Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι 32 ομάδες για τα προκριματικά του EuroBasket 2025

Με την Σλο­βα­κία, την Δανία, την Βουλ­γα­ρία και την Κρο­α­τία, συμπλη­ρώ­θη­καν οι 32 ομά­δες, που θα λάβουν μέρος στην προ­κρι­μα­τι­κή φάση για το EuroBasket 2025, που θα διε­ξα­χθεί σε Λετο­νία, Πολω­νία, Κύπρο και Φιν­λαν­δία. Η κλή­ρω­ση των ομί­λων και οι ημε­ρο­μη­νί­ες για τα τρία «παρά­θυ­ρα» (19–27 Φεβρουα­ρί­ου 2024, 18–26 Νοεμ­βρί­ου 2024 και 17–25 Φεβρουα­ρί­ου 2025), θα γίνει την ερχό­με­νη Τρί­τη στο Μόνα­χο (8/8, 12:30).

Οι 32 ομά­δες που θα διεκ­δι­κή­σουν την πρό­κρι­ση στην κορυ­φαία διορ­γά­νω­ση, είναι οι εξής: Ελλά­δα, Βέλ­γιο, Βοσ­νία Ερζε­γο­βί­νη, Βουλ­γα­ρία, Κρο­α­τία, Κύπρος, Τσε­χία, Δανία, Εσθο­νία, Φιν­λαν­δία, Γαλ­λία, Γεωρ­γία, Γερ­μα­νία, Μεγά­λη Βρε­τα­νία, Ουγ­γα­ρία, Ισλαν­δία, Ισρα­ήλ, Ιτα­λία, Λετο­νία, Λιθουα­νία, Μαυ­ρο­βού­νιο, Ολλαν­δία, Βόρεια Μακε­δο­νία, Πολω­νία, Πορ­το­γα­λία, Σερ­βία, Σλο­βα­κία, Σλο­βε­νία, Ισπα­νία, Σου­η­δία, Τουρ­κία και Ουκρανία.

Οι 32 διεκ­δι­κή­τριες των «εισι­τη­ρί­ων» πρό­κρι­σης, θα χωρι­σθούν σε οκτώ ομί­λους των τεσ­σά­ρων ομά­δων, ενώ η εθνι­κή Ελλά­δας θα τεθεί στο πρώ­το γκρουπ δυνα­μι­κό­τη­τας, που θα γίνουν γνω­στά αύριο (7/8).

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο