Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ολλανδία: Βόμβα-φάρσα για τον ακροδεξιό Γκέερτ Βίλντερς προκάλεσε την εκκένωση του κοινοβουλίου

Για περί­που μια ώρα εκκε­νώ­θη­κε σήμε­ρα το κτί­ριο του ολλαν­δι­κού κοι­νο­βου­λί­ου έπει­τα από συνα­γερ­μό για βόμ­βα που απο­δεί­χθη­κε φάρσα.

Η ολλαν­δι­κή αστυ­νο­μία ανα­κοί­νω­σε ότι πυρο­τε­χνουρ­γοί ερεύ­νη­σαν πακέ­το που στάλ­θη­κε στο κτί­ριο του κοι­νο­βου­λί­ου στην Χάγη μετά την εκκέ­νω­σή του και μία ώρα αργό­τε­ρα η πρό­σβα­ση στην έδρα του κοι­νο­βου­λί­ου αποκαταστάθηκε.

Ο ολλαν­δός ακρο­δε­ξιός, αντι­ι­σλα­μι­στής πολι­τι­κός Γκέ­ερτ Βίλ­ντερς δήλω­σε ότι η εντο­λή εκκέ­νω­σης δόθη­κε εξαι­τί­ας ψεύ­τι­κης βόμ­βας με απο­δέ­κτη τον ίδιο που είχε στα­λεί στο κοινοβούλιο.

«Πακέ­το με ένα αρκου­δά­κι και καλώ­δια με εμέ­να απο­δέ­κτη παρα­δό­θη­κε στην αίθου­σα του ταχυ­δρο­μεί­ου του κοι­νο­βου­λί­ου», έγρα­ψε στο Twitter.

Ο Γκέ­ερτ Βίλ­ντερς, του οποί­ου το ακρο­δε­ξιό Κόμ­μα της Ελευ­θε­ρί­ας είναι η δεύ­τε­ρη σε μέγε­θος πολι­τι­κή δύνα­μη στην Ολλαν­δία, ζει προ­στα­τευό­με­νος από αυστη­ρά μέτρα ασφα­λεί­ας εξαι­τί­ας των απει­λών για την ζωή του.

Ο Βίλ­ντερς, γνω­στός για τις ακραί­ες αντι­ι­σλα­μι­κές του από­ψεις, είχε συγκρί­νει στο παρελ­θόν το Κορά­νι με το βιβλίο του Αδόλ­φου Χίτλερ «Ο Αγών μου» και είχε καλέ­σει τους μου­σουλ­μά­νους να συμ­μορ­φω­θούν με την «κυρί­αρ­χη κουλ­τού­ρα» ή να φύγουν από την Ολλανδία.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο