Συγκε­κρι­μέ­να ανέφερε:

«O Χοσέ Ντα­νιέλ Φερέρ, που επι­χει­ρεί­τε με ψήφι­σμα να ηρω­ο­ποι­ή­σε­τε, είναι επι­κε­φα­λής της απο­κα­λού­με­νης “Πατριω­τι­κής Ενω­σης της Κού­βας” (UNPACU), της πιο δρα­στή­ριας οργά­νω­σης αντε­πα­να­στα­τών στη χώρα. Συνε­λή­φθη από τις κου­βα­νι­κές αρχές μετά από καταγ­γε­λία πολί­τη ότι μαζί με άλλους τρεις ομοϊ­δε­ά­τες του τον ξυλο­κό­πη­σαν βαριά, με απο­τέ­λε­σμα να χρεια­στεί νοσηλεία.

✔️  Τα περί κακο­ποί­η­σης, ανε­παρ­κούς ποσό­τη­τας τρο­φής κ.λπ. είναι ψέμα­τα που κατα­σκευά­ζουν η κυβέρ­νη­ση των ΗΠΑ και η πρε­σβεία τους στην Αβά­να, με στό­χο να εμφα­νί­σει τα ανδρεί­κε­λά της ως θύματα.

✔️  Ο Φερέρ είναι άλλος ένας περισ­σό­τε­ρο ανα­γνω­ρί­σι­μος στα επι­τε­λεία ΗΠΑ και ΕΕ παρά στη χώρα του και τον κου­βα­νι­κό λαό.

Καταγ­γέλ­λου­με την ευρω­ε­νω­σια­κής κοπής “βιο­μη­χα­νία” επι­λε­κτι­κής προ­στα­σί­ας δήθεν “ακτι­βι­στών”, τις a la carte υπο­κρι­τι­κές ανη­συ­χί­ες της ΕΕ περί κατα­πά­τη­σης ανθρω­πί­νων δικαιω­μά­των, που απο­τε­λούν γνώ­ρι­μο εργα­λείο για την πιο απο­τε­λε­σμα­τι­κή διείσ­δυ­ση των ευρω­παϊ­κών μονο­πω­λί­ων σε τρί­τες χώρες, ιδιαί­τε­ρα όταν αυτές δεν έχουν κυβερ­νή­σεις της προ­τί­μη­σης της ΕΕ ή κρα­τών — μελών της».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο